čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

vision
Spol:

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la vision »

Uzmeš toshibu, u kutiju dobiješ laptop, punjač i neki manual kako treba pravilno sjedati za laptop-om. I naravno dobiješ stiropora i malo najlona.

Jednostavno je neisplativo davati ful opremu u kutiju jer je to onda kupcu velika cijena. Onako dobije za neku prihvatljivu cijenu, ode zadovoljan kući, pa kad proba onda će vidjeti da mu ne odgovara touchpad, već mu treba miš, pa tu onda uzima onaj koji mu se svidi, pa mu kasnije treba torba, pa opet isto - na kraj nekako tu cijenu ne primjetiš.

Zašto se ne primjeti, jer ako bi ful oprema u kutiji došla nekih 50 - 80e skuplja od "obične" kutije, onda ti dođe bolje da kupiš za tu cijenu skuplji (bolji) uređaj, pa ćeš ovo malo po malo, kad se bude imalo ;)
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

Namjerno nisam htio spomenuti Toshibu..
Smeće od laptopa na kojem su sve tipke u drugom redu (od korisnika) pomaknute par milimetara više u desno nego je to uobičajeno (to je gore od IBM/Lenovo zamjene mjesta za CTRL i Fn tipku)..
a tek njihove korisničke stranice :udri .. da bi na njima našao drivere za traženi model laptopa moraš isprobati nekoliko zemalja (najčešće sam uspio na UK i Au) za koju je taj model bio namijenjen jer svaka ima svoje drivere i manuale :udri_glavom ..
a tek rastavljanje i čišćenje sbatine .. ma da sam kojim slučajem serviser imao bih posebnu cijenu za vlasnika Toshiba i drugu za sve ostale :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Bertone je napisao/la:a tek njihove korisničke stranice :udri .. da bi na njima našao drivere za traženi model laptopa moraš isprobati nekoliko zemalja (najčešće sam uspio na UK i Au) za koju je taj model bio namijenjen jer svaka ima svoje drivere i manuale :udri_glavom ..
Ista stvar je i s Acerom :roll:
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Pa, ovdje moram uskočit kod čišćenja Toshiba laptopa. Brat mi ima neku Toshibu, ne previše staru, koju sam nedavno očistio i zamijenio termalnu pastu. Laptop je milina za čišćenje! Imaš jednu veliku ploču na dnu laptopa koju skineš i gotovo sve ti je na dohvat ruke. Doduše, za čišćenje CPU coolera i zamjenu paste ipak treba otvorili laptop, što također nije bio problem. Zapravo, svaka marka ima svoje "bisere", tako da tu Toshiba nije iznimka. Iznimka su u traženju drivera, jer je upravo ovako kako je Bertone napisao.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Zato imate servise, zašto da se vi nervirate ili mučite kad to može vrlo lako završiti neko ko je zato zaposlen.

što se tiče Toshibe, tastatura je meni ok, mada mi sav izgleda kao da je napravljen od neke reciklirane ili najeftinije plastike :hihi
A o čišćenju da ne razmišljam, potrebno je rastaviti svu plastiku ispod, gdje nisam imao sreće jer sam zapeo kod nosača monitora, nisam uspio dići plastiku jer samo što nije pukla.
Drajveri se mogu nekako naći (zavisi koji model i primjetio sam razliku na novi laptop piše GMBH)

MSI je mi se dopada, i ako bi opet uzimao laptop razmislio bi dobro dal da ga uzmem.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ako je Toshiba (napokon) na novijim modelima laptopa promijenila pristup "iznutricama" kao što je recimo na mom HP-u:
slika
.. povlačim one dvije bačene cigle (iako zadnja Toshiba za koju me je lik zamolio da je očistim je bila nekakva mrcina od pet kila sa 17" ili 18" LCD ekranom.. kvalitetnog manuala nema, a jedno 35 šarafa samo s donje strane pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

vision je napisao/la:Zato imate servise, zašto da se vi nervirate ili mučite kad to može vrlo lako završiti neko ko je zato zaposlen.
Gle, na autu ne mogu promijeniti sam niti jednu žarulju i to mi rade u servisu.. ali mi to naplate 10-20 kn, odnosno koliko košta žarulja i to odmah.. dovezem auto, zapalim cigaretu i popušim je, sjednem u auto i odem..

Ispuhati ventilator i malo prašine okolo svatko bi trebao moći napraviti sam, no najčešće nemre bez manuala.. i da, ako mi laptop treba za posao, onda on ne može biti tri dana na servisu.. i jesi li ikad pitao za cijenu čišćenja laptopa u ovlaštenom servisu, ja jesam pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Cooleech
Moderator

Bertone je napisao/la:slika
Eee, ovi ProBookovi su zakon. Bratova Toshiba nije baš ovako dostupna, ali je blizu. Imao sam prilike otvarati jedan HP-ov ProBook prije par dana, ma milina za čišćenje.
Inače, kod nas čišćenje laptopa/računala dođe 100 kn, a u to je uračunata i zamijena termalne paste...
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

BTW kad se vec o ovom prica, koju termalnu pastu koristite?
Cooleech
Moderator

Koju god dohvatimo.. :D
Uglavnom su to leftoversi od nekakvih coolera tipa Scythe Katana 3/4 ili nekakav Artic, CoolerMaster i slično. Inače koristimo CoolerMasterove termalne paste, ali često magično dobiju noge...
Odgovori