Instaliranje PCMCIA VX kartice

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Grof
Site Admin

Re: Instaliranje PCMCIA VX kartice

Post Postao/la Grof »

Pule je napisao/la: Moze pomoc, nisam nigdje naisao na VST 2.3 SDK koji je potreban, navodno je na Steinbergovim stranicama?
Kako srediti VST podršku za Ubuntu Studio imaš ovdje, no link za SDK više ne vrijedi, na official stranicama može se skinuti SDK samo za 3rd party developere, a za to moraš imati login...evo, ovdje si napravi account (nema hrvatska, izaberi npr. USA), ispuni sve podatke, dobiš e-mail, na link u njemu klikneš i dobiješ aktivaciju. Nakon toga se ulogiraš i skineš SDK koji ti srce želi (ja sam proba i uredno sam skinuto VST 2.3 SDK....)

Puno uspjeha! Pozz.
Pule

Post Postao/la Pule »

Nasao sam VST 2.3 ali i ovo "At this time, you cannot run VST plugins in Ardour on OS X or Linux x86_64 platforms".

Jos par rijeci, podrska za kartice i Linux i Jack driver je dosta bolji od podrske u windowsima, nema trzanja kad se namjeste, puno bolje interno povezivanje sa svime, niza latencija, stabilnost.

Od audio programa me zainteresirao Ardour - zbilja odlican program u rangu ostalih profesionalnih solucija. Isprobat cu ga na sljedecem cd projektu. Jedina stvar koja baca sjenu i koja mi fali je izostanak VST-a, da ih ne zezaju decki iz Yamahe sa pravima vec bi bili ugradjeni. Najjednostavnije bi bilo imati direktnu VST podrsku u samom programu, ovako preko FST-a i raznih adaptera je malo usporeno i komplicirano...
Zadnja izmjena: Pule, dana/u 17 ruj 2008, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Pule je napisao/la:Nasao sam VST 2.3 ali i ovo "At this time, you cannot run VST plugins in Ardour on OS X or Linux x86_64 platforms"

Hmm, a ne piše zašto? Ti imaš 64-bitni Linux gore? imaš 4 GB RAM-a i više?
Pule

Post Postao/la Pule »

Da, 64 bitna instalacija, 3 GB RAM-a.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Pule je napisao/la:Da, 64 bitna instalacija, 3 GB RAM-a.
Za 3 GB RAM-a ti ne treba 64-bitna verzija Linuxa... 32-bitna radi uredno i nema nikakve bitne razlike ako nemaš 4 i preko 4 GB RAM-a
Pule

Post Postao/la Pule »

Ne sjecam se da li mi je automatski dodijeljena instalacija amd64 kad sam skidao, ili sam mogao drugacije odrediti. Sad mi se ne da ponovno skidati zbog toga, sve radi kao urica. Wavelab mi takodjer normalno radi pod Ubuntuom i podrzava pluginove.
Ne mislim raditi mix i mastering u Ardouru pa VST tu nije toliko bitan, nego samo za snimanje na terenu. Za to ce biti vise nego dobar, odnosno bolji od windowsa u kojima sam poceo imati probleme.....
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Pule je napisao/la:Ne sjecam se da li mi je automatski dodijeljena instalacija amd64 kad sam skidao, ili sam mogao drugacije odrediti. Sad mi se ne da ponovno skidati zbog toga, sve radi kao urica. Wavelab mi takodjer normalno radi pod Ubuntuom i podrzava pluginove.
Ne mislim raditi mix i mastering u Ardouru pa VST tu nije toliko bitan, nego samo za snimanje na terenu. Za to ce biti vise nego dobar, odnosno bolji od windowsa u kojima sam poceo imati probleme.....
Onda OK. Znači windoze ti rade probleme... ah, nisi jedini :( no zato Linux radi besprijekorno
Pule

Post Postao/la Pule »

Windowse bi trebao postelati tako da rade samo za audio i iskljuciti preko pola resursa koji rade potpuno nepotrebno. I tako sam mislio raditi dual boot, jedan iskljucivo za audio. U pocetku je windows radio normalno ali nisam koristio skoro nista da ne bi imao problema prilikom snimanja, ali vec nakon tjedan dana, defragmentacije, usporavanja, stelanja, virusi i puno toga. Sad bi bilo najbolje da ga ponovno instaliram, to mi se tak vise ne da. Ako izadjem sa windozama na teren a upaljen mi slucajno bezicni network, snimku mogu baciti zbog dropova i trzanja. U Linuxu nista nisam primjetio od tih stvari, a nisam zrtvovao sistem zbog audia kao na windowsima. Bitno mi je da znam da mogu racunati na nesto kad to jednom instaliram. Zato Ubuntu studio definitivno ostaje na PC-u.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da, tako je to sa Linuxom :) Njegov kernel malo drugačije tretira procese... i sve radi bitno bolje i robusnije no windoze...

Drago mi je da sve lijepo radi...
Pule

Post Postao/la Pule »

Ipak sam instalirao 32bitni OS i proradio mi je wineasio sa kojim mogu normalno koristiti windows programe, pored toga izgleda iz prve sam iskompajlirao ArdourVST i upravo ga pregledavam.VST Pluginovi se ucitavaju....
Odgovori