Benchmark testovi vaših Android uređaja

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

iForce
Spol: M

Re: Benchmark testovi vaših Android uređaja

Post Postao/la iForce »

Evo rezultat nakon najnovije nadogradnje jutros... :D

slika
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Mislio sam da je tebi zabranjeno postati ovdje? :D
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Upozorenje iForceu!
Ako pošalje još koji benchmark sa te svoje radne stanice odma ga brišemo s foruma! sbatine

(Barem dok si ja ne nabavim HTC OneX-a. Onda može postati benchmarkove.) :bleh
iForce

Post Postao/la iForce »

iv@n je napisao/la:Mislio sam da je tebi zabranjeno postati ovdje? :D
Nisam dobio obavijesti... :bleh

rofl
Suko je napisao/la:Upozorenje iForceu!
Ako pošalje još koji benchmark sa te svoje radne stanice odma ga brišemo s foruma! sbatine

(Barem dok si ja ne nabavim HTC OneX-a. Onda može postati benchmarkove.) :bleh
Čekaj da dobijem novu betu od HTC-a pa probijem 12000...
Odmah šaljem...

rofl
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Samo probaj ovdje postati!
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Dobro, One X je stvarno odličan telefon, bez daljenjeg.

Ali recimo dok sam imao Galaxy S, pa poslje Nexus S, stalno na XDA
sam primjetio kada 'reklamiraju' pojedini svoje ROM-ove ističu rezultate benchmarka.
Taj benchmark sam mislio ono da je stvarno nešto, da to ima velikoga utjecaja i sl, ali
bar u mojim primjerima se pokazalo apsolutno ono - šta će mi to?
Na zaboravio sam kako se zove aplikacija, on ruši barijere za određeni telefon, ali
je rom totalno nestabilan, stavi mu custom karnel po defaultu je 1 GHz procesor, on ga kloka na 1,4 i digne mu te neke voltaže neznam ni ja šta, i zakuca na tom benchmarku, prvi, gori sve, a tamo ruši se stalno,
baterija katastrofa, i na kraju šta si dobio, prvo mjesto na benchmarku, i to je to :)
A i dok sam bio u tom filmu, negdje sam i čitao da ti benchmark rezultati uopće i nisu vjerodostojni nešto tako, jer bilo je romova koji su bili sranje po tim rezultatima benchmarka, a zapravo na tim romovima je taj telefon najbolje radio, i baterija, i smooth osjećaj kad radiš nešto, ono radi.
Ako telefon obavlja tvoje svakodnevne zadatke kako treba, i služi svrsi to je najbitnije a ne neki tamo benchmark rezultati.

Al dobro, nemojte me krivo shvatit, ok je i ovo malo ovako se zajebavat, al eto morao sam uletit sa ovim komentarom :)
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
iForce

Post Postao/la iForce »

Slažem se da benchmark alati ne rade kako treba i ne mjere performanse realno. I sigurno je da neki rom može biti slab sa rezultatima ali zato može biti super u korištenju, UI, app...

Na XDA ima developera koji namjerno optimiziraju rom da ima što bolji rezultat jer im se masa ljepi za to. Kao muhe na...

Npr... Na Sensation koristim Android Revolution HD rom.
Developer Mike1986 je u više navrata na temi rekao da ga ne zanima koji rezultat se dobije jer to ne daje realan prikaz kako zapravo taj rom funkcionira u praksi. Uvijek se trudi koristiti stabilna izdanja i njegov rom je jedan od najstabilnijih.
Na Sensation ga koristim od početka.
Probao sam i druge, ali nijedan me još nije zadržao.
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

HTC Desire, CyanogenMod 7.1.0, Android 2.3.7.

Quadrant Standard Benchmark: 1035 (klik)
AnTuTu Benchmark: 2540 (klik)

HTC Desire je već stariji model, ali ja sam i više nego zadovoljan njime. Uzeo sam ga preko oglasa ove godine, novi, nekorišten, jer sam htio upravo Desire i niti jedan drugi uređaj.

Danas to ionako sve ide kao na traci. Za 6 mjeseci netko će proizvesti mobitel koji će biti bolji od HTC One X. Za godinu dana će proizvesti mobitel s 46 jezgre procesora, 35 TB RAM-a, kamerom od 460 megapiksela, dijagonalom ekrana 60" i opet će staviti bateriju od maksimalno 1500 mAh. Ne patim od toga da imam te najnovije uređaje, jer je danas to ionako sve prolazno. Danas imaš super uređaj, za 6 mjeseci ti više ne valja i kupuješ novi, tako da ne patim niti malo od toga... :kava

Nemojte krivo shvatiti ovaj komentar, ali imam takav stav prema današnjem razvoju tehnologije :)

Lijepi pozdrav :)
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Ja se vratih na dummy phone nakon što mi je prije par dana netko maznuo Android :-(

Dummy phone (Nokia 5130) vs Xperia X10 Mini Pro: baterija++, sve ostalo------
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

4ndY je napisao/la:Ja se vratih na dummy phone nakon što mi je prije par dana netko maznuo Android :-(

Dummy phone (Nokia 5130) vs Xperia X10 Mini Pro: baterija++, sve ostalo------
Jesi pogledao ima li telefon opciju lociranja u slučaju krađe (HTC ima, logiraš se na njihove stranice i putem GPS-a i pristupnih točaka locira telefon, neki modeli imaju mogućnost daljinskog zaključavanja, brisanja svih podataka itd...).

I jesi li prijavio na policiju? Mislim da je cijena uređaja dovoljna da pokrenu postupak, daš im IMEI mobitela i naći će ga u roku od par dana (ovo znam pouzdano, iz više različitih slučajeva, samo ni slučajno reći da si izgubio, već da su ti UKRALI mobitel).
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori