KDE ili Gnome?

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: KDE ili Gnome?

Post Postao/la shrike »

Fugu je napisao/la: Ovo sa brutalnim računalom si pretjerao.

Pa zapravo nije. Razmisli. Na kompu od prije tipa 15 godina, nekom pentium 2 smo imali win 95 sa tipa 10 GB diska i 128 mb rama. Možda (neku su imali i pod 32 mb ili manje. Ipak, na tadašnjim aplikacijama smo radili 95% sličnih stvari, i na rezultate smo čekali slično dugo. Klik na folder je otvoriou isto vrijeme kao na modernom kompu na win 7 ili kde. Kada sam pokrenuo neki program, pokrenuo se u sličnom vremenu itd. No, današnji sw na tadašnjem hardveru se jedva gmiže. Jedva. Danas mi treba za puni gnome3 zbog kompozitinga i ovog i onog kartica koja bi prije 10 goina bila toliko brutalno jaka da bi imali debate jel ti tako nešto treba makar i za igrati igrice ili se čak baviti pro av editranjem. Što mi to točno donosi 0.01% ljepša grafika (bar sa moje perspektive) ako moram imati 1000% jači hw da mi ju da? Ono, oprostite ali ne.

Danas je ta filozofija dovela do parodiej koju ja zove minecraft. Igrica sa grafikom 90-ih koja zahtijeva 4 procesroski komp i gro rama. I to je kao ok. LOL
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Čisto da ne bi bilo sumnje. Meni osobno sučelje tipa win 95 nudi sve što mi treba. Ok, jedino dodatno što bih volio je gumbi "stay on top" i da mogu dodati još jedan panel. Stoga, ne vidim niti najmanji razlog zašto bi ijedno sučelje trošilo imalo više od toga koliko je trošio win95 sučelje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
csx

Post Postao/la csx »

shrike je napisao/la:
stefan je napisao/la:@shrike sad vidim da zapravo nitko nije ni rekao da kde trosi 1850 rama. ne stavljaj drugima rijec u usta... ;)
Implicirano je sa "a mogao sam imati 1850 mb slobodne memorije". Ako to nije implikacija "KDE zauzme 1850 mb memorije", onda je ta tvrdnja non-sequitur.

gospodine non-sequitur ocito da sa vecom inteligencijom je zajebanije za skuziti jednostavne stvari..

inace shrike ovak na prvu bi pomislio da pametno zboris.. al to samo na prvu ;)
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

@shirke

A MS Office '97 ? To čudo leti na 16MB RAM-a.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

max360se je napisao/la:@shirke

Ziher. Da MS nije maknuo kompatibilnost doc formata od verzije do verzije ostao bih na MSO 97 ili 95 bez problema jer ima sve što mi treba (i više). I da budemo iskreni, 99% ljudi ne treba ništa više od toga. Jednaki argument. MS 2010 nema što trošiti više od MSO97 jer dodatne funkcionalnosti koje nisu iskorištene nemaju što trošiti dodatne resurse.
Zadnja izmjena: shrike, dana/u 18 tra 2012, 22:28, ukupno mijenjano 2 puta.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

csx je napisao/la: gospodine non-sequitur ocito da sa vecom inteligencijom je zajebanije za skuziti jednostavne stvari..

inace shrike ovak na prvu bi pomislio da pametno zboris.. al to samo na prvu ;)
ad hominem :) rofl rofl
max360se

Post Postao/la max360se »

shrike je napisao/la:
max360se je napisao/la:@shirke

Ziher. Da MS nije maknupo kompatibilnost doc formata od verzije do verzije ostao bih na MSO 97 ili 95 bez problema jer ima sve što mi treba (i više). I da budemo iskreni, 99% ljudi ne treba ništa više od toga.
Upravo tako
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Djelomično se slažem s tobom, ali nitko te ne spriječava da koristiš windowse 95 (ako nadješ hardware)...

slika

slikaslika

Ok, stavimo na stranu izgled i grafičke efekte...

Da li win95 podržava indeksiranje, sinkronizaciju svega živog u cloudu, tagove, live preview (možda thumbnails - ali ne sjećam se...) i slične stvari?
Zašto ne? Jer bi trošilo redurse kojih tada nije bilo... ali sada ih imamo... upravo da bi ih trošili, zar ne?

Još nešto glede computinga... ako se ozbiljno baviš computuingom tada imaš workstation i KDE ti zauzima 10% RAMa. Pa nije to tako strašno? Ili ti baš svaki proračun diže 50GB memorije?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

stefan je napisao/la:Djelomično se slažem s tobom, ali nitko te ne spriječava da koristiš windowse 95 (ako nadješ hardware)...
Da, to je ono. Ja bi ga bez problema koristio ali ne mogu na modernom hw.
stefan je napisao/la: Ok, stavimo na stranu izgled i grafičke efekte...
Kužim da se mnogi pale na to, ali mi je izgled stvarno tercijaran i osobno uopće nije argument :)
stefan je napisao/la: Da li win95 podržava indeksiranje, sinkronizaciju svega živog u cloudu, tagove, live preview (možda thumbnails - ali ne sjećam se...) i slične stvari?
Zašto ne? Jer bi trošilo redurse kojih tada nije bilo... ali sada ih imamo... upravo da bi ih trošili, zar ne?
Mislim da ne bi. Tada bi ih napisali kvalitetnije pa bi radili bi brže. Cloud isto nema što koristiti resurse osim internet veze rofl Tagovi isto. Sve ostalo isto.
stefan je napisao/la: Još nešto glede computinga... ako se ozbiljno baviš computuingom tada imaš workstation i KDE ti zauzima 10% RAMa. Pa nije to tako strašno? Ili ti baš svaki proračun diže 50GB memorije?
Pa za sada troši više CPU-a nego rama, ali i to napuni.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

shrike je napisao/la:
Fugu je napisao/la: Ovo sa brutalnim računalom si pretjerao.

Pa zapravo nije. Razmisli. Na kompu od prije tipa 15 godina, nekom pentium 2 smo imali win 95 sa tipa 10 GB diska i 128 mb rama. Možda (neku su imali i pod 32 mb ili manje. Ipak, na tadašnjim aplikacijama smo radili 95% sličnih stvari, i na rezultate smo čekali slično dugo. Klik na folder je otvoriou isto vrijeme kao na modernom kompu na win 7 ili kde. Kada sam pokrenuo neki program, pokrenuo se u sličnom vremenu itd. No, današnji sw na tadašnjem hardveru se jedva gmiže. Jedva. Danas mi treba za puni gnome3 zbog kompozitinga i ovog i onog kartica koja bi prije 10 goina bila toliko brutalno jaka da bi imali debate jel ti tako nešto treba makar i za igrati igrice ili se čak baviti pro av editranjem. Što mi to točno donosi 0.01% ljepša grafika (bar sa moje perspektive) ako moram imati 1000% jači hw da mi ju da? Ono, oprostite ali ne.

Danas je ta filozofija dovela do parodiej koju ja zove minecraft. Igrica sa grafikom 90-ih koja zahtijeva 4 procesroski komp i gro rama. I to je kao ok. LOL
Vjerojatno imamo u fokusu različite stvari. Tebi je vjerojatno primarno odrađivanje nekih specifičnih zahtjevnijih zadataka, a meni više onih uobičajenijih kao video, audio, foto i slično. Također, današnji sw je napravljen za današnja, možda jučerašnja računala, nikako za ona od prekjučer. Moj komp je star 4 i pol godine i sve radi brzo i glatko, nema potrebe za njega tražiti sw iz njegova vremena. Vent na procesoru više stoji no što se vrti, na grafičkoj je hladnjak bez ventilatora(baš s P3). Dakle nije brutalno računalo, daleko od toga. A opet mi ga je tisuću puta ugodnije koristiti no Pentium 3 sa W95 ili98.
Po meni je ta rasprava slična onom kad škvadra ispali da su nekad auti bili bolji.
U vezi gaming trke, slažem se s tobom.
Where there is a gui there's a way.
Odgovori