Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
ja ga koristim zadnjih 2 godine... s tim da sam se prebacio sa mainstream gnome editiona na KDE... upravo zato... gnome mi je postao ruznjikav... a KDE kad se sredi kak se spada + compiz radi i izgleda zakon....
i nisam fanatik... bas sam prije jedno mjesec dana zavrtio zadnja izdanja mandrive/openSUSE-a/PClinuxOSa/mepisa i jos par..... tek tolko da vidim jel se sto promijenilo... na kraju sam instalirao mint natrag... jednostavno mi je nekako produktivnost najveca tu..
evo i sada radim na poslu na svom laptopu... i lijepo vrtim cube lijevo desno (desktop 1 firefox, desktop 2 ms word via wine, desktop 3 amarok) i sve radi ko avion na 5 godina starom forcebooku sa ati 9700 /w 64mb rama
(moram imati word zbog macroa u templateima s kojima pisem nalaze u bolnici)...
ne... iz nekog razloga ne radi... ima neki auto current date/time koji odbija funkcionirati u writeru... pa onda vrtim u wordu... ostalo sve radi
taj template je bio tu kad sam dosao na ovaj posao... inace bi ga sam napravio u openOffice... stovise vec sam napravio cijelu bazu za vodjenje odjela u baseu samo je jos testiram
NiksaVel je napisao/la:ne... iz nekog razloga ne radi... ima neki auto current date/time koji odbija funkcionirati u writeru... pa onda vrtim u wordu... ostalo sve radi
taj template je bio tu kad sam dosao na ovaj posao... inace bi ga sam napravio u openOffice... stovise vec sam napravio cijelu bazu za vodjenje odjela u baseu samo je jos testiram
Hmm, a jesi probao možda ovaj zadni OOo 3.0 beta... baš me zanima radi li sa njime?
nisam bas bi mogo probati kad dodjem doma... neda mi se micati stari OOo ovdje sa lapa jer radim na nekoliko baza preko base-a tu... pa mi treba 100% stabilnost i dostupnost...
NiksaVel je napisao/la:nisam bas bi mogo probati kad dodjem doma... neda mi se micati stari OOo ovdje sa lapa jer radim na nekoliko baza preko base-a tu... pa mi treba 100% stabilnost i dostupnost...
Naravno, naravno... baš lijepo da si posao uspio prebaciti na Linux. To je dobar pomak!
Ja kod sebe na žalost ne mogu to učiniti jer sam vezan uz AutoCAD, ali sam migrirao sa MS Officea na OOo i Thunderbird...i super je!
da.. jedino sto se migracija sastoji od toga da odguram tastaturu mis i monitor od starog neodrzavanog celerona sa winXP uz rub stola i stavim svoj lap sa mintom na stol al ne zalim se... alternativa je prestrasna... virusi, trojanci, adware, spyware i sl... 15ak minuta od kad upalim komp dok mogu poceti pisati u wordu... pih