Dostupnost i kvaliteta hardvera

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: Ubuntu miš

Post Postao/la max360se »

Hugo je napisao/la:... Zašto bi pobogu netko pravio laptope sa slabo pričvršćenim ekranom? :D
Da ti pukne nakon isteka garancije, pa da moras kupiti novog. kava Business as usual.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shicy

Post Postao/la shicy »

Shicy je napisao/la:ja imam Fujitsu - Siemens i ne branim ga. Ako se tko želi mijenjat, ponude na pm rofl
šta je zmajevi, niko neće da se mijenja rofl
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

odin je napisao/la:Pa ako se već zove No Matter What Guarantee :bleh

Dobre su toshibe, da mogu odma mjenjam svoj hp za jednu.
NEMOJ!

Imam doma Toshibu A300 Satellitea i NIKAD VIŠE!

Kao prvo potpuno su Linux unfriendly! BIOS mi ima takvo sranje u sebi da mi se svako tolko ventilator na CPU podivlja i ne reagira na lid-close (neko sranje u BIOS-u). Prbao kojekave trikove, fleshanje bios-a prijavana Toshiba stranici i eto već tri godine - ništa!

Tastatura ne fercera na slovo "P", sav je sjajan što izuzetno narušava preglednost tastature (mislim da je jedino Toshiba tada imala tu neku Glossy Bliss liniju di se sve blista ko pesja jajca :roll: )
jedino oni imaju Touchpad postavljen u ravnini s okolnim kučištema tako da NEMA šanse da ti prilikom tipkanja dlan ne zagrebe po touchpadu i zezne koncepciju rada.

U buduće - Dell!
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Jedan Dell kojeg imal je završil up In Flames :/. HP nakon godinu 2 mjeseca ima već 3 touchpad, drugi lcd i nekoliko pukotina koje su se pojavile misterijozno niotkuda ( što nebi čudilo da se prenosi ali stalno je na stolu kod kuće). Dok s druge strane Acer kojeg vole pljuvati nakon 8 godina izgubil samo tipku x i baterija traje samo 40 minuta.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Bez brige, baterija na mojoj Toshibi ne traje više ni 10 minuta ;)
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Eto, Toshiba iskustvo iz prve ruke.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

odin je napisao/la:Eto, Toshiba iskustvo iz prve ruke.
Definitivno. Toshiba je direktno okrenuta MS Windowsima i Linux njih ne zanima. S Dellom je drugačija priča ;)
Suko
Site Admin

Re: Dostupnost i kvaliteta hardvera

Post Postao/la Suko »

Glede toga da smo već debelo zagrezli u (zanimljiv) offtopic promjena naslova topica na jedan sveobuhvatan hardverski naslov. :D
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Inače, moje iskustvo:
Toshiba lap star oko pet godina. RAdi savršeno. Baterija traje 40 minuta. Dobar i kvalitetan hardver. Linux ne radi ni za bootanje LiveCD-a.
Dell laptop star tri godine. Od početka savršen za Linux. Sve radi i sve je podržano. Baterija riknula nakon dvije godine. Sada traje oko 6 sekundi.
Lenovo laptop star dvije godine. Linux podržan tako-tako. Tek s najnovijim Ubuntuom sve radi OTB. PCLOS radi odavno sve osim tipk. kratica. Baterija riknula nakon 10 mjeseci. Traje oko 2 milisekunde.

Tako da će sljedeći lap biti Dell.
shicy

Post Postao/la shicy »

Fujitsu - Siemens Esprimo V5515, sve uredno radi, samo je grafika šugava (u debianu treba za xorg.conf stavit ono sa wikija i onda ga još uredit na način da se navede da koristi 1024x768 rezoluciju). baterija je šugava, traje možda 10 min, mijenjan disk jednom i to je to. imam ga već 4 godine ;)
Odgovori