Linux, distribucije, developeri i materijalni prosperitet

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

retsam
Spol: M

Re: Linux, distribucije, developeri i materijalni prosperite

Post Postao/la retsam »

Ne jebe lep, nego uporan.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

retsum, baš tako! :D
Kad instaliram Windows 7, uz to mi idu svi driveri, antivirus i par programa po želji mušterije (Nero, Libre/M$ Office...). Dakako, pokažem i ponudim im i par modifikacija (stariji način prikazivanja aplikacija u taskbaru, podešavanje virtualne memorije, automatski update-i on ili off...). Naplaćujem po utrošenom vremenu, odnodno ne "po satu" već po čupanju kose/kidanju živaca/novoj ili staroj mušteriji i slično. Posla imam jer sam u tome dobar, većini uopće nisam skup. Vele da su im dolazili likovi koji nemaju pojma, a naplatili bi masno (400 - 800 kn)!!! U 6 godina izgubio sam 3 mušterije (uglavnom zbog neplaćanja), a dobio desetke novih. Malo tko od njih nije htio linux na svom kompu nakon prezentacije sa mog laptopa. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Cooltech, ti si s neke druge planete :)
Nego, drago mi je da ti ide, iskreno, daje neku nadu da ako si dobar ima šanse. Moja iskustva su suprotna.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Hugo je napisao/la:Krivo mi je kad vidim takvog tipa koji je potpuno nekvalificiran, ima završenu srednju školu, a tako mlati lovu. Nije se potrudio ništa kako bi od poštenog rada zarađivao za život. A znam za ljude koji imaju visoku stručnu spremu, i obitelj i djecu, a nemaju posao, i svaki mjesec idu na HZZ s nadom da će naći posao.

Neka radi on to što radi, ali neka izda račun za svoj posao, i plati porez kao i svi ostali građani. Neka instalira Windows, ali licencirani. On raspačava nelicencirani WIndows, i uzima 200 kn po kompu.. I to samo za osnovnu instalaciju. Driveri, i antivirus, i ostali programi ne ulaze u tu cijenu..
Mislim da kod nas svako veće selo ima jednog takvog "tipa"...nažalost. U mom gradu ih ima više, jedan tako "potajno" operira, dok drugi ima čak i registriranu trgovinu računalnom opremom u kojoj prodaje legalne Windowse, ali kad kupiš kod njega računalo, ne dobiješ instalacijski medij Windowsa iako si ih platio :D Naravno, kad se nešto strga, možeš ga zvati da ti to "popravi" - čitaj: reinstalira Windowse i naplati 200 kn, ali svoj CD/DVD nikad nećeš vidjeti. To je meni napravio davne 2001. dok sam još bila n00b i koristila Windowse, kod njega smo kupili prvo računalo. I nitko ga nije prijavio, jer još i danas se time bavi. :cry:
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Apsolutno istina. U manjim mjestima SVI tako rade.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

drone je napisao/la:Cooltech, ti si s neke druge planete :)
Cooleech, ne Cooltech :D
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Cooleech je napisao/la:
drone je napisao/la:Cooltech, ti si s neke druge planete :)
Cooleech, ne Cooltech :D
Sorry Cooleecheru, bilo je namjerno :D
2010-... Arch
ujodarko

Post Postao/la ujodarko »

Hugo je napisao/la:Ne želim da me netko krivo shvati. Ja nisam ljubomoran na njega jer bih ja želio mlatiti tu lovu koju on mlati.. Naprotiv, ne bavim se uopće time, niti mi je cilj u budućnosti baviti se bilo kakvom informatikom.

Krivo mi je kad vidim takvog tipa koji je potpuno nekvalificiran, ima završenu srednju školu, a tako mlati lovu. Nije se potrudio ništa kako bi od poštenog rada zarađivao za život. A znam za ljude koji imaju visoku stručnu spremu, i obitelj i djecu, a nemaju posao, i svaki mjesec idu na HZZ s nadom da će naći posao.

Neka radi on to što radi, ali neka izda račun za svoj posao, i plati porez kao i svi ostali građani. Neka instalira Windows, ali licencirani. On raspačava nelicencirani WIndows, i uzima 200 kn po kompu.. I to samo za osnovnu instalaciju. Driveri, i antivirus, i ostali programi ne ulaze u tu cijenu..
Prvo što sam ti podebljao je meni bez veze jer... može on imati SAMO srednju školu, ali je talentiraniji za pronaći način zarade, a jedina je zamjerka to što ne plaća porez.

Ma, kada vidim kako se s tim novcem od poreza rukovodi u ovoj zemlji, čak mi ni ne smeta što ga ne plati... iako sam zagriženi zagovornik plaćanja poreza...
open code i open mind cijelom čovječanstvu ;)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

ujodarko je napisao/la:Prvo što sam ti podebljao je meni bez veze jer... može on imati SAMO srednju školu, ali je talentiraniji za pronaći način zarade, a jedina je zamjerka to što ne plaća porez.
I što instalira nelicencirani Windows... :) Nisam mislio omalovažavati ljude sa srednjom školom, pa ja imam samo srednju školu završenu (zasad).

A šta da ti kažem za ostalo, ne volim ga pa sam zato možda pretjerao u nekim izjavama no to je najviše zbog toga što vidim da u ovoj državi uspijevaju najviše oni koji imaju nekakvu vezu, nekakvog rođaka koji će srediti posao, i oni koji znaju smuljati..

I taj tip je otvorio obrt, i vjerojatno je prijavio da zarađuje nekih 5000 kn mjesečno (kako već to ide), i na to plaća porez, a na ostatak ništa.. I on takvim poslom vjerojatno otima posao nekome tko je mislio obavljati sve to na legalan način... Ima takvih primjera i u drugim sektorima, i vjerujem da svi znate za njih.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Odgovori