Neki ipernar se muva po prosvjedima, jel to nas?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Neki ipernar se muva po prosvjedima, jel to nas?
..evo spominje se Pernar i prosvjedi na net.hr http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/ ... tml?pos=n1
Trebao je to napraviti za jedno 2 tjedna i do tada raditi na tome da što više ekipe dovuče tamo, ovako ako imaš svaki drugi dan prosvjed na koji dođu 2-3 osobe, postiže se kontraefekt. Netko bi mogao reći da je sve OK, jer hebiga, ako nije - zašto se nitko ne buni?!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Evo, čuo sam se sa Pernarom, veli da je stavio ove prosvjede tako blizu da iskoristi medije koji će o tome pričati baš zato što je tako blizu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
NekaMarkec je napisao/la:http://www.index.hr/vijesti/clanak/slusamo-vas-hocete-li-izaci-na-sutrasnji-prosvjed/539039.aspx
Ivan je postao popularan
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Abzeenth
- Site Admin
Kasno je, ne spava mi se, i želim ovdje podijeliti jedno kratko razmišljanje. Slično kao i charuga, ne pratim dnevna zbivanja u Hrvatskoj jer se uglavnom radi o lošim vijestima i/ili "estradnim" tračevima; stvari saznajem kad mi netko kaže ili kad vidim naslovnice novina što ljudi čitaju u tramvajima. Ipak, nije mi uspjela promaknuti vijest o najnovijem poskupljenju nekih, mnogi bi se složili - osnovnih prehrambenih proizvoda; da bih više saznala o tome, maloprije sam otišla na web Večernjeg pročitati više o tome. Evo par zanimljivih komentara čitatelja:

Ova poskupljenja su dio Yatzinog programa za relaksaciju nacije.
Ajmo…..relaksirani narode.
Osmijeh od uha do uha.
Cijene osnovnih životnih namirnica rastu, a cijena vlade pada, tako cijela vlada sada vrijedi negdje oko 25 lipa ili 1/4 kune; živa ili mrtva.
Ovaj zadnji komentar me navodi na zamišljanje neke potencijalne budućnosti u kojem se država potpuno raspala, stanovništvo koje se uspjelo povući iz gradova se bavi autarkičnom poljoprivredom, a ostali su ili umrli od gladi ili pljačkaju napuštene trgovačke centre. Srećom je izbor istih velik. Na brežuljcima Zagreb-grada i dalje sjedi Vlada u mahnitom transu maštajući o ulasku u EU, provodi reforme nad samom sobom a ministri si međusobno savjetuju "relaksaciju". Nešto poput...Apokalipse. No da se vratimo u stvarnost, koja je uvijek i neprestano i nažalost - cenzurirana. Od pedeset komentara na članak desetak je cenzurirano (obrisano od strane admina, kako to službeno piše). Pitam se zašto i zanima me što je u njima pisalo. Samo trolanje/međusobno vrijeđanje komentatora, ili neke nepodobne izjave protiv vlasti? Nadalje, vijest o nekom skupu političara or something, nisam zapamtila, gdje su dvije mlađe žene bacale jaja na HDZ-ovce. Ispravak - ne na njih, već na tlo oko njih, dakle nisu bili "ozlijeđeni" smrtonosnom kajganom. Ali "teroristkinje" su svejedno odvedene u policijsku postaju, ili barem tako piše, slobodno me ispravite ako griješim. I sve to uoči najavljenog prosvjeda sutra, zapravo već danas, za otprilike deset sati. Zašto prosvjedi kod nas ne uspijevaju je pomalo retoričko i redundantno pitanje, jer većina zna odgovor. Zbog slabog odaziva, baš kao i izbori. Malo je ljudi spremno prihvatiti to kao odgovor, jer time priznaju implikaciju vlastite odgovornosti koju bi trebali preuzeti jer se nisu pojavili na tada aktualnom prosvjedu. Kako će ovaj proći? Najavljuje se bombastičnim sloganima i karakterizira ispravnom motivacijom, no kao što su neki na ovoj temi primijetili, teško da je dovoljno senzacionalističan da bi konkurirao sapunicama ili totalnoj rasprodaji cipela. Jučer sam putem do faksa prošla, kao i gotovo svaki dan, pored Ministarstva na Vukovarskoj - u tijeku je bio neki mini-prosvjed ribara, koji su novinarima pričali nešto o ZERP-u. Bilo je više policije nego prosvjednika. Hoće li se isto dogoditi i ovom najavljenom prosvjedu? Ili će se ipak okupiti dovoljno ljudi da bi se to moglo nazvati pravim prosvjedom, kojim se nešto actually postiglo? Koliko dugo će se prosvjednici uspjeti zadržati tamo prije no što ih autoriteti, loše vrijeme, umor ili bezvoljnost otjeraju doma? Znam kako ovo zvuči. Najjednostavnije je opisati to kao pesimizam. Ne radi se o tome da mi nije stalo; problem je u tome što previše ljudi razmišlja slično meni. Nisu sigurni ili misle ili sumnjaju da prosvjed neće uspjeti, već iz nekog razloga. I zato ne sudjeluju u njima, iako najčešće podržavaju ideje i ciljeve istih. Tko onda odlazi na prosvjede? Koliko se može razvlačiti i pomicati granica strpljenja, pitanje je često postavljano u ovakvim situacijama. Čini mi se da, ako se predugo čeka, nasilje neizbježno, možda čak i prirodno nastupa. Hoću li se ja pojaviti tamo? Još ne znam, ali iskreno - vjerojatno ne. Imam dojam da prosvjed nije shvaćen dovoljno ozbiljno i da nije dobio dovoljno medijske pozornosti, a to je valjda ono što je hrvatskom narodu pokazatelj važnosti nečega. Zašto sam onda nasrala ovaj post, pitate se? Teško je odgovoriti. Htjedoh postaviti neka pitanja, ukazati na neke stvari, koje već vjerojatno svi znaju. Tko zna, možda ipak bude nešto od tog prosvjeda - možda je ovo noć uoči povijesnog trenutka, neke velike promjene. I ne, ovo nije sprdanje ni sarkazam - zapravo bih voljela da se nešto "veliko" dogodi. S tom mišlju ovaj će post ostati kao poruka iz prošlosti. Kudos svima koji su pročitali do krajaAko imate vremena pecite kruh doma. Samo tako možemo smanjiti cijene kruha i peciva.
jako si lijepo to napisala 
charuga je napisao/la:jako si lijepo to napisala
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
Ljudi ne triba puno, samo doć i stajat, od kukanja ništa...
O treba doc puno ljudi (i da su nastrojeni ko one zene koje su gadale s jajima ministra). Ako ce doc malo ljudi, opet ce jos jedan prosvjed proci samo tako.gušter je napisao/la:Ljudi ne triba puno, samo doć i stajat, od kukanja ništa...
Ali ono sto meni nije jasno u svemu tome, je premalen odaziv na izborima. Zasto ljudi ne uzmu 10,20 min vremena i obave to ? Jel ima medu vama netko tko nije bio na izborima, i zasto nije otisao ?