za prvi se raspad fedore više ni ne sjećam što je bilo uzrok
druga fedora mi se raspala pri updejtu na veću verziju. instaliro sam 13 i par tjedana nakon je došla 14, totalni raspad, nebootabilno
treći raspad fedore mi se dogodio kad sam na 14icu htio instalirati nvidia drivere, više se nije htjelo bootat ni u tekst mod
sad sam instalirao 14icu na laptop misleći, i ak mi ne uspije nije neki gubitak, ta particija mi je i tako za testiranje, i od druge mi je upalilo (nađoh uputu da u kernel line grub.cfga treba dodati nomodeset, al kako se kasnije sjetih to sam i za nvidiu radio pa nije pomoglo)
ova za sad radi, i radi vrlo lijepo, imam osjećaj da je puno brža od ubuntača
Fedora 14
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Soul_Sample
- Spol: M
Re: Fedora 14
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Savjet; Nikada nemoj raditi upgrade. Napravi odvojenu /home particiju od sistemske / particije. Kada želiš upgrade ideš sa clean install. Formatiraš / particiju ali /home ne formatiraš. Tako ti sve postavke ostanu netaknute a sistem imaš čist.
Upgrade nikome nikada ne bih preporučio ni u kojoj situaciji ako je u pitanju desktop. Jedino za servere se isplati zahebavati s time
Nvidia ima 3 drivera i jako je lagano krivi instalirati, ali to nije kraj svjeta niti raspad. Kod boota bilo kojeg linuxa možeš definirati koji driver da koristi, tako uvijek mozes reci da koristi i dalje stari driver koji ti je radio.
Valent.
Upgrade nikome nikada ne bih preporučio ni u kojoj situaciji ako je u pitanju desktop. Jedino za servere se isplati zahebavati s time
Nvidia ima 3 drivera i jako je lagano krivi instalirati, ali to nije kraj svjeta niti raspad. Kod boota bilo kojeg linuxa možeš definirati koji driver da koristi, tako uvijek mozes reci da koristi i dalje stari driver koji ti je radio.
Valent.
- Soul_Sample
- Spol: M
e valente moj, sad imam puno više iskustva nego sam imao tada. home i root razdvajam skoro pa otpočetka, a što se upgrejda fedore tiče, više mi nije ni na kraju pameti. očito se ne snalazi s time dobro kao ubuntu. jednom sam ubuntu upgrejdao s 8.04 na 9.10 (dakle 3 dist upgrejda za redom) i podnio je to vojničkivalent je napisao/la:Savjet; Nikada nemoj raditi upgrade. Napravi odvojenu /home particiju od sistemske / particije. Kada želiš upgrade ideš sa clean install. Formatiraš / particiju ali /home ne formatiraš. Tako ti sve postavke ostanu netaknute a sistem imaš čist.
Valent.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.