moja iskustva s ubuntuom

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

simke
Kontakt:

Re: moja iskustva s ubuntuom

Post Postao/la simke »

evo, moram jos amo ovo napisat.
fritz62s je napisao/la:Ne Wine, Windows generalno (napisao skraceno Win, ne Wine)
Problem sa kernelom, je problem sa podrskom za dati hardware, nego sta je drugo? Dobro je sto si provalio koji ti ne odgovaraju i to je napredak, ali po filozofiji koju ti furas sumnjam da ces ikada otici daleko
oho, pa sad smo poceli i psihologiju prodavt, ti si jedan od onih "pametnih". teazak zakljucak na temelju par rijeci napisanih na forumu.

edit:

a moram napomenut da linuxmint dosta dobro sluzio, ono kad se vec raspravlja o ubuntu. nekao mi je bolje lagao od samo ubuntua. evo ima i 7 rc1.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
fritz62s
Spol: M

Post Postao/la fritz62s »

Nisam ja pametnjakovic, samo malo otvorenijeg pogleda na stvari. Sto se tice foruma, ovde sam, jer je samo Linux, sipaticne podele i izgleda, a daleko od toga da mi je primarni i ovde retko pisem, ali postujem forum. Ja sam vrlo dugo i aktivno prisutan na mycity.rs. U Linux vodama sam oko godinu dana i na pometutom forumu sam od skoro na preporuku administratora i supermodova, strucni saradnik za linux. Zvanje je dosta pompezno i prevazilazi moje sposobnosti (ucim, napredujem stalno), medjutim, nije bas nezasluzeno. Ranije sam bio u Windows vodama i tu su me takodje cenili, a inace sam stomatolog i pored zanimacije i hobija, nemam nikakve veze sa kompjuterima.
Sto se tice tvog napretka, nisam te okarakterisao kao osobu, vec u pogledu linuxa. Doduse, stav sa predrasudom i preteranom sigurnoscu u svoj sud, ne vodi daleko ni u smislu licnog napretka.

Sto se tice Minta, pa to je sve do ove 7 RC1 verzije, bio nista drugo, do nesto izmenjen Ubuntu, tacnije nista sto ti sam nisi mogao da napravis, od standardnog izdanja. U novu verziju ubaceno je nesto vise "Mintovske" tehnologije i aplikacija.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
tuxi

Post Postao/la tuxi »

"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
fritz62s

Post Postao/la fritz62s »

Eto za sve koji se pitaju, jedan bas lep pregled mainstream distribucija i njihovih karakteristika. Bravo tuxi
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Da se i ja malo ubacim u ovaj flejm:
Arch je work-around distra i kao takva dobra samo za učenje osnovnih principa unixa :mrgreen:
Fedora rulz (i može se instalirati gola, bez X-a ;) )

Ontopic: Ubuntu je na pol puta između hardcore Linuxa i Windowsa (što u pozitivnom, što u negativnom smislu - to ide u paketu :D )
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zole052

Post Postao/la zole052 »

4ndY je napisao/la: Ontopic: Ubuntu je na pol puta između hardcore Linuxa i Windowsa (što u pozitivnom, što u negativnom smislu - to ide u paketu :D )
Cek cek malo... Windows je OS, zatvorenog koda, jedne monopolisticke firme koja zaradjuje masne pare i gura svoj software u njega koji je takodjer zatvoren da bi ljude navikla da im u zivotu ne treba nista sto nije od MS-a i time pobije konstruktivnu konkurenciju...

Di bi ti u tu pricu ugurao Ubuntu???

Ubuntu je samo jedna distribucija linuxa koja ako ti se ne svidja prodjes na drugu i nikom nista...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

zzankola je napisao/la: Ubuntu je samo jedna distribucija linuxa koja ako ti se ne svidja prodjes na drugu i nikom nista...
Definitivno da je ideološki Ubuntu bolji od Windowsa, ali gledano sa praktične strane Ubuntu radi isto što i Windowsi: ide na ruku običnim korisnicima da isti moraju što manje znat, a na taj način izostavlja dobru računarsku praksu i osnovna načela korištenja računala.

Nije Administrator defaultni korisnik na Windowsima jer u M$-u nisu znali da je to vrlo nesigurno, već zato što nisu htjeli zamarati korisnike s "različitim" korisnicima. Iste stvari i Ubuntu radi, srećom ne još u toj mjeri, ali... :roll:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zole052

Post Postao/la zole052 »

4ndY tocno je to sto kazes ali zasto mislis da se svatko mora znati te stvari... nekome je kompjuter samo sredstvo za izvrasanje nekih poslova i ne zanima ga nista vise od rada u odradjenim programima koji su mu potrebni...
Mislim zasto netko treba znati kako funcionira auto ili tv, vecina se samo zeli vozati i gledati filmove...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

evo, to sto se ovdje dogadje je isto ko kas se vecina vas pobuni kad neko kaze da je win bolji.

sad se ovdje pljuje po ubuntu jer drzi 50 % trzista distri(nagadjam, al tu je negdje). i sad logicki zakljucak je da je ubuntu sveukupmo najbolji.

e sad, neki kazu da ubuntu srnje.

i, sta sad se desi, pobune se protiv te tvrdnje isti oni koji tvrde da je win losiji od linuxa, a win drzi veliku vecinu svjetskog os trzista,

i isto logikom kojom neki brane ubuntu, win je daleko najbolji os. jel tako, pa sat nije.

neko je rakao da je sigurno najbolji jer ga najvise ljudi korsti, a pa ljudi moji.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

ma daleko je ubuntu od najboljeg ima tu musica i svega ali onaj pocetni post u ovoj temi stvarno nema smisla sa zivotom pa nije bas toliko sra**** da ga se toliko "blati"

a to sto ga se tako puno koristi je bas zato sto je vecina korisnika tog profila da hoce sve na klik srediti itd.
sad kako je krenio sa 8.10 i vidim da neki pisu da se to nastavilo i u 9.04 mogao bi njemu broj usera opasti a fedori se jos malo povecat :D
Odgovori