fritz62s je napisao/la:Ne Wine, Windows generalno (napisao skraceno Win, ne Wine)
Problem sa kernelom, je problem sa podrskom za dati hardware, nego sta je drugo? Dobro je sto si provalio koji ti ne odgovaraju i to je napredak, ali po filozofiji koju ti furas sumnjam da ces ikada otici daleko
oho, pa sad smo poceli i psihologiju prodavt, ti si jedan od onih "pametnih". teazak zakljucak na temelju par rijeci napisanih na forumu.
edit:
a moram napomenut da linuxmint dosta dobro sluzio, ono kad se vec raspravlja o ubuntu. nekao mi je bolje lagao od samo ubuntua. evo ima i 7 rc1.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Nisam ja pametnjakovic, samo malo otvorenijeg pogleda na stvari. Sto se tice foruma, ovde sam, jer je samo Linux, sipaticne podele i izgleda, a daleko od toga da mi je primarni i ovde retko pisem, ali postujem forum. Ja sam vrlo dugo i aktivno prisutan na mycity.rs. U Linux vodama sam oko godinu dana i na pometutom forumu sam od skoro na preporuku administratora i supermodova, strucni saradnik za linux. Zvanje je dosta pompezno i prevazilazi moje sposobnosti (ucim, napredujem stalno), medjutim, nije bas nezasluzeno. Ranije sam bio u Windows vodama i tu su me takodje cenili, a inace sam stomatolog i pored zanimacije i hobija, nemam nikakve veze sa kompjuterima.
Sto se tice tvog napretka, nisam te okarakterisao kao osobu, vec u pogledu linuxa. Doduse, stav sa predrasudom i preteranom sigurnoscu u svoj sud, ne vodi daleko ni u smislu licnog napretka.
Sto se tice Minta, pa to je sve do ove 7 RC1 verzije, bio nista drugo, do nesto izmenjen Ubuntu, tacnije nista sto ti sam nisi mogao da napravis, od standardnog izdanja. U novu verziju ubaceno je nesto vise "Mintovske" tehnologije i aplikacija.
Resistance is futile, you will be asimilated! Il' si Lindža, il' si mindža!apt-get moo Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Da se i ja malo ubacim u ovaj flejm:
Arch je work-around distra i kao takva dobra samo za učenje osnovnih principa unixa
Fedora rulz (i može se instalirati gola, bez X-a )
Ontopic: Ubuntu je na pol puta između hardcore Linuxa i Windowsa (što u pozitivnom, što u negativnom smislu - to ide u paketu )
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
4ndY je napisao/la:
Ontopic: Ubuntu je na pol puta između hardcore Linuxa i Windowsa (što u pozitivnom, što u negativnom smislu - to ide u paketu )
Cek cek malo... Windows je OS, zatvorenog koda, jedne monopolisticke firme koja zaradjuje masne pare i gura svoj software u njega koji je takodjer zatvoren da bi ljude navikla da im u zivotu ne treba nista sto nije od MS-a i time pobije konstruktivnu konkurenciju...
Di bi ti u tu pricu ugurao Ubuntu???
Ubuntu je samo jedna distribucija linuxa koja ako ti se ne svidja prodjes na drugu i nikom nista...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zzankola je napisao/la:
Ubuntu je samo jedna distribucija linuxa koja ako ti se ne svidja prodjes na drugu i nikom nista...
Definitivno da je ideološki Ubuntu bolji od Windowsa, ali gledano sa praktične strane Ubuntu radi isto što i Windowsi: ide na ruku običnim korisnicima da isti moraju što manje znat, a na taj način izostavlja dobru računarsku praksu i osnovna načela korištenja računala.
Nije Administrator defaultni korisnik na Windowsima jer u M$-u nisu znali da je to vrlo nesigurno, već zato što nisu htjeli zamarati korisnike s "različitim" korisnicima. Iste stvari i Ubuntu radi, srećom ne još u toj mjeri, ali...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
4ndY tocno je to sto kazes ali zasto mislis da se svatko mora znati te stvari... nekome je kompjuter samo sredstvo za izvrasanje nekih poslova i ne zanima ga nista vise od rada u odradjenim programima koji su mu potrebni...
Mislim zasto netko treba znati kako funcionira auto ili tv, vecina se samo zeli vozati i gledati filmove...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
evo, to sto se ovdje dogadje je isto ko kas se vecina vas pobuni kad neko kaze da je win bolji.
sad se ovdje pljuje po ubuntu jer drzi 50 % trzista distri(nagadjam, al tu je negdje). i sad logicki zakljucak je da je ubuntu sveukupmo najbolji.
e sad, neki kazu da ubuntu srnje.
i, sta sad se desi, pobune se protiv te tvrdnje isti oni koji tvrde da je win losiji od linuxa, a win drzi veliku vecinu svjetskog os trzista,
i isto logikom kojom neki brane ubuntu, win je daleko najbolji os. jel tako, pa sat nije.
neko je rakao da je sigurno najbolji jer ga najvise ljudi korsti, a pa ljudi moji.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
ma daleko je ubuntu od najboljeg ima tu musica i svega ali onaj pocetni post u ovoj temi stvarno nema smisla sa zivotom pa nije bas toliko sra**** da ga se toliko "blati"
a to sto ga se tako puno koristi je bas zato sto je vecina korisnika tog profila da hoce sve na klik srediti itd.
sad kako je krenio sa 8.10 i vidim da neki pisu da se to nastavilo i u 9.04 mogao bi njemu broj usera opasti a fedori se jos malo povecat