Twitter i sve o njemu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Koristi li tko twitter?
imam i ja! jeeeee! i dodan sam u linux korisnike, fala.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- Abzeenth
- Site Admin
Imam sličan "temeljni" stav o društvenim mrežama; uglavnom mi se koncept ne sviđa, da ne kažem da mi se gadi u što se fejsbuk pretvorio, a slična sudbina će, vjerujem, neizbježno zadesiti i ostale slične izrode. No s druge strane, takve "mreže" su izvor vrlo velike, gotovo neprocjenjive vrijednosti za istraživanja s područja sociologije, (socijalne) psihologije, lingvistike i vjerujem još puno drugih disciplina, pa bismo (mi humanisticalisto053 je napisao/la:80% stvari na društvenim mrežama je smeće i gubljenje vremena. od sredstva za povezivanje i komunikaciju među ljudima se izrodila promocija i samopromocija. Ne kažem da nemaju svojih prednosti, ali ljudi uglavnom pišu gluposti (što više "prijatelja", tim gore) i previše ozbiljno shvaćaju te stvari.
Twitter je počeo kao elitna mreža s pozivnicom za ljude iz visokog društva, za razliku od fejsa koji je za široke mase. Ipak, danas svatko traži malo pažnje....
Što se tiče Twittera, sad će ispasti da ga branim
Druga stvar koju primijetih tijekom svog jednoipolgodišnjeg korištenja Twittera, a s time ću i zaključiti ovaj sad već predugačak post
TL;DR: Twitter je više Vijesti 2.0 nego "prava" društvena mreža, barem za mene, jer je lakše smanjiti "buku" koji dolazi od drugih korisnika i malo tko će se ozbiljno uvrijediti ako ga unfollowate, dok bi na fejsbuku brisanje iz liste prijatelja moglo dovesti i do prijetnji smrću (ima dosta takvih priča, većinom iz Amerike lol). Dakle, na Twitteru je omjer smeća i korisnih stvari moguće dovesti na 50:50
predlazem anketu: koju drustvenu mrezu koristite?
sa mogucnoscu vise odgovora...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Abzeenth
- Site Admin
A koje ćemo sve odgovore ponuditi?stefan je napisao/la:predlazem anketu: koju drustvenu mrezu koristite?
Mislim, dobar je prijedlog, evo i ja sam "za"
i ja sam za
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Abz super si to rekla, dijelimo slično mišljenje... Još bih spomenuo profil ljudi koji se daleko razlikuje od onog s Facebooka. Ovdje su ljudi većinom načitani, pismeni, razumiju se u internet i njegova nekakva pisana i nepisana pravila, bude puno zafrkancije i rijetko naiđeš na nekog tko čitavu stvar gleda ozbiljno.
Dobro si rekla kako je jednostavno kontrolirati razinu šuma (follow/unfollow), kod mene je trenutno šumi šumi javore
, ali sviđa mi se takav Timeline, više mi je da se zabavim i nasmijem nego da budem social media guru ili što već.
Dobro si rekla kako je jednostavno kontrolirati razinu šuma (follow/unfollow), kod mene je trenutno šumi šumi javore
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Abzeenth
- Site Admin
Da, točno tako se i meni čini. To jest u nekom smislu generalizacija, ima svakakvih svugdje, ali poznajem podosta ljudi koji nemaju profil na fejsbuku ali imaju Twitter račun upravo zbog te ogromne razlike u pristupu komunikaciji i realizaciji odnosa među ljudima, odnosno zato što im se sviđa ta vrsta odnosa na Twitteru. Eto, baš je lijepo kad se slažemoiv@n je napisao/la:Ovdje su ljudi većinom načitani, pismeni, razumiju se u internet i njegova nekakva pisana i nepisana pravila, bude puno zafrkancije i rijetko naiđeš na nekog tko čitavu stvar gleda ozbiljno.
+1Abzeenth je napisao/la:Da, točno tako se i meni čini. To jest u nekom smislu generalizacija, ima svakakvih svugdje, ali poznajem podosta ljudi koji nemaju profil na fejsbuku ali imaju Twitter račun upravo zbog te ogromne razlike u pristupu komunikaciji i realizaciji odnosa među ljudima, odnosno zato što im se sviđa ta vrsta odnosa na Twitteru. Eto, baš je lijepo kad se slažemoiv@n je napisao/la:Ovdje su ljudi većinom načitani, pismeni, razumiju se u internet i njegova nekakva pisana i nepisana pravila, bude puno zafrkancije i rijetko naiđeš na nekog tko čitavu stvar gleda ozbiljno.![]()
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Cooleech
- Moderator
@iv@n: Nešto slično sam nedavno izjavio za G+. Ima nas dosta sa LZS-a na G+. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Ne koristim twitter, ali mu se moram zahvaliti jer sam ispraksiral python na njemu praveci botove i neke programcice koji bi skupljali i obradivali statisticke podatke o raznim stvarima, npr. konzumaciji kokakole i tako
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.