bertone je napisao/la:Dobro, a da li vam ti supci iz iskona smiju/mogu/žele staviti taj njihov router u bridge mod pa da na njega spojite svoj ruter s kojim možete što hoćete?
Iako mi je to prihvaćanje njihovog odgovora kao konačnog malo smiješno, odnosno ako vam ne žele napraviti što vam treba kažete doviđenja i promijenite davatelja usluge.
Yeti je napisao/la: Ugl. poanta je da ti ne brane da si sam slozis ako hoces i znas kako, a internet je danas pun informacija i naravno da si znas sve sto ti reba slozit jer si nabavio onaj PRAVI administrativni user/pass... Naravno da si mogu stavit bridge i svoj router al ne daje mi se 100 € za dobar router..
Taj štos sa nadoštukavanjem rutera mi nikada nije bila fora jer ako spojiš svoj ruter koji je brutalno dobar, i dalje je limitiran smećem na koje je zakačen. Ipak, veli mi tip koji je radio u iskonu i to baš na telefoniji i mrežama da kada ih je tcom kupio da zapravo nisu mijenjali ništa što se tiče same tehnologiije, tj nisu se prčkali u tehnički dio. Što znači da iako je tcom bio vlasnik, usluga nije bila iste kvalitete jer je de facto ostao neovisan. I kao što Yeti veli, ako uspiješ saznati pravu admin šifru tj. podatka, a može se snifanjem svojeg prometa, onda možeš i staviti bilo koji ruter za glavni. Znači ne negi bridge na koji nadoštukaš pa ovo ili ono, već bilo koji svoj ruter kao jedini i glavni ruter. Recimo, cisco catalyst neki ili juniper. Oni to vide, ali nisu nikada penalizirali.
Više puta sam rekao i ponovit ću opet da mi je žešći bullshit što ne samo da ne dozvoljavaju vlastite rutere, već i te koje daju su ekstremno limitirani (od vipa komično limitirani). optimin je bio najotvorenij, pa je čak i vlanove i VC editiranje dozvoljavao.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!