Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Mravac

Re: Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

Post Postao/la Mravac »

Upravo sam otkrio bug u Kubuntu 8.10 (a vjerujem da je onda i u Ubuntu ), na HP6710b laptopu, kada stisnem onaj gumb na kucistu za gasenje wirelessa, wlan se ugasi, no ne mogu ga ponovno upaliti tako da stisnem taj gumb vec morma restartat kako bi se wlan ponovno enablao..Ovo je prije radilo normalno....Takoder sto se wirelessa tice neznam je li to smao do mog lapa ali Kubuntu uopce ne vidi mrezu na mom faksu iako sjedim kraj rutera, zastita je WPA2 Enterprise....Nemam sad vremena igrat se s tim pa ovo pisem s windowsa :oops:

Je li jos netko primjetio probleme s wirelessom?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Mravac je napisao/la:Upravo sam otkrio bug u Kubuntu 8.10 (a vjerujem da je onda i u Ubuntu ), na HP6710b laptopu, kada stisnem onaj gumb na kucistu za gasenje wirelessa, wlan se ugasi, no ne mogu ga ponovno upaliti tako da stisnem taj gumb vec morma restartat kako bi se wlan ponovno enablao..Ovo je prije radilo normalno....Takoder sto se wirelessa tice neznam je li to smao do mog lapa ali Kubuntu uopce ne vidi mrezu na mom faksu iako sjedim kraj rutera, zastita je WPA2 Enterprise....Nemam sad vremena igrat se s tim pa ovo pisem s windowsa :oops:

Je li jos netko primjetio probleme s wirelessom?
Hmm, čini se da Ibex ima problema sa time... no meni to više smrdi na kernel....
Ja doma koristim wireless (WPA2) preko ndiswrappera i treba mu dosta da se iskonektira. Zna se desiti da adapter iz čista mira prestane raditi i onda moram restartati mašinu jer se kernel modul smrzne.

Do sada sam pripisivao to ndiswrapperu, no imam neki blagi osjećaj da je to više do Ibexa....
Možda je mudro još neko vrijeme sjediti na Hardyu
Mravac

Post Postao/la Mravac »

Pa ni na Hardyu ne radi WPA2...Na faksu koristimo WPA2, i MSCHAPv2 i to nije radilo na Hardyu, pricalo se da ce na Ibexu to rjesiti ali cini se banana...Na Hardyu se to rjesavalo kompajlom i loadom starih wireless drivera, ali to je trebalo svako malo nakon update kernela raditi....
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Mravac je napisao/la:Pa ni na Hardyu ne radi WPA2...Na faksu koristimo WPA2, i MSCHAPv2 i to nije radilo na Hardyu, pricalo se da ce na Ibexu to rjesiti ali cini se banana...Na Hardyu se to rjesavalo kompajlom i loadom starih wireless drivera, ali to je trebalo svako malo nakon update kernela raditi....
Čudno... izgleda da ću morati to i sam isprobati :) Znači do kernela je!
Markec
Spol: M

Post Postao/la Markec »

Meni dobro radi wpa2, jos od ubuntu 7.10, driver je otvoren, tj mrežna je intelova.
Mravac

Post Postao/la Mravac »

Da ali nije radio WPA2 u Hardyu kad je trebalo raditi autentifikaciju preko username/passworda ko kod nas na faksu (8012.X,MSCHAPv2)...Nego izgleda da jutros nesto nije valjao posto sam sada se normalno spojio na FERwlan...problem s paljenjem/gasenjem wirelesa preko tipke na laptopu idalje je problem odosno nemoze se upaliti wlan nakon sto se ugasi
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

Meni ne radi shell skripta pozivana cronom koja je u 7.10 i 8.04 radila i neznam gdje isključiti beep koji ostaje nakon isključivanja zvukova. Smetaju mi zvukovi, jer sam 13 godina radio na računalima kod kojih je zvuk značio nevolju. Jutros je vraćen Hardy!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Bit će da je Hardy - ZAKON! ;)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Najmudrije je ostaviti Hardya i samo skidati nadogradnje... koje će godinama stizati kava
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Markec

Post Postao/la Markec »

iv@n je napisao/la:Najmudrije je ostaviti Hardya i samo skidati nadogradnje... koje će godinama stizati kava
Čuo sam da u prvom mjesecu dolazi ubuntu hardy herron sa opensource driverima i svim dosadasnjim updateovima.
Odgovori