Jadni Microsoft...
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Jadni Microsoft...
pa šta onda ...ništa ,ja ga koristim jer ja to hoću eto 
I am the one and only....
GNU/Linux neće nikada spustiti Microsoft dole; na stolnim računalima - nikad! Model razvoja koji se primjenjuje na GNU/Linux rezultira dominacijom Linuxa na poslužiteljima i drugim branšama, recimo u industriji i sl. Ali to je u biti to. Meni se takve konstatacije čine krajnje neozbiljnima.Ekisad je napisao/la:Već decenijama ima ogromnu popularnost ali mislim da je 2013 godina kada su Linux i Mac OS X počeli da spuštaju Microsoft na dole..
GNU/Linux je zreo operativni sustav, ali sustav koji je nastao na temelju Linusove jezgre i Stellmanovih alata, a u oba je slučaja riječ o projektima koje je izrodio entuzijazam i, u određenoj mjeri, ideologija. Oko GNU/Linuxa se još uvijek okupljaju isključivo entuzijasti. To nije klikma u kojoj nešto postaje mainstream.
Stvari će s vremenom postajati boljima (za korisnike GNU/Linuxa), ali Windows i Linux nikada neće zamijeniti mjesta.
Ne znam da li je kasno da se vratim na komentarisanje od početka i zaobiđem komentarisanje ovih postova iznad? Ukoliko jeste, pročitah ja članak i viđoh komentar Stiva Balmera na iPhone(ruku na srce, nisam do sada vidio taj video). Vjerovatno je on to radio tako samo da bi promovisao i gurao naprijed Majkrosoftove proizvode, ali onakva reakcije je mislim stvarno neprikladna. Vjerujem da se svako zapitao kada je pogledao video(bar sada, nakon što znamo šta je bilo sa iPhone-om i kakav je BUM doživio) da li je to sa njegove strane bilo pametno tako reći. Ja jesam iPhone korisnik, evo sada već 3. gudinu, imam već peti iPhone 3G(ove do sada sam ili prodao ili svojom krivicom pokvario haha).
Ok, dosta sam u offtopic išao, da se nadovežem na komentar iznad, slažem se u potpunosti sa Krunoslavom i mislim da je upravu kada kaže da Windows i Linux nikada neće zamijeniti mjesta. Svi mi možemo da nabrajimo mnoštvo razloga zašto bi izabrali Linux prije "prozora" ali je činjenica da je za to sada već relativno kasno čini mi se. Majkrosoft je većinu korisnika navikao na svoje proizvode, pa su time čak i sami sebi kopali jamu sa Windows 8 i metro stilom za desktop računare.
Ok, dosta sam u offtopic išao, da se nadovežem na komentar iznad, slažem se u potpunosti sa Krunoslavom i mislim da je upravu kada kaže da Windows i Linux nikada neće zamijeniti mjesta. Svi mi možemo da nabrajimo mnoštvo razloga zašto bi izabrali Linux prije "prozora" ali je činjenica da je za to sada već relativno kasno čini mi se. Majkrosoft je većinu korisnika navikao na svoje proizvode, pa su time čak i sami sebi kopali jamu sa Windows 8 i metro stilom za desktop računare.
Jadni Microsoft...
Ja windows i opcenito MS izmisljotine ne podnosim zbog njihovog konstantnog rovarenju po hdd.Zadao windowsu operaciju ili ne on non stop nesta ore po disku indeksira i mulja.Ma fakof
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Nažalost po sve korisnike Linuxa to je potpuno točno.GNU/Linux neće nikada spustiti Microsoft dole; na stolnim računalima - nikad!
Meni nije nikako jasno da nakon svih ovih godina nitko ( od linux developera) se nije
uhvatio da napravi neki jedinstven grafički podsustav (API) tako da konačno se može
reći da je linux dobar za desktop...da postoje neki tamo pokušaji i sva ta preseravanja sa
linusove strane da to nije potrebno.
I am the one and only....
zlatkoA je napisao/la:Nažalost po sve korisnike Linuxa to je potpuno točno.GNU/Linux neće nikada spustiti Microsoft dole; na stolnim računalima - nikad!
Meni nije nikako jasno da nakon svih ovih godina nitko ( od linux developera) se nije
uhvatio da napravi neki jedinstven grafički podsustav (API) tako da konačno se može
reći da je linux dobar za desktop...da postoje neki tamo pokušaji i sva ta preseravanja sa
Meni isto nije jasno zašto ne dogovore ista odjela za sve, istih boja, iste kravate, zašto nebi svi imali frizuru velikog vođe.. pa da ne moramo razmišljat šta obuć, nego kupiš jedno odjelo, kad ga iznosiš kupiš drugo isto takvo..zlatkoA je napisao/la:.
Vidiš, to ti uopće nije loša idejagušter je napisao/la: Meni isto nije jasno zašto ne dogovore ista odjela za sve, istih boja, iste kravate, zašto nebi svi imali frizuru velikog vođe.. pa da ne moramo razmišljat šta obuć, nego kupiš jedno odjelo, kad ga iznosiš kupiš drugo isto takvo..
- PunkBastard
- Spol: M
A zašto nebi ti ?zlatkoA je napisao/la:Nažalost po sve korisnike Linuxa to je potpuno točno.GNU/Linux neće nikada spustiti Microsoft dole; na stolnim računalima - nikad!
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- r3bl
- Spol: M
- Kontakt:
Moje predviđanje:
- Microsoft pravi grešku za greškom što se tiče desktopa, prije ili kasnije, pašće. Metro, gašenje XP-a, svi znamo o čemu pričam. A smatraju pošto imaju primat da mogu sebi dozvoliti takve pogreške.
- Apple će i dalje biti neprikosnoveni vladar u svom sektoru isključivo zbog imena.
- Microsoft se vrlo fino probija na mobilno tržište. Oteće dio kolača Android-u i iPhone-u, već sada fino napreduju prema tome.
- Google sa svojim Chromebook-ovima se fino probija na tržište laptopa. Oni će uzeti dio kolača Microsoft-u što se tiče desktop tržišta.
- GNU/Linux će doći do malo više tržišta što se tiče desktop računara. Canonical izvlači najveću dobit što se toga tiče. Međutim ništa što će biti revolucionarno.
- GNU/Linux koliko god bio funkcionalan i kvalitetan će trebati dosta reklame da bi se ozbiljnije provukao na bilo koje tržište. Nažalost, ne vidim ama baš nikoga ko je spreman za tako nešto. EDIT: Valve možda? Mada ne vjerujem da i on ima toliki kapacitet da može da uzme veliki dio kolača, a i ciljaju na nešto sasvim drugo.
- Microsoft pravi grešku za greškom što se tiče desktopa, prije ili kasnije, pašće. Metro, gašenje XP-a, svi znamo o čemu pričam. A smatraju pošto imaju primat da mogu sebi dozvoliti takve pogreške.
- Apple će i dalje biti neprikosnoveni vladar u svom sektoru isključivo zbog imena.
- Microsoft se vrlo fino probija na mobilno tržište. Oteće dio kolača Android-u i iPhone-u, već sada fino napreduju prema tome.
- Google sa svojim Chromebook-ovima se fino probija na tržište laptopa. Oni će uzeti dio kolača Microsoft-u što se tiče desktop tržišta.
- GNU/Linux će doći do malo više tržišta što se tiče desktop računara. Canonical izvlači najveću dobit što se toga tiče. Međutim ništa što će biti revolucionarno.
- GNU/Linux koliko god bio funkcionalan i kvalitetan će trebati dosta reklame da bi se ozbiljnije provukao na bilo koje tržište. Nažalost, ne vidim ama baš nikoga ko je spreman za tako nešto. EDIT: Valve možda? Mada ne vjerujem da i on ima toliki kapacitet da može da uzme veliki dio kolača, a i ciljaju na nešto sasvim drugo.
Da se i ja uključim više kao laik oko svega,ali da nešto rečem u vezi te grupe i mene osobno. većinom je to sve objašnjeno već u ovim komentarima ranije,ali ja sam da sam vlasnik bilo koje od Linux distrubucija prvo što bi napravio je upravo ono što je android iskoristio i od greški Linuxa i Windowsa, znači 90% ljudi koristi danas računalo bilo koje vrste i oblika za internet,muziku,video,novine,informacije, malo je njih koji su ozbiljno vezani za proizvodnju razvoj i ostalo,strikno samo za to. Linux,mana kako je već svakom prvom laiku poznata instalacija,terminal,i nedaj bog skidanje programa sa neta sa kojim neznaš poslije šta bi. Windows opet već nabrojano. Android je upravo to iskoristio,sve skoro jednostavno kao ameba, koristiti,instalirati bilo koji program ili ga maknuti,kao i sve drugo ,jeftin i lako prilagodljiv i za čas je pojeo milijune korisnika i stavio u svoju grupu ,i naravno za sad android nije namjenjen za desktop,ali to i je prednost toga,što većina i ne želi biti vezana za desktop,a tableti gutaju i uništavaju laptope i stolna računala kao skakavci po sjevernoj africi. Ja kao lajik,koji puno ne ulazi u detalje računala znam jedno. Linux mora pojednostaviti sve distre za instalaciju ,kao i sve dostupne programe za instalaciju i de instalaciju. To je prva stvar i najveća stavka koja tjera ljude od sebe,znam i ne pričam bez veze a znate i svi drugi,jer skim sam god pričao o Linuxu to je glavna tema razgovora. Prednost je naravno programi otvorenog koda,bez nekih posebnih stavki dok instaliraš. terminal je za polaznike Linuxa isto ,kao kad bi šofer koji sjede u kamion i vidi mjenjač,volan,put,sve vidi sjede i vozi,pređe na Linux ,je isto kao da taj kamiondžija sjede u avion,nema volana ,nema brzina,nevidi kuda vozi ni kuda ide ni kuda bi trebao jer je sve crna rupa sa par blendajući crtica,ako nemate kontrolni toranj ili u ovom slučaju pomoćnika,jedini spas je ,gasi računalo i vrati se na Windows,što 90 % i radi. Ni meni se ne sviđa windows 8.1 zbog kombinacije kako ste naveli metro i desktop,zbunjuje i trga živce i ljudi gunđaju,Linux mora naći za sve distre jedno zajedničko,jednostavna instalacija za start,kao što to sad radi mint,ubuntu i još neki,i moraju naći načina za lako dodavanja i brisanje programa. znači start mora biti kao na mikrovalnoj ili usisivaču,u par poteza i mora znati kuda vozi i sa čime,a poslije,dodavanja i koje kakva proširenja i sve ostalo,to je stvar za učenje,ranju i igru. Android uzima sve veći mah zbog upravo navedene stvari,windows je windows i teško će ga bilo ko maknuti sa mjesta koji je,jer je sa XP pokorio svjet,sad se eto neki trzaju i mrse račune,i to je android najbolje iskoristio,jer je vjerojatno vlasnika androida živciralo ovo što i mene i što sam naveo i kod linuxa i windowsa i napravio ovo treće. i android je sve jači u pogledu toga da će se i na njemu moći raditi u officu i autocad i koje šta,tako da nije baš da će android ostati samo na zabavi. .Evolucija iznjedri uvijek nešto novo i drugo,tako manjkavosti linuxa ili windowsa iskoristi neko treći.Aple neće nikada sve preći jer je Steew umro,a drugo jer prodaju sve u paketu i papreno košta,tako da sve ima svoje,međutim,praviti se da se ništa ne događa dovodi do toga da izumireš kao dinosaur,nisi spreman za promjene ne slušaš tržište,jednostavno je,toneš. bez obzira dali mislio da si u pravu ili krivu ili da su svi ludi ili pametni. I bicikl je kao izum bio nakarada na koju si sjeo i trebao vrtiti nogama pedale da pi pokrenuo kotač,i naravno da su se svi smijali,međutim ubrzo su vidjeli da si i brži i lakši za put od pjašaka. Napisano je od srca i bez pristranosti,imao sam sve windowse,neke linuxe i imam i mobitel i tablet na android,i kao obični malo bolje upućeni korisnik ,ovo sam napisao više radi sebe nego radi neke rasprave jer ionako je toga puno ovdje.