KDE SC 4.13
Moderator/ica: Moderatori/ce
- blast beat
- Spol: M
Re: KDE SC 4.13
Hibernate opciju nikada nisam koristio, nisam ni siguran šta tačno radi, a za suspend znam. Bitno mi je da namestim u Power managment-u da kada ga zatvori ode u suspend to disk, da se laptop njoj više ne čuje. Guglao sam malo, vidim da je SolydK isto imao problem ali je rešen poslednjim update pack-om. A Arch bi mi bilo najlakše staviti.
Ali hoću da ima softver centar da može sama instlairati šta hoće pa zato gledam neki user frendly distro. 
- Cooleech
- Moderator
Napiši skriptu za instalaciju.. koristi zenity i problem riješen 
Uostalom, imaš onaj jogurt.. on je GUI.. valjda.
Edit: čini se da nije GUI
Uostalom, imaš onaj jogurt.. on je GUI.. valjda.
Edit: čini se da nije GUI
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ma kako nema hibernacije?
Hibernacija je jedan od suspend "modova"

Hibernacija je jedan od suspend "modova"

Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- blast beat
@Cooleech
Hoću da ima ona bling bling softverski centar sa opisima programa.
Mada ako poludim dobiće Arch i zabranu da bilo šta instalira. 
@stefan
Sad sam se totalno pogubio.
Jel hibernacija onda ustvari isto što i kad u Kicker-u kliknem na Suspend to disk? Guglam i ne mogu da nađem koje su razlike između Hibernacije, Sleep i Suspend to disk i Suspend to RAM opcije.
Hoću da ima ona bling bling softverski centar sa opisima programa.
@stefan
Sad sam se totalno pogubio.
- vision
- Spol: ♂
@blast beat
kao na sliku što je stefan ubacio, samo odabereš sleep i miran si. Meni je tako na KaOS i nema problema.
razlika između Sleep i Hibernate ti je san i zimski san (savršena usporedba
)
kao na sliku što je stefan ubacio, samo odabereš sleep i miran si. Meni je tako na KaOS i nema problema.
razlika između Sleep i Hibernate ti je san i zimski san (savršena usporedba
- blast beat
Hajde baš ću da probam staviti Kubuntu ovih dana kada uradim prvo backup, pošto hoću da joj sve particije budu ext4. Ako bude zezao, to ga Arch i kod nje.
Na starom kompu Debian, kod mene Arch, sestre Lubuntu, sad ovde Kubuntu, skroz smo šareni u porodici. 
Uvijek masinu suspendam u RAM jer mi je to najbrze. Ne cuhe se nista jer se suspenda u S3 stanje, a ne u S1. To cesto treva podesiti u BIOSu racunala. Sam suspend ne ovisi o KDEu nego Power daemonu (upower)
- holden
Jeste, iz Nitruxa su mi rekli da je to deo KDE projekta i da će biti default.zole052 je napisao/la:nove defaultne ikone za kde? napokon da one ruzne defaultne maknuholden je napisao/la:Izgleda da Nitrux team radi nove defaultne ikone za KDE.
https://twitter.com/NitruxSA/status/468 ... 52/photo/1
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
-
eQuivalent
- Kontakt:
E ovako ja na dva laptopa (trenutno i na trećem koji nije moj) već duži period imam instaliran Kubuntu 12.04, s tim što im je kernel 3.11 i kad zaklopim računar dao sam im opciju da spava (sleep). Radi odlično. Lenovo U510 mi se budi u roku od manje od sekunde (čim ga otvorim, on je već takoreći uključen), Asusi radi standardno kao i svaki niskobuđetni Asus (ništa ekstra brzo), bez problema.
- blast beat
Hvala na savetima, ići će Kubuntu 14.04 na taj laptop pa javljam da li sve radi kako treba. Ima jadničak da se preporodi posle w7.