Vodeća osoba KDE-a raskida s Ubuntuom
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Vodeća osoba KDE-a raskida s Ubuntuom
@JH-IM, malo si pobrkao neke stvari ili ih gledaš iz krive perspektive. Ti programi/aplikacije koje spominješ da se njima svi koriste bi postojali i da nisu u Ubuntu bazi, zapravo ih je Canonical pokupio sve na jednu hrpu, malo olakšao (automatizirao) instalaciju i onda se lupa u prsa da Ubuntu ima 20 000+ aplikacija u bazi.
Međutim, ako malo bolje pogledaš vidjeti ćeš da u opisu većine piše da Ubuntu/Canonical za iste ne daje nikakvu podršku te da su korisnici isključivo ovisni o podršci zajednice.
Međutim, ako malo bolje pogledaš vidjeti ćeš da u opisu većine piše da Ubuntu/Canonical za iste ne daje nikakvu podršku te da su korisnici isključivo ovisni o podršci zajednice.
@JH-IM
Ajmo malo govoriti isključivo o Ubuntu zajednici.Ta zajednica nije zaslužila vidljivo mjesto na Ubuntu home page-u.Što bi bio Ubuntu bez te zajednice kojoj je čovjek održavao forum tako da je prvih godina sve sam plaćao,ljudi koji su dali veliki doprinos u popularizaciji i pomoći preko tog foruma i IRC-a do ljudi koji su radili pakete za Ubuntu.Može Bregović reći "ja sa Bijelo Dugme" ili Johnny "ja sam Azra",ali Mark ne može ni u ludilu reći "ja sam Ubuntu".Zašto?Jer bi to bila laž.
Ajmo malo govoriti isključivo o Ubuntu zajednici.Ta zajednica nije zaslužila vidljivo mjesto na Ubuntu home page-u.Što bi bio Ubuntu bez te zajednice kojoj je čovjek održavao forum tako da je prvih godina sve sam plaćao,ljudi koji su dali veliki doprinos u popularizaciji i pomoći preko tog foruma i IRC-a do ljudi koji su radili pakete za Ubuntu.Može Bregović reći "ja sa Bijelo Dugme" ili Johnny "ja sam Azra",ali Mark ne može ni u ludilu reći "ja sam Ubuntu".Zašto?Jer bi to bila laž.
Nema veće religije od istine!
paaaaa..... zapravo može. Mark osobno iz svog džepa financira ubuntu desktop koji je financijski rupa bez dna. Da on to ne radi, ubuntu bi ostao i danas ono što je na početku i bio: mod debian sid-a koji vjerojatno ne bi preživio 1-2 godine ili bi se mergao sa siduxom.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
To nema veze sa stavovima dijela ljudi na Linux forumima i siteovima.A na to sam ja ciljao,da nisu ništa bolji od Shuttlewortha,često i gori,vrijeđaju,omalovažavaju sve što je Canonical/Ubuntu napravio,unaprijed proglašavaju sve što Canonical osmisli "smećem",mogao bi još nabrajati.Znam ja da Canonical nije autor toga softvera u repositoryjima,ali Ubuntu kao bazu koriste mnogi a istovremeno kažu da je Canonical zao,ako nekom toliko smeta Canonical zašto koriste proizvod (Mint ili nešto slično) koji koristi Canonicalovu bazu? Meni je to licemjerno.Bertone je napisao/la:@JH-IM, malo si pobrkao neke stvari ili ih gledaš iz krive perspektive. Ti programi/aplikacije koje spominješ da se njima svi koriste bi postojali i da nisu u Ubuntu bazi, zapravo ih je Canonical pokupio sve na jednu hrpu, malo olakšao (automatizirao) instalaciju i onda se lupa u prsa da Ubuntu ima 20 000+ aplikacija u bazi.
Istovremeno se Martinu oprašta tako nešto kao odbijanje bilo čega iz Canonicala na osnovu ni manje ni više nego političkih razloga,dakle čisti inat,ali ni riječi praktički o tom dijelu njegovog posta,nitko da komentira ili ga kritizira.Mnogi selektivno napadaju Canonical ali ignoriraju loše ponašanje dijela ljudi iz zajednice,prizemni rječnik (ne ovdje na LZS ali na drugim forumima itekako) pa i ovakve stvari gdje je čovjek napisao da on neće iz inata nešto prihvatiti,a što ako je korisno to za Linux kao takav? Tko mu daje pravo da odbija tako nešto što može biti korisno za širu zajednicu? Svatko ima pravo da voli ili ne voli nešto ali ovo su dvostruki standardi,što Canonical/Mark Shuttleworth ne smije,neki ljudi smiju jer se kao zalažu za FLOSS.Da li ih to automatski abolira od bilo kakve kritike? Jer malo se kritizira nekorektno ponašanje sa one druge strane.
nije mi drago sto sve canical radi ali ni martin ni aaron nisu nista bolji od marka... u biti jos su i gori kada se pogleda nacine na koji se cesto izrazavaju
marko barem malo umota u celofan ovi su sirovi kao da se doma sa prijateljima pricaju a ne u javnosti
a aaron je i malo placipizda
marko barem malo umota u celofan ovi su sirovi kao da se doma sa prijateljima pricaju a ne u javnosti
a aaron je i malo placipizda
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Wow, otkrili ste da su ljudi na vodećim pozicijama egocentrici!
Tko bi rekao... A ja sam mislio da će biti mamine maze...
Tko bi rekao... A ja sam mislio da će biti mamine maze...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ubuntu koristi Debian kao bazu pa se opet kreće u smjeru zatvaranja...to je najžešće licemjerje koje čovik može zamislit, a da ima veze sa slobodnim softverom.JH-IM je napisao/la:Znam ja da Canonical nije autor toga softvera u repositoryjima,ali Ubuntu kao bazu koriste mnogi a istovremeno kažu da je Canonical zao,ako nekom toliko smeta Canonical zašto koriste proizvod (Mint ili nešto slično) koji koristi Canonicalovu bazu? Meni je to licemjerno.
Zašto jedan developer, volonter, ne bi mogao odbiti Canonical?? Nejasan si mi.JH-IM je napisao/la:Istovremeno se Martinu oprašta tako nešto kao odbijanje bilo čega iz Canonicala na osnovu ni manje ni više nego političkih razloga,dakle čisti inat,ali ni riječi praktički o tom dijelu njegovog posta,nitko da komentira ili ga kritizira. Tko mu daje pravo da odbija tako nešto što može biti korisno za širu zajednicu?
Ne abolira ih. Pogledaj malo KDE forume i bit će ti jasno da ih se kritizira. Dakako, nitko ih neće napadat i prijetit jer su svi svjesni da je većina tog rada volonterska, a Marka se kritizira i napada zbog njegovih poteza. Zašto se trenutno ne napadaju ni Red Hat ni Novell? Razmisli.JH-IM je napisao/la:Svatko ima pravo da voli ili ne voli nešto ali ovo su dvostruki standardi,što Canonical/Mark Shuttleworth ne smije,neki ljudi smiju jer se kao zalažu za FLOSS.Da li ih to automatski abolira od bilo kakve kritike? Jer malo se kritizira nekorektno ponašanje sa one druge strane.
Novell se žestoko napadao, i to ne tako davno
Što je to Canonical zatvorio do sada? Ni Mir nije closed source,mislim da ima GPL 3 licencu.Kome se ne sviđa Mir ne mora ga koristiti,kao ni sam Ubuntu,ako Canonical ima neku svoju viziju zašto je ne bi slijedio? RHEL i SLES se plaćaju a koriste za bazu slobodan softver,jesu i RedHat i Novell licemjeri i izrabljivači FLOSSa?Shicy je napisao/la:Ubuntu koristi Debian kao bazu pa se opet kreće u smjeru zatvaranja...to je najžešće licemjerje koje čovik može zamislit, a da ima veze sa slobodnim softverom.
Ne znam što nije jasno,nisam rekao da ne može ali da li može iz inata odbijati Canonical ako oni daju nešto korisno? Jer on je jasno rekao da će odbiti iz političkih razloga.To nije baš korektno a ni racionalno.Zašto jedan developer, volonter, ne bi mogao odbiti Canonical?? Nejasan si mi.
Martin nije volonter afaik a o njemu sam govorio.Ne pratim KDE forume ali na stranicama koje pratim kritike na račun Martinovih ispada su bile vrlo rijetke,a ni ovdje na LZS nitko nije komentirao njegovu odluku da iz političkih razloga odbija Canonical,zapravo jesu komentirali neki ali sa aplauzom.Da Canonical odbija nešto iz političkih razloga bio bi shitstorm samo takav po Internetu.Na primjer da kažu nećemo više KDE u Ubuntuovim repositoryjima ili nešto takvo.Novell se napadao radi ugovora sa Microsoftom,to dobro znam jer Suse sam koristio još od 90ih pa mi je taj slučaj dobro poznat,i nije generirao ni djelić hatea kojega sada ima Canonical,to je došlo i prošlo,a Canonical se napada već neko vrijeme sve žešće jer su se drznuli imati neku viziju.Je li Canonical razvija Linux kernel pa će ga zatvoriti i druge distribucije nestaju? Ne.Je li Canonical razvija KDE i slično pa će ga zatvoriti? Ne.Je li Canonical razvija bilo koji drugi vitalan dio Linuxa? Ne.Čemu onda toliki problem što su odlučili neke stvari osmisliti po svome?Ne abolira ih. Pogledaj malo KDE forume i bit će ti jasno da ih se kritizira. Dakako, nitko ih neće napadat i prijetit jer su svi svjesni da je većina tog rada volonterska, a Marka se kritizira i napada zbog njegovih poteza. Zašto se trenutno ne napadaju ni Red Hat ni Novell? Razmisli.
Novell se žestoko napadao, i to ne tako davnoO tome će ti više znat stariji forumaši...
Canonical ne razvija KDE, a htijeli su da se implementira podrška za Mir. A Martin je rekao ne (nakon što je dosta vremena ipak radio ustupke Canonicalu) jer ne želi razvijati nešto od čega ima korist samo jedna distra/firma. Mark je htio da Martin razvija za Mir, bez da ga plaća... I ja bih poludio!
Ili nešto propuštam?
Ili nešto propuštam?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Abzeenth
- Site Admin
Ma joj, kak ne kužiš. U svakoj priči mora postojati the bad guy; ovdje je to Canonical jer je prvi počeo s radikalnim promjenama koje se mnogima nisu svidjele, a djelomično su bile i protiv FLOSS filozofije.JH-IM je napisao/la:Da Canonical odbija nešto iz političkih razloga bio bi shitstorm samo takav po Internetu.Na primjer da kažu nećemo više KDE u Ubuntuovim repositoryjima ili nešto takvo.Novell se napadao radi ugovora sa Microsoftom,to dobro znam jer Suse sam koristio još od 90ih pa mi je taj slučaj dobro poznat,i nije generirao ni djelić hatea kojega sada ima Canonical,to je došlo i prošlo,a Canonical se napada već neko vrijeme sve žešće jer su se drznuli imati neku viziju.Je li Canonical razvija Linux kernel pa će ga zatvoriti i druge distribucije nestaju? Ne.Je li Canonical razvija KDE i slično pa će ga zatvoriti? Ne.Je li Canonical razvija bilo koji drugi vitalan dio Linuxa? Ne.Čemu onda toliki problem što su odlučili neke stvari osmisliti po svome?
Osim toga, na internetima je jako popularno hejtati nekog, čak i kad za to ne postoje baš sasvim objektivni razlozi; čak i kad ta osoba možda offline i "potajno" koristi nešto Canonicalovo, ali ne želi odskakati od mase koja je na drugoj strani.
Ono što želim reći je - previše se uzrujavate zbog stvari na koje u ovom trenutku nikako ne možete utjecati.
I daj pliz ubuduće stavi razmak nakon točke, teško je čitati tvoje postove. I ja sam prije tako pisala i nisam vjerovala ljudima kad su mi govorili da je grozno to čitati