VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

ReiKo

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la ReiKo »

Pozdrav ekipa, evo samo jedna kratka informacija:

Kako je došlo do promjene glavnog urednika i njegovog pomagača u VIDIju, krenuo je i malo drukčiji modalitet rada, više po uzoru "koji je tekst zanimljiviji" pa se prema tome i dobiva mjesta u nekoj rubrici. Znači broj znakova koji mogu napisati nije izričito fiksan, što znači da je sadržaja nekad manje nekad više no uvijek je to tu negdje. Meni je rečeno da se jednostavno moram prilagoditi na takav način rada i to je to.

U svakom slučaju u sljedećem broju VIDIja dolaze kao i uvijek zanimljive open source recenzije, interviewi i teme no samo vam hocu unaprijed reci da se ne zacudite kad je npr. OS mjeseca nekad dobio manje nekad vise prostora i slicno jer nazalost ja to nemogu kontrolirati.

Svakako tu pomažu i vaši mailovi podrške glavnom uredniku ali i prema redakciji pa nemojte to zaposativit ;)

Ako vas zanima, dam vam sneak peak da će sljedeći broj imati interview s jednom osobom koja je nedavno osnovala prominentnu open source udrugu, zatim recenzija popularnog razvojnog okruženja otvorenog koda te jedna Linux distribucija francuskog podrijetla a tu su kao i uvijek sitne recenzije manjih aplikacija ;)

Toliko od mene, nadam se konstruktivnim komentarima i podršci :)

Hvala!
pingu

Post Postao/la pingu »

Nešto se često izmjenjuju urednici u VIDI-u. :)

Što se tiče morbidne pozadine u SimplyMEPISu, recenzija u VIDIu, broj 163, uzrok je logiranje sa root accountom,upozorenje korisniku da nije poželjno biti logiran sa root accountom.

Možda bi bilo vrijeme, napraviti novo DVD sučelje koje bi se moglo otvoriti na GNU/Linuxu (npr. html) i kada bi se stavila recenzirana GNU/Linux distribucija na VIDI DVD, tako da zainteresirani čitatelji mogu odmah isprobati distribuciju o kojoj su čitali u VIDI časopisu.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

pingu je napisao/la:Nešto se često izmjenjuju urednici u VIDI-u. :)

Što se tiče morbidne pozadine u SimplyMEPISu, recenzija u VIDIu, broj 163, uzrok je logiranje sa root accountom,upozorenje korisniku da nije poželjno biti logiran sa root accountom.
Rekao bih - svake dvije - tri godine :)

Što se SimplyMEPIS-a tiče - da, da... :)
pingu je napisao/la:Možda bi bilo vrijeme, napraviti novo DVD sučelje koje bi se moglo otvoriti na GNU/Linuxu (npr. html) i kada bi se stavila recenzirana GNU/Linux distribucija na VIDI DVD, tako da zainteresirani čitatelji mogu odmah isprobati distribuciju o kojoj su čitali u VIDI časopisu.

Slažem se pingu no zašto ne poslati prijedlog na e-mail urednika i redakciju? Tako će najbolje doći ideja do ušiju ljudi koji su zaduženi za izradu VIDI DVD-a. Napravi to svakako, ali i svi koji žele vidjeti ovakvo nešto u budućnosti.

Hvala.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Novi broj časopisa "VIDI" :

http://www.vidilab.com/digitalvidi/arhi ... /index.php

Uživajte! :)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Inače ispričavam se, no u ovaj broj nije redakcija uspjela staviti moj vodič o Linuxovom terminalu. Iskreno, ja sam dobio sada tek informaciju i mislio sam da je to gotova stvar - da je vodič unutra, no prema njima trebalo je srezati nekih 30tak stranica časopisa (neznam razlog) stoga je i otpao vodič za ovaj puta no prema svemu sudeći trebalo bi ga očekivati u sljedećem broju.

Žao mi je ali to je izvan moje domene i takve stvari i mene pomalo ljute ali eto :(
pingu

Post Postao/la pingu »

Pa mogli su se isprsiti povodom 15 godina izlaženja časopisa da uvrste više stranica. :)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

pingu je napisao/la:Pa mogli su se isprsiti povodom 15 godina izlaženja časopisa da uvrste više stranica. :)
Slažem se.
userlx

Post Postao/la userlx »

Pada kvaliteta časopisa.
Prvih sedam stranica su reklame, pa nije to katalog iz Peveca. Ipak to košta 35Kn.
Vidoviti Milan u Vidiju?!?!
Skužio sam da je to neka zajebancija, ali ja ne želim kupovati debilerije i reklame.

Čini se da vas novi urednik gura u provajiju, ko Kosorica i naša Vlada ovu državu.

Ovo su moji prvi dojmovi ovog broja (tog Vidi onlinea).
Baš me zanima cijeli broj.

Bez uvrede, ali časopis vam nije kaje bio.
S Linuxom dobiješ kuću, a s windowsima samo prozore.
pingu

Post Postao/la pingu »

userlx je napisao/la:Čini se da vas novi urednik gura u provajiju, ko Kosorica i naša Vlada ovu državu..
Valjda se tek uhodava. Prije njega je bio Peko, koji nije dugo ostao na toj funkciji. Zamjena urednika unutar iste godine.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Mailovi ljudi, mailovi sve rješavaju... inače sorry no ja sam samo urednik, autor i dajem sve od sebe da zadovoljim vašim željama i ustrajati ću u tome svaki put. No stvari poput ovakvih su van moje domene, nadam se da je to svima jasno.

U svakom slucaju dobio sam polupotvrdu da će vodič ići u drugi broj skupa sa dodatnim sadržajem u vidu interviewa tako da nije sve crno ;)

Hvala.
Odgovori