Pa, letak će i biti dvije straniceMarkec je napisao/la:Meni se dopada Grofova ideja![]()
@Grof, koliko bude velik letak ? Što mislite o tome da se štampa na dvije stranice ?? da letak bude malen tako da bude pola onoga ispred i pola iza ?
Izrada Linux naljepnica i letaka (flyera)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Izrada Linux naljepnica i letaka (flyera)
Ono uopće nije znak od debiana, tek sad u biti vidim da su vrlo sličniGrof je napisao/la:Dakle, ovo što je Morphine napravio je zgodno, ali smetaju me neke stvari
Pa bih malo rezimirao:
Vanjska stranaUnutarnja strana
- Na naslovnici u pozadini dominira zapravo znak Debiana, što je loše jer sugerira samo na Debian
- Izbor fonta na naslovnici mi se ne sviđa, a i boja nije dovoljno "jaka". Puno bolje rješenje mi je još uvijek ono koje je Gušter složio, sa mojim prijedlogom fonta (dolje-lijevo)
- Zadnja vanjska strana sa ovom pozadinom i oznakama distribucija je potpuno nečitka zbog lošeg preklapanja boja
- Summa summarum: Ja bih zadržao vanjsku stranu onakvu kakvu je Gušter napravio, te samo s korekcijom fontova.
Budem složio Letak sa onim fontom koji bi trebalo biti prihvatljiviji i s tekstom koji prihvaća 4ndYeve ideje, pa stavim tu tokom dana.
- Unutarnja strana mi se po izboru boja već više sviđa, ali opet taj Debian. Zar ne postoji neki drugi motiv za pozadinu???
- Sviđa mi se kako su obrađeni prikazi GUI-ja
- Nisu prihvaćene 4ndY-eve konstruktivne ideje o sadržaju teksta u letku! (a trebale bi biti, bar u nekom visokom postotku)
- Summa summarum: Tu bih zadržao Morphine-ov dizajn, ali s promjenom pozadine u ne-Debian stilu
To je zamišljeno kao krug u stilu onog hipnotičnog kruga kaj te uvlači prema sebi
Hvala na konstruktivnoj kritici.
edit: 4ndYeve indeje se i meni sviđaju, ovo je samo u grubo složeno. Kasnije se lako to posloži
"I had the blues because I had no shoes until upon the street, I met a man who had no feet."
Ahhh, a što mogu kad je to meni pljunuti DebianMorphine je napisao/la: Ono uopće nije znak od debiana, tek sad u biti vidim da su vrlo slični![]()
To je zamišljeno kao krug u stilu onog hipnotičnog kruga kaj te uvlači prema sebi
Hvala na konstruktivnoj kritici.
Nebitno, u svakom slučaju tvoja mi se unutarnja strana (boje i dizajn) dopada, a vanjska mi je bolja Gušterova, pa ćemo sinergirati.
Ono što bih ja tebe zamolio. Možeš li srediti kakvu vektorsku pozadinu u stilu ove koje si napravo (u Inkscapeu), te srediti blur po obodima GUI slika također u Inkscapeu. Ili, ako nisi radio u tome, ako to može srediti Gušter?
U inkscapeu ne ali možda bi mogao u illustratoru (win), ovisi o čemu se radiGrof je napisao/la: Ono što bih ja tebe zamolio. Možeš li srediti kakvu vektorsku pozadinu u stilu ove koje si napravo (u Inkscapeu), te srediti blur po obodima GUI slika također u Inkscapeu. Ili, ako nisi radio u tome, ako to može srediti Gušter?
"I had the blues because I had no shoes until upon the street, I met a man who had no feet."
Nebumo koristili Ilustrator, ako je sve sređeno u Inkscapeu....(+ što postoji mogućnost da tvoj ilustrator i nije origigi + što je vlasnička aplikacija, a mi promoviramo Free, pa i u izradi letakaMorphine je napisao/la:U inkscapeu ne ali možda bi mogao u illustratoru (win), ovisi o čemu se radiGrof je napisao/la: Ono što bih ja tebe zamolio. Možeš li srediti kakvu vektorsku pozadinu u stilu ove koje si napravo (u Inkscapeu), te srediti blur po obodima GUI slika također u Inkscapeu. Ili, ako nisi radio u tome, ako to može srediti Gušter?
okGrof je napisao/la:Nebumo koristili Ilustrator, ako je sve sređeno u Inkscapeu....(+ što postoji mogućnost da tvoj ilustrator i nije origigi + što je vlasnička aplikacija, a mi promoviramo Free, pa i u izradi letakaMorphine je napisao/la:U inkscapeu ne ali možda bi mogao u illustratoru (win), ovisi o čemu se radiGrof je napisao/la: Ono što bih ja tebe zamolio. Možeš li srediti kakvu vektorsku pozadinu u stilu ove koje si napravo (u Inkscapeu), te srediti blur po obodima GUI slika također u Inkscapeu. Ili, ako nisi radio u tome, ako to može srediti Gušter?)) budem se ja poigral onda ili Gušter ili bu ovako ostalo
- Abzeenth
- Site Admin
*Linux vješto odolijeva...možete sigurno surfati Internetom (ovo bi teoretski moglo ostati i malim slovom, ali uobičajenije je pisati Internet velikim kad mislimo na Web)
+ na drugoj tj. unutarnjoj strani je Linux opet napisano malim slovom ("detaljno o linuxu na hrvatskom jeziku").
Samo kažem.
kava
+ na drugoj tj. unutarnjoj strani je Linux opet napisano malim slovom ("detaljno o linuxu na hrvatskom jeziku").
Samo kažem.
@morphine, super ti je koncept, ali moglo bi ga se još doradit... inkscape nije greda ako si radija u ilustratoru, ja sam radija dosta u corelu i nije mi bija problem se prebacit na ink. imaš čak i xaru u repou od ubuntua isto, jako dobar vektorski program.. ako uvatin vrimena moga bi malo razradit trenutni dizajn..
Abzeenth je napisao/la:*Linux vješto odolijeva...možete sigurno surfati Internetom (ovo bi teoretski moglo ostati i malim slovom, ali uobičajenije je pisati Internet velikim kad mislimo na Web)
Samo kažem.kava
OK, e, puno ti hvala. Zaista si lektor i pol!
budem to ispravio u daljnjoj finalizaciji proizvoda