Fejsbukmanija?!

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Fejsbukmanija?!

Post Postao/la Lutherus »

pa nemogu reć da ih volim kad ih nevolm :lol:
Dangerous Lickz
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Dangerous Lickz »

OK.
Imam Facebook, ali na njega odem 2 puta dnevno i budem 15 minuta.
Poznajem jednu curu koja je teška ovisnica (u punom smislu te riječi) o ovom servisu.
Da se ukine, ostao bih nepodijeljen. Nit bi mi bilo žao, nit bi me to veselilo.
Facebook mi služi prvo da pričam s rođacima iz Australije, ili s prijateljima iz dosade.
기분이 무료로 사용 리눅스 :thumbs
Linux korisnik broj 518617!
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

za razgovor sa stricom iz melburna imam skype i mail.isto i za pričanje sa bratićima i u ny i bostonu.
jedino sa ovim iz berlina pričam mobitelom.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Ja ne razumijem zašto je nekima Fecebook toliko loša stvar. Jednostavno se na njega ode jednom dnevno, prelista se šta ima novoga u 5 minuta i to je to. Sve moje frendove koji pišu kako im je dosadno, kako ovo kako ono sam stavio na hide i moj život sa fejsom je ugodan. Vrlo rijetko idem na njega a najkorisniji mi je zbog grupnih poruka gdje se mi npr. dogovaramo za nogomet.
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

slazem se sa Gogy-em, jos bi dodao kako sam ja 24 h na fejsu, odnosno taj tab mi je uvijek otvoren, pa ako se ko javi na chatu ili bude kakav notification, tek onda odem vidjet sta ima :)
zato mnogi frendovi misle kako cijeli dan provodim na fb-u :)
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Pa di su nestali protivnici facebooka, oni koji su uspjeli i oni sto nisu uspjeli zatvoriti account. Od jednom svi vole facebook sto se ne bi dali zakljuciti po starijim postovima... ne racunam odina, on je imao osobne nesuglasice sa Zuckerbergom :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
The Acacia Strain

zole052 je napisao/la:Pa di su nestali protivnici facebooka, oni koji su uspjeli i oni sto nisu uspjeli zatvoriti account. Od jednom svi vole facebook sto se ne bi dali zakljuciti po starijim postovima... ne racunam odina, on je imao osobne nesuglasice sa Zuckerbergom :mrgreen:
eo, ja prvi se javljam koji sam mrzio fejs :)
ovo mi je sad treci account vec :D
fejs za gluposti, twitter za nes pametno i naci/saznat... tako trenutno gledam :mrgreen:
DebianResources
DebianHandbook
zole052

Post Postao/la zole052 »

The Acacia Strain je napisao/la: eo, ja prvi se javljam koji sam mrzio fejs :)
Zasto ga sada vise ne mrzis?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
The Acacia Strain

zole052 je napisao/la:
The Acacia Strain je napisao/la: eo, ja prvi se javljam koji sam mrzio fejs :)
Zasto ga sada vise ne mrzis?
pa kao sto sam rekao, koristim ga za gluposti, dogovaranje nogometa, izlazaka i ostale slicne stvari. ono sto mi ne godi jednostavno hide-am (sto prije nisam radio, pa bi mi sve brzo dojadilo) ;)
prije sam kontao to kao neki servis da se cuje koja pametna, al ocito nista od toga, pa sam zato i brisao accounte :)
DebianResources
DebianHandbook
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ne volim ga jer:
1.Ne postuje privatnost.
2.Ljudi polako postaju ovisni i gube previse vremena za racunalom. Nema do kave subotom sa starim prijateljima.
3.Ne volim sto je u internet uveo veliku zatvorenu oazu na koju drugi nemaju pristupa. Danas se podrazumijeva da imas acc na fejsu.
Ali, priznam da je dobar za odrzavanje kontakta s ljudima koje ne mozete cesto vidjeti i za pronalazenje nekih starih frendova. Svejedno, buduci da su megabezobrazni glede privatnosti za sada sam uspjesno zivio i bez fejsa. I ne fali mi u zivotu.
Odgovori