VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la Grof »

ReiKo je napisao/la:Htio bi vam samo skrenuti pozornost kako recenzije aplikacija "ClamAV" i "Cyberducka" u tekućem broju časopisa "VIDI" - su napisane od moje strane a ime autora "Vedran Vlahović" je greškom napisano.

Hvala na razumjevanju :)
Eh, kad smo kod ClamAV-a, nekako se stječe dojam da isti čisti Linux viruse, dok on zapravo čisti Windows viruse koji se mogu provuči kroz Linux servere ako ih se ne skanira....
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

ReiKo je napisao/la:Htio bi vam samo skrenuti pozornost kako recenzije aplikacija "ClamAV" i "Cyberducka" u tekućem broju časopisa "VIDI" - su napisane od moje strane a ime autora "Vedran Vlahović" je greškom napisano.

Hvala na razumjevanju :)

pa imate vi bome puno gresaka u tekstovima,,,,,,,,, dosta se pise 5 do 12 pa nestigne sve do lektora ili on malo zabusava?? :D
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Pa i ja stalno uviđam greške no glavni urednik ih je svjestan kao i dosta ostalih urednika koji teško eliminiraju iste zato jer se one događaju najčešće pri grafičkoj obradi ali i zbog brzine. Svakako nam je jasno da greške uvijek postoje i to ih zna biti veoma puno što i mene ponekad ljuti.

@Grof Zar se ne stječe dojam da je zapravo Linux više-manje imun na viruse i ostali malware? :)
shicy
Spol: M

Post Postao/la shicy »

prijedlog za idući broj --> Sabayon 5
taman je izaša, a pari mi se da bi moga bit moćan ;)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Grof je napisao/la: Eh, kad smo kod ClamAV-a, nekako se stječe dojam da isti čisti Linux viruse, dok on zapravo čisti Windows viruse koji se mogu provuči kroz Linux servere ako ih se ne skanira....
Da, stekao se baš dojam da je ClamAV jadnjikav program koji čisti viruse, ali ne i spyware i adware na Linuxu.
Nešto sitno se u jednoj rečenici na kraju da naslutiti da je Linux "siguran" što se tiče virusa.
Ali, nije samo "siguran". Koliko god neko kaže da postoje virusi na Linuxu i da ih je lako napisati, ja ne znam nikog tko je ikada pokupio neki virus.
Pokušao sam googlati i nisam naišao na niti jedan post koji navodi probleme s virusom na Linuxu.
Tako da se ne treba plašiti napisati i naglasiti da na Linuxu praktički ne postoje virusi.
To si možda trebao malo bolje naglasiti i objasniti.
Antivirusi na Linuxu služe za skeniranje i čišćenje fileova koji će eventualno doći na neki Windows komp.
Stvarno to treba naglasiti jer meni ljudi ne vjeruju kad im kažem da ja nemam virusa na Linuxu. Misle da govorim gluposti.
Win korisnici su toliko uplašeni virusima, spywaareom, trojancima i toliko im je to dio normalnog života da im je nevjerojatno da postoje operativni sustavi na kojima toga nema.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Hvala na sugestijama :)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Imate li još kakvih komentara ljudi? :) Bez ustručavanja... inače imam osjećaj da će vam se sljedeći broj veoma svidjeti :) A i broj poslje njega je u izradi trenutno i imam jako dobre stvari za vas :) Realizacija vaših ideja je krenula.
retsam

Post Postao/la retsam »

ReiKo je napisao/la:Imate li još kakvih komentara ljudi? :) Bez ustručavanja... inače imam osjećaj da će vam se sljedeći broj veoma svidjeti :) A i broj poslje njega je u izradi trenutno i imam jako dobre stvari za vas :) Realizacija vaših ideja je krenula.
Možeš napisati o chakri nedavno je izašla alpha3 inače to je arch+kdemod+tools dakle već skonfigurirni arch s kdemodom, razvija ga kdemod ekipa iako je u alphi3 može se koristiti. Projekt ima potencijala i mogao bi zainteresirati čitatelje.

chakra-project.org
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

retsum je napisao/la:
ReiKo je napisao/la:Imate li još kakvih komentara ljudi? :) Bez ustručavanja... inače imam osjećaj da će vam se sljedeći broj veoma svidjeti :) A i broj poslje njega je u izradi trenutno i imam jako dobre stvari za vas :) Realizacija vaših ideja je krenula.
Možeš napisati o chakri nedavno je izašla alpha3 inače to je arch+kdemod+tools dakle već skonfigurirni arch s kdemodom, razvija ga kdemod ekipa iako je u alphi3 može se koristiti. Projekt ima potencijala i mogao bi zainteresirati čitatelje.

chakra-project.org
Primljeno na znanje :) Hvala! Ide u moju knjižicu plana rada i programa za "Open Source" rubriku časopisa "VIDI" :)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Inače, nadam se da će vam se svidjeti vodič o Linuxovom terminalu, nažalost bio sam limitiran što se tiče mjesta za taj vodič pa uzmite to u obzir kod komentiranja jer sam ja htio još puno toga napisati ali smatram da sam bio dosta detaljan i da sam pokrio najvažnije stvari iako opet naglašavam - čak sam i morao tekst rezati jer je "curio" odnosno bilo je iznad limitacije.
Odgovori