Linux Mint - Pitanja & Odgovori
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Linux Mint - Pitanja & Odgovori
znam da je LMDE odličan, i sebi bi ga prije instalirao nego "obični"...ali ona je početnik...mislim da je M13 dosta dobar baš za početnike, a da je LMDE ipak za malo iskusnije...
takvog sam dojma..
takvog sam dojma..
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Pa svakako obični Mint.
Tako će ga ona sama moći bez problema održavati. A i ne vidim što će ona kao početnik dobiti s LMDE-om? Osim potencijalne glavobolje ako naleti neki problem.
Obični Mint je oprobana distra koja radi i ne stvara probleme. Možda je 0,3% sporija od LMDE-a ali čisto sumnjam da će ona to primjetiti.
Tako će ga ona sama moći bez problema održavati. A i ne vidim što će ona kao početnik dobiti s LMDE-om? Osim potencijalne glavobolje ako naleti neki problem.
Obični Mint je oprobana distra koja radi i ne stvara probleme. Možda je 0,3% sporija od LMDE-a ali čisto sumnjam da će ona to primjetiti.
- Cooleech
- Moderator
Također preporuka za "obični" Mint. 5 godina podrške trebalo bi joj bit sasvim dovoljno. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- jurastublic
Ovih dana Linux Mint ima problema sa serverima na kojima drži repozitorije.
"Could not connect to packages.linuxmint.com:80 (204.45.82.194), connection timed out"
Paketi koji se vuku s njihovih servera su nedostupni, dok kolko vidim, Ubuntuovi rade.
"Could not connect to packages.linuxmint.com:80 (204.45.82.194), connection timed out"
Paketi koji se vuku s njihovih servera su nedostupni, dok kolko vidim, Ubuntuovi rade.
"Hodor bre foobar"
- Suko
- Site Admin
Ma dobro. To se par dana pričeka i sve bude ok.
hvala ekipa, vjerojatno će ići "obični" 
do sad je koristila 11-icu i radila joj je savršeno, a 13-ica bi trebala isto...
do sad je koristila 11-icu i radila joj je savršeno, a 13-ica bi trebala isto...
- calisto053
- Moderator
Meni radi savršeno! Doduše, ponekad mi se zna dogodit problem kad stisnem crtl+backspace (samo nekad). Već sam to opisao:Shicy je napisao/la:narode, ajde recite mi kakva su vam iskustva sa Mint 13 i LMDE? Koji vam se pokazao stabilniji?
Zašto ovo pita jedan Debianovac? Zato što planiram curi instalirati ili LMDE (jer je rolling release) ili Mint 13 (zbog 5 godina podrške)...
da se razumijemo, ona je početnik
eto...
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... sh#p132059
Mate je jednostavan i intuitivan, samo žvače dosta RAM-a. Xfce mi služi za testiranja na starom laptopu i skoro pa je nepoderiv. Nisam koristio LMDE pa ne znam usporedit. Tijekom blagdana bih mogao preći na Mint 14 - evolucija, jelte...
Kako god bilo, preporuka!
(ili MInt ili Solus)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- oldman
Kao stariji početnik mogu reći da sam probao oba i ostao na Mint 13 Mate. Nema se što reći, osim da ste već sve rekli. Ja samo dajem potvrdu.