Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Arch Linux

Post Postao/la Lutherus »

naravno.arch za moju wifi karticu nepodržava drivere ali se isti mogu skinuti i kompajlirati tak da nije bed,ali naletil na neke druge probleme koji se malo teže mogu riješiti,naime neke tipke nerade(nije mi za FN tipke ali neradi power buton :misli ),nerade svi slotovi tako da sad arch stavljam na stari acer gdje je i prije bil a na compaq ću debian.ipak debian bolje poznam.lenovo ostaje sa slackijem :-)
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

3 laptopa i 1 desktop... ti si cudan ili imas viska para, prostora i vremena :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

acer imam već 5 godina,lenovo kupil nedavno a compaq mi prošli tjedan uletil vrlo povoljno.samo 2000kn na crno ,ali pst..
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

odin je napisao/la:naravno.arch za moju wifi karticu nepodržava drivere ali se isti mogu skinuti i kompajlirati tak da nije bed,ali naletil na neke druge probleme koji se malo teže mogu riješiti,naime neke tipke nerade(nije mi za FN tipke ali neradi power buton :misli ),nerade svi slotovi tako da sad arch stavljam na stari acer gdje je i prije bil a na compaq ću debian.ipak debian bolje poznam.lenovo ostaje sa slackijem :-)
si instaliral acpi daemon, da te tu nekaj ne kolje s tim power buttonom?
Lutherus

jep.i ništa.mislil da bude problem sa suspendom kad se spusti poklopac.koliko vidim po forumima nebi trebalo biti problema sa powerom.dignul ubuntu sa liva i na njemu sve radi
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

odin je napisao/la:jep.i ništa.mislil da bude problem sa suspendom kad se spusti poklopac.koliko vidim po forumima nebi trebalo biti problema sa powerom.dignul ubuntu sa liva i na njemu sve radi
Čekaj, a suspend to ram kad se poklopi radi?
Ajde budem doma probal isključiti KDE i HAL daemon, pa da vidim hoće li se meni Arch gasiti na power button

Moguće je da to meni rješava HAL i KDEov power management
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

pa da, bojim se da ima s time veze.

Daj malo ovo prostudiraj:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Power_Button

možeš probai instalirati i podignuti i samo HAL daemon. Trebalo bi raditi
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Ljudi jedno pitanjce. Imam samo jedan komp, te bi na taj htio instalirat Arch. Kako da pratim Wiki a da ga ne moram printat?

Na IRC-u mi je glaskoncilla rekao da ima neki paket sa wikiem. Zna li netko možda naziv tog paketa?

Instalirao sam Arch preko vboxa i sviđa mi se. Tražim neku rolling release distru, neda mi se više Ubuntu reinstalirat svako malo haha. Probah Mint Debian edition i Arch, pa ajd reko Arch ćemo stavit.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Gogy je napisao/la:Ljudi jedno pitanjce. Imam samo jedan komp, te bi na taj htio instalirat Arch. Kako da pratim Wiki a da ga ne moram printat?

Na IRC-u mi je glaskoncilla rekao da ima neki paket sa wikiem. Zna li netko možda naziv tog paketa?

Instalirao sam Arch preko vboxa i sviđa mi se. Tražim neku rolling release distru, neda mi se više Ubuntu reinstalirat svako malo haha. Probah Mint Debian edition i Arch, pa ajd reko Arch ćemo stavit.

http://www.archlinux.org/packages/commu ... wiki-docs/

Sudeći po ovom, package se zove arch-wiki-docs.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Hvala Abzeenth. Evo i ja sam nakon muke sa particijama (hvala Grofu), instalirao Arch i mogu samo reći da sam oduševljen. Sad sam si fino složio ni manje ni više sve šta mi treba i awesome je, brz je ko' metak. A yaourt... nema riječi kojom mogu opisati to savršenstvo :D
Odgovori