VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la zole052 »

Grof je napisao/la: Pogotvo kada potrebe za kompajliranjem ima sve manje i manje....
To je jedan od razloga sto volim ubuntu i derivate. Imas sve zivo u repozitorijima (koliko toliko svjeze verzije) a i ako slucajno nema sigurno ces negdje po netu (getdeb, forumi...) naci jedan .deb paket. Mene cak koji put iznenadi sta sve i koliko toga se da naci u .deb paketima. :thumbs2

When you choose a distro, you choose a repository ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

To što više nije zastupljeno kao nekad ne znači da se nebi trebalo znati, odnosno educirati korisnike... jer doći će jedan dan kada ćeš skinuti aplikaciju koja će u datom trenutku biti samo u izvornom kodu a ti nemaš vremena za tražiti binary, žuriš...

Osim toga, zar nije lijepo znati takve stvari? To su osnove na kojima treba graditi daljnje znanje o Linux sustavima... smatram da se neke stvari, neovisno o tome koliko su one zastupljene - moraju naučiti da bi se krenulo dalje ali i potaknuo interes.

Primjer je i programski jezik C++ : Nitko neće koristiti konzolu za izradu svojih aplikacija ali ipak prve korake napraviš baš u njoj ;)

Nadam se da kužite što želim reći :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa, pričekajte tekst, pa onda kritizirajte. ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

ReiKo je napisao/la: Osim toga, zar nije lijepo znati takve stvari? To su osnove na kojima treba graditi daljnje znanje o Linux sustavima... smatram da se neke stvari, neovisno o tome koliko su one zastupljene - moraju naučiti da bi se krenulo dalje ali i potaknuo interes.
Ma sve štima, samo upravo je kompajliranje jedno od najvećih stvari koje Linux prikazuje kao Geekovski OS.

OK je složiti takvu temu, no ja bih je stavio pod nešto kao "za napredne i one koji se takvima osjećaju."

Za početnike je meni to ipak malo hard tema, pogotovo kada ima i prečeg materijala s kojime treba ispunjavati ove stranice. ;)

Ali kao tema (pače, kao niz tema u vidu nekakve školice iz broja u broj) je i više nego super! :)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Grof je napisao/la:OK je složiti takvu temu, no ja bih je stavio pod nešto kao "za napredne i one koji se takvima osjećaju."
Kompajliranje za napredne? rofl
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
shicy

Post Postao/la shicy »

bilo bi vrhunski kad bi se to moglo urediti da budu 2 stalne rubrike - linux za početnike i za naprednije korisnike
početnicima je najbitnije da im svaki komad hardwarea radi uredno, slijedeće što im je bitno su neke "osnovne" CLI naredbe, pa možda čak i nekakvi vodiči za rad u određenim programima (tu bi mogla upasti rubrika tipa "mala škola velikih majstora" - pa se onda iz broja u broj redaju programi)...
a za naprednije korisnike neznam što im je najbitnije, jbg nisam taj rofl
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

iv@n je napisao/la:
Grof je napisao/la:OK je složiti takvu temu, no ja bih je stavio pod nešto kao "za napredne i one koji se takvima osjećaju."
Kompajliranje za napredne? rofl
OK, OK, onda "Za one koji žele znati više!". Jel štima tako? :)
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

evo ga jedna ideja (neznam dal je mozad vec netko to predlozio)

INTERNET BANKARSTVO NA LINUXU
hell od ovoga moze poveca tema i na sigurnost net bankinga u nasim bankama te dalje kompatibilnost gadeta koje se treba koristiti sa raznim browserima i operativnim sustavima,,,,,

naravno ovo za linux je zbog svih silnih citaca kartica koje treba nabit na komp od kojih vecina (sa dobijes u banci) neradi pod linuxom pa onda jos i IE trebas da mos to i to.......

enivej mislim da bi ovo mogla bit dobra tema isto kao i mobilni internet na linuxu ;)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

speedy je napisao/la:evo ga jedna ideja (neznam dal je mozad vec netko to predlozio)

INTERNET BANKARSTVO NA LINUXU
hell od ovoga moze poveca tema i na sigurnost net bankinga u nasim bankama te dalje kompatibilnost gadeta koje se treba koristiti sa raznim browserima i operativnim sustavima,,,,,

naravno ovo za linux je zbog svih silnih citaca kartica koje treba nabit na komp od kojih vecina (sa dobijes u banci) neradi pod linuxom pa onda jos i IE trebas da mos to i to.......

enivej mislim da bi ovo mogla bit dobra tema isto kao i mobilni internet na linuxu ;)
Hvala no mislim da je ovo već predloženo jer gledam u svoj radni plan i program i imam tu temu u svojem "repozitoriju" :)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Grof je napisao/la:OK, OK, onda "Za one koji žele znati više!". Jel štima tako? :)
Ic a dil :mrgreen:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori