čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- oldman
- Spol: M
Re: čavrljanje 2.0
Eh, vidiš, to se u tih par godina promijenilo ! 
Rijetko dobar, a opet pristojan opis naše države.shrike je napisao/la:Alan ford država sa alan ford građanima.
Where there is a gui there's a way.
Maloprije švrljam internetom i naletim na reklamu za HP Pavilion Gaming laptop i pomislim kao bi se koloristički dobro slagao s UbuntuMATEom

http://www.notebookcheck.com/HP-zeigt-1 ... 672.0.html
PS: neka se ekipa iz openSUSEa i LM ne nađe uvrijeđena ali mi je U-MATE nekako draži

PS: neka se ekipa iz openSUSEa i LM ne nađe uvrijeđena ali mi je U-MATE nekako draži
- Cooleech
- Moderator
Tebi je i Jabuka lipa i prihvatljiva pa se ne računaš..iweb je napisao/la:Meni je svaki Ubuntu divan
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Meni je svaka dobra i lijepa, samo neka je bazirana na Archu. 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Ovo je slično najjeftinijim Asusovim ROG laptopima, nije loš ali GTX950 je malo slabija za zahtjevne nove igre na full hd rezoluciji. Za vrlo sličnu cijenu ovome se da nabaviti sličan ROG sa GTX960, jedino nije zelenbertone je napisao/la:Maloprije švrljam internetom i naletim na reklamu za HP Pavilion Gaming laptop i pomislim kao bi se koloristički dobro slagao s UbuntuMATEom![]()
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Yo ljudi. Imam jedan neobičan problem (a možda i nije)...
Kad bootam opensuse Leap ili ubuntu 15.10, stvar dođe do desktopa, na ubuntuu se da započet instalacija, opensuse se skroz instalira. E sad, u jednom trenutku dogodi se da se ekran ispikselizira do te mjere da je neupotrebljiv (nema miša, ikona, nemre se ni u terminal, itd..). Ubuntuu se to dogodi tokom instalacije, opensuseu se to dogodi možda pol sekunde nakon uspješnog boota (instalirana verzija). Gotovo sam sigurna da su u pitanju driveri za grafičku karticu (integrirana nvidia)....
Da li je itko naletio na sličnu situaciju? Ako da, koji vam je bio put ili pristup rješavanja problema? I dal se to uopće može rješit?
P.S. Odmah priznajem da sam provela svega 5 min googlajući problem, a forum nisam niti pokušala pretražit. Zato i pitam u čavrljanju čisto da vidim dal je to specifično samo za moje kompove ili su i drugi imali slična iskustva. Ako se pokaže da je to i kod drugih problem, prebacit ćemo u zasebnu temu. Do tad samo čavrljamo
P.P.S. ne tražim da itko googla problem, niti da mi pišete naredbe kak se to rješi, nego me samo zanima dal ste se susreli sa tako nečim...
Kad bootam opensuse Leap ili ubuntu 15.10, stvar dođe do desktopa, na ubuntuu se da započet instalacija, opensuse se skroz instalira. E sad, u jednom trenutku dogodi se da se ekran ispikselizira do te mjere da je neupotrebljiv (nema miša, ikona, nemre se ni u terminal, itd..). Ubuntuu se to dogodi tokom instalacije, opensuseu se to dogodi možda pol sekunde nakon uspješnog boota (instalirana verzija). Gotovo sam sigurna da su u pitanju driveri za grafičku karticu (integrirana nvidia)....
Da li je itko naletio na sličnu situaciju? Ako da, koji vam je bio put ili pristup rješavanja problema? I dal se to uopće može rješit?
P.S. Odmah priznajem da sam provela svega 5 min googlajući problem, a forum nisam niti pokušala pretražit. Zato i pitam u čavrljanju čisto da vidim dal je to specifično samo za moje kompove ili su i drugi imali slična iskustva. Ako se pokaže da je to i kod drugih problem, prebacit ćemo u zasebnu temu. Do tad samo čavrljamo
P.P.S. ne tražim da itko googla problem, niti da mi pišete naredbe kak se to rješi, nego me samo zanima dal ste se susreli sa tako nečim...
Kod instalacije ne, ali nakon instalacije da... i to samo na jednoj kombinaciji hardvera i OSa... isti OS na drugim laptopima/kompovima radi normalno, odnosno drugi OSovi na tom jednom laptopu rade normalno.
... konkretno Lenovo U350 (Intelova integrirana grafika) i Freya se nikako ne slažu ma što pokušavao napraviti.
PS. Nemojte ni meni davati savjete i/ili naredbe što napraviti jer ne želim
... na tom laptopu mi je već drugu godinu primarni OS Luna koja radi savršeno i neću je mijenjati do kraja podrške 
... konkretno Lenovo U350 (Intelova integrirana grafika) i Freya se nikako ne slažu ma što pokušavao napraviti.
PS. Nemojte ni meni davati savjete i/ili naredbe što napraviti jer ne želim
- calisto053
- Moderator
Meni se to par puta događalo tijekom instalacije Minta. Vjerojatno nekako zeza ubiquity-slideshow u installeru, te ga je potrebno ukloniti:nicky je napisao/la:u jednom trenutku dogodi se da se ekran ispikselizira do te mjere da je neupotrebljiv (nema miša, ikona, nemre se ni u terminal, itd..). Ubuntuu se to dogodi tokom instalacije
Kod: Označi sve
sudo apt-get remove ubiquity-slideshow-*Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.