Pobogu, ne!
Mali broj distri značio bi manji broj projektata, manje rasipanje resursa, unaprijeđenje alata i vjerojatno kvalitetniji razvoj. Ali veliki broj distri postoji s razlogom. Dobrim razlogom.
S kojim to razlogom postoji,da ti je svaka distribucija specifična na svoj način,naučiš se raditi na nekoliko i prijeđeš na neku skroz drukčiju i onda moraš sve ponovo učit.Iz tog razloga će linux uvijek debelo zaostajati za drugim OS-ovima.Šta bi bilo loše u tome da se osnovni alati za korištenje unaprijede i da imaš sustav koji bi početnicima olakšao život bez da moraju čitat puste manuale?Neću ulazit u detalje sad,jer još previše toga ne znam o linuxu,radio sam neke stvari preko terminala sa mintom te sam poslije toga imao problema sa njim.Ja nisam protiv korištenja terminala,ali uz kvalitetnija GUI riješenja bi se sigurno privuklo puno više kućnih korisnika što je valjda i cilj linux razvojnih ekipa.
Logika Maca je još jednostavnija - zato i jest toliko popularan
Neću sad o macu i amerima,njima stvarno sve treba crtat,al u 21 stoljeću kad se sve čini da se olakša korisnicima tvoj je moto zašto jednostavno kad može komplicirano?
Ista stvar je i s automobilima - što nekome treba znanje o promjeni guma, kontroli zraka u istima, razlika zimske-ljetne gume, kontroli rcalisto053azine tekućina, zamjena remenja, paljenje "na kablove", princip vožnje sa standardnim (neautomatskim) mjenjačem i sl. Kome to treba u 21. stoljeću, nismo svi mehničari niti to želimo biti. Zato i postoje ovlašteni autoservisi!

Ovo je po meni skroz kriva usporedba,automobili i računala su dvi neusporedive stvari,automobil je apsolutno nužna potreba dok računalo(osim ako ti ne služi za posao) ipak nije,al eto živimo u vremenima bez kojeg je računalo ipak nezamislivo.Većina ljudi nema ni vremena kucat naredbe u terminalu da bi osposobili ovo ili ono,njima je bitno doć doma i opustit se listajući razne portale,slušajući muziku ili uz gledanje flmova.Al eto kad već uspoređuješ,šta bi neka recimo žena sa troje djece,dođe doma sa posla,skuha ručak itd...,šta misliš da nju zanima promjena grafičke,dodavanje nove pločice rama itd...,jer ti spominješ hardver što znači da bi ona trebala otvorit kutiju i naučit što je što i kako se mijenja.Većinu ljudi jednostavno nije briga te im je jedino što traže da im računalo radi kad ga upale bez sati i sati dodatnih podešavanja,di su drugi OS-ovi u prednosti.Tako ti je otprilike i s autima,inače bi svi u mehaničare.Po meni je android tu apsolutno pogodio,iskombinirao je najbolje od ostalih OS-ova i zato je toliko popularan danas.