openSUSE 12.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 12.1

Post Postao/la sumski »

Lutherus je napisao/la:Čak su me neke stvari iznenadile i neugodno šokirale kod property drivera.
konkretno?
performanse radeona/mese su za moje potrebe (ne igram nikakove igre) puno bolje od fglrx-a, ali je temperatura prevelika. fglrx se , barem na mojoj konfi, ponaša dosta bolje unazad zadnje godine dana. s tim da je moja kombinacija intel + ati
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Evo samo kratkog izvješća. Upgrade na 4.8 nije uspio. :facepalm Vrlo sam pažljivo slijedio upute, ali ništa. :facepalm Nakon par dana sam probao i dup, pa sam na kraju sa 4.7.4 završio na 4.7.2 :sokiran . Dio programa ne radi. :facepalm Uglavnom bavim se backupom raznih postavki i dokumenata zbog nadolazećeg reinstala :mrgreen: .
Javim se s rezultatima.

Pozdrav svima!

:facepalm :facepalm :facepalm
Where there is a gui there's a way.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Neznam dal si primjetil, ali nakon instalacije ga xorg ne podiže makar je u xorg.conf unesen kao driver. Treba ga staviti pod initrd i rebootati. To je po meni krajnje glupo i bezvezno. Pa initrd je za file system.
Sad o performansama ati drivera možemo svašta pisati. Konkretno, sa property driverom neradi mi suspend, baterija traje oko 20 min, većina aplikacija koje imaju eye candy ili pak igre nakn pokretanja proizvode samo plavi ekran i pokoju crvenu kocku dok je oss+mesa nešto sporiji neko fglrx no sve radi a opet ta razlika nije neka prevelika.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

za initrd - to treba samo da se izbaci radeon driver (?)
suspend mi uredno radi,a baterija je davno crkla
sa xorgom problema nisam imal, jedino nešt slično ovome kaj si zadnje napisal, sve dok nisam stavil (64bitna instalacija):

Kod: Označi sve

/etc/ld.so.conf.d/fglrx.conf
sadržaja

Kod: Označi sve

/usr/X11R6/lib64
/usr/X11R6/lib
radeon mi , pak , na susetu nikad nije radil out-of-the-box , treba instalirat kernel-firmware, bez toga ili ide software rendering, ili ak ga bootam bez KMS-a , radeonhd driver
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Lutherus

jok, zadnji driver uopće ne prepozna dok se ne stavi u initrd. potrošil jučer skoro 5 sati radi toga.
kažem po meni krajnja glupost. ili im se neda ili neznaju. nvidiji jedinu pak zamjerku za drivere imam radi optimusa no tu zamjerku imam i prema kernel developerima.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Fugu je napisao/la:Evo samo kratkog izvješća. Upgrade na 4.8 nije uspio. :facepalm Vrlo sam pažljivo slijedio upute, ali ništa. :facepalm Nakon par dana sam probao i dup, pa sam na kraju sa 4.7.4 završio na 4.7.2 :sokiran . Dio programa ne radi. :facepalm Uglavnom bavim se backupom raznih postavki i dokumenata zbog nadolazećeg reinstala :mrgreen: .
Javim se s rezultatima.

Pozdrav svima!

:facepalm :facepalm :facepalm
A što točno ne radi?
Jer meni sve radi. A imam instalirano cijelo brdo KDE aplikacija... i sve rade! Osim KDevelopa :?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

ja kod sina riješio i sve ok...on ima nvidia grafičku a amd proc i sve ok....
ja imam amd proc i ati grafu i nema šanse da dobijem sliku poslije instalacije....

šta da radim....pa neću valjda bacit novu grafu samo zbog suse-a....
Lutherus

na kraj kernelske linije u grubu moraš dodati acpi=off ili dodaš nomodeset.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

idem probati pa se javim.......
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Lutherus je napisao/la:na kraj kernelske linije u grubu moraš dodati acpi=off ili dodaš nomodeset.
Mislim da mu acpi=off neće pomoć, ali nomodeset bi mogao. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Odgovori