Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drade

Re: Arch Linux

Post Postao/la drade »

Grof je napisao/la:OK, ajde Slackware je neopravdano zapostavljen, ali Gentoo je fakat zamoran s tim silnim kompajliranjima. Mislim, ako uspoređujemo nekakve perfomanse i ugodnost rada sa paketima, instaliranjima, updejtom sustava...onda je ipak sve na strani Arch-a koji nudi izvrstan kompromis distre koja se jednostavno održava i odličnih perfomansi. Tu Arch gadno pere Gentoo i tu je Arch po meni pogodil pravi balans!
Pozdrav,

Zasto zamoran ?, takva je priroda distribucije i ne treba ju usporedjivati s nekom drugom distribucijom.
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

a i bit kompajliranja nije da bi distribucija bila light nego sloboda admina kod instalacije..
jel, paketi se kompajliraju onako kako je netko drugi rekao, ako ih sam kompajliras onda se kompajliraju onako kako si ti rekao..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

OK, sve je to točno što ste naveli, ali iz mog kuta gledanja, je Gentoo zamoran.

Pa valjda imam pravo na svoje mišljenje ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

linux_n00b je napisao/la:Kako si upogonio usb_modeswitch? ' sudo usb_modeswitch -c /etc/usb_modeswitch.conf -H ' ? Meni sve javi ok, samo mi javi nesto kao da nema informacije sto dalje ciniti :s
Samo sam ga instalirao...
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

Grof je napisao/la:OK, sve je to točno što ste naveli, ali iz mog kuta gledanja, je Gentoo zamoran.

Pa valjda imam pravo na svoje mišljenje ;)
ma pa naravno da imas, smrt fasizmu - sloboda narodu. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Grofu zamoran,meni zabavan.ali iskreno,nisam na gentoo naučil ništa više nego da bil odma na archu
drade

Post Postao/la drade »

odin je napisao/la:Grofu zamoran,meni zabavan.ali iskreno,nisam na gentoo naučil ništa više nego da bil odma na archu
A sto si zapravo zelio nauciti ? GenToo se ne razlikuje od ostalih distri po nicemu osim po tome da se sav software kompilira, a i to umjesto tebe odradjuje portage ...
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Istina, doduše što konkretno može o Archu naučiti neki korisnik iz moje perspektive je to zapravo kako složiti bazne komponente sustava (kernel + GNU, Xorg, ALSA, SAMBA, pa DE (KDE, GNOME i ostatak). No, neće drito naučiti kako zapravo radi niti Xorg niti KDE niti kernel. Ne, to neće naučiti niti na Gentooou, pa čak sumnjam i na LFS-u.

No za dobar uvid u rad OS-a i što koja komponenta radi i za što je zaslužna, već se može vidjeti iz ovih distri. Ostalo, ipak dokumentaciju u ruke, i to uglavnom onu razvojnu. Naravno koga tako duboko zadiranje u OS stvarno i zanima i za to ima slobodnog vremena.
devil

Post Postao/la devil »

grofe, vidim da si lud za yaourtom. robaj packer puno mi se vise svida i ljepse radi u puno je manji. nema boja i pizdarija a radi savrseno. ljudi vele da radi puno puno bolje od yaourta. ne sjecam se kad sam zadnji put pacmana pokrenuo.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

devil je napisao/la:grofe, vidim da si lud za yaourtom. robaj packer puno mi se vise svida i ljepse radi u puno je manji. nema boja i pizdarija a radi savrseno. ljudi vele da radi puno puno bolje od yaourta. ne sjecam se kad sam zadnji put pacmana pokrenuo.
ajde hoću! Nisam baš tak lud za yaourtom, ali radi mi korektno, pa nisam imal potrebe tražiti dalje (iako ima stvari koje me malo živciraju od yaourta)
Odgovori