SUSE/openSUSE fan club!

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: SUSE/openSUSE fan club!

Post Postao/la sumski »

Grof je napisao/la: Štima, ali da li to garantira da će se taj paketić pojaviti i u KDE Extra upstreamu (uopće, postoji li nešto takvo?), jer bih volio da se pojavi i na ostalim distrama koje koriste KDE SC.
Za to je, kolko znam, kompliciranija procedura. Ide prvo u kdereview, pa playground, i onda eventualno extragear.
Al to nema veze za distribucije dal je sofver na kde-looku, ili pod KDE kišobranom ;) Kolko koja distra, odnosno njeni korisnici ima žeju za tim je poanta :)
Grof je napisao/la: BTW, u Ubuntu universe repoima je neka prastara verzija tog programa (0.2). Eh da, i razgovarah s autorom programa i on se jako veseli ako mu to sprašim na KDE Extru tim više jer se ne misli više s njime baviti. ;)
Za ubuntu je vjerojatno najlakše otvorit bug report, pa se nadat da ga neko uoči, i odluči staviti novu verziju u repo
Grof je napisao/la: I da, uspješno prihvatih tvoj request na OBS-u. :)
Je, obavijestil me Hermes :thmb-up
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Evo i mene od sinoć na SuSE 12.3 izgleda i ponaša se odlično, osim što mi net nije radio pa sam ručno pokrenuo dhclient. Yast je još bolji nego ga se sjećam tako da mi se čini da ću ostati na ovome.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Shrike, koji si ti distrohopper :bleh još ćeš na kraju na Ubuntuu završiti. pface
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa, nisam baš to planirao, ali ni jedna BSD distra nije radila, a na SuSE nisam bio od verzije 9.0. Tako i tako sam morao formatirati disk, pa rekao zašto ne probati malo. Mislim da ću za sada ostati na SuSE (zato i pišem ovdje)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shicy

Post Postao/la shicy »

mene buni onaj gui software manager... vjerojatno je to samo do mene, ali ga nikako ne kužim...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Shicy je napisao/la:mene buni onaj gui software manager... vjerojatno je to samo do mene, ali ga nikako ne kužim...
Koji?
Apper pface ili Yast Software Management?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shicy

Post Postao/la shicy »

naučili ste me da se Apper briše :)
ali Yastov me zbunjuje...valjda sam previše navikao na Synaptic...ali zypper tu, barem za mene, spašava stvar :thmb-up
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

zypper je izgleda nešto malo zdipi i od aptitude :D OK, fali mi u repoima par sitnih programičića (datch, rtorrent, sshfs,..) pa ću izgleda morat proučiti onaj thread o optimizaciji 12.3 jer mi se ne da kompilirati iz sourcea. Inače sam za sada dosta zadovoljan.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

eh, blago tebi, jer ja više nisam. Ovo sa systemd-om me opako frustrira.
Izlrda ti na oS, a ja na neki Debian derivat :D
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

shrike je napisao/la:zypper je izgleda nešto malo zdipi i od aptitude :D OK, fali mi u repoima par sitnih programičića (datch, rtorrent, sshfs,..) pa ću izgleda morat proučiti onaj thread o optimizaciji 12.3 jer mi se ne da kompilirati iz sourcea. Inače sam za sada dosta zadovoljan.
sshfs je u službenom repou, rtorrent u network:utilities, a čini se da datcha nigdi nema
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori