Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

glaskoncILLa

Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la glaskoncILLa »

fstab na nesto u vlasnistvu svog usera sa permissionima 700
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
glaskoncILLa

mislim, ima jos rjesenja sa automount skriptama, ali mislim da je ovo najugodnije..
Hugo
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la:
Hugo je napisao/la: Mounta ih svaki put u /media mapu. Ne skrivam od ukućana, jer nisam kod kuće nego na ljetovanju.
Pa da ali svaki put u drugi folder unutar /media mape (barem meni ubuntu tako radi) a ako ogranicis pristup /media folderu onda si ogranicio cdu i usbu.
Pa imam 3 particije za koje želim da me pita za lozinku kod mountanja. A to su: /home, /media/Podaci i /media/Windows.

Na Karmicu nisam morao ništa podešavati i sve je bilo OK. Čak sam sad kod instalacije Lucida označio opciju da me traži za lozinku kod otvaranja /home mape, i svejedno me ne traži.

Možda bi jednostavnije bilo napraviti novi korisnički račun, npr. Guest? :?:
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
glaskoncILLa

ali ga izbaci iz sudo gruoe.
glaskoncILLa

ili zpravo ne sjecam se, da li ubtun po defaultu dodaje u sudo grupu (to bi bio vrhunac :D ).
ako ne, onda ne moras raditi nista.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Evo napravio sam Gosta, ali nije to to. Gost nema konekcije na net, niti neke postavke s mog računa. Bilo bi ljepše staviti lozinku na particije, a vjerujem da se može. Jer kao što sam rekao, tako sam imao na Karmicu.

Potražiti ću malo u postavkama korisničkog računa, i u dozvolama particija. Ako se nađe netko tko zna, neka javi..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ja tebe sada tocno ne kuzim.. ajde lozinke na ove dvije particije ali lozinku za mountati /home ? Mora covjek imati /home mountan da mu radi?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
glaskoncILLa

lakse je da gosta strpas u netdev grupu kako bi imao pristup na net i i skopiras sve dot fileove iz svog homea u njegov ako zelis iste postavke..
iako ne znam zasto bi netko trebao imati tvoje postavke.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la:Ja tebe sada tocno ne kuzim.. ajde lozinke na ove dvije particije ali lozinku za mountati /home ? Mora covjek imati /home mountan da mu radi?
Ok, možda sam pretjerao s /home mapom. To sam upamtio jer me je Lucid kod instalacije pitao dali želim da me traži lozinku kod prijave i kod enkripcije osobne mape, i ja sam odabrao da želim, i svejedno nakon prijave svatko može otvarati /home.

No nije bitno, ionako ono što želim sakriti se nalazi na /media/Podaci, a /media/Windows želim sakriti da mi netko ne bi prčkao po Win particiji, pa možda obrisao nešto što ne treba.
glaskoncILLa je napisao/la:lakse je da gosta strpas u netdev grupu kako bi imao pristup na net i i skopiras sve dot fileove iz svog homea u njegov ako zelis iste postavke..
iako ne znam zasto bi netko trebao imati tvoje postavke.
Ok, onda ću tako podesiti gosta. A želio sam da ima moje postavke, jer mi se neda podešavati neke stvari, jer je sve isto kao tek nakon instalacije sustava, a želio bih da gost opet ima pristup nekim postavkama.
glaskoncILLa

da nije mozda p0rn collection? :D
Odgovori