Raspberry Pi

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: Raspberry Pi

Post Postao/la max360se »

Ma palo mi napamet dignut Linux na to ako uopće uspije se mob upalit. rofl
RPi je ipak zabavniji :D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Jehonan

Post Postao/la Jehonan »

Dobro nedjeljno jutro, kao prvo! Dakle, htjedoh još nešto podijeliti s Vama, a vezano za temu hladila koja sam naljepio na LAN i CPU. Dakle, definitivno koriste tj. prije nego što sam ih nalijepio, a kada je malina znala "obrađivati" recimo neki flimić s nasa koji je u mkv HD formatu, znalo je doći do kolizije i eto ti, izvlači napajanje i hajd iznova. Sada, ništa! Radi uistinu bezprijekorno! Ah da, u config.txt je arm_freq=900 i core_freq=450 :thumbs2 . I da, još jedan mali savjet, ako mogu biti toliko slobodan. Nemojte uzimati Silicon Power SD kartice! Raspberry Pi ne želi butati s istih, a ako da, onda vrlo iznimno! Moje iskustvo ili bolje reći tako radi moj primjerak. Pozdrav!
max360se

Meni bez problema boota sa Silicon Power SD kartice (8GB), ali imam problema sa SanDisk microSD od 2 GB.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Jehonan

Post Postao/la Jehonan »

szbunjen Viš, a kod mene obrnuto! Meni s tom radi, a s ovima od SP neće!
max360se

Ova moja ima godinu, dvije. SDHC je. Moguće da je drugi chip unutra.
blacx

Post Postao/la blacx »

Linux From Scratch on the Raspberry Pi
http://www.intestinate.com/pilfs/

EDIT: još jedan odličan alat, namjeravam probati..
Berryboot v1.1 - Boot menu / OS installer

Berryboot is a utility that allows you to:

Kod: Označi sve

*put multiple operating systems on the same SD card.
*download and install operating systems from the Internet.
*optionally store the operating system files on an external USB stick/drive instead of on the SD card
*allows you to use smaller 1 GB SD cards. (thanks to SquashFS compression)
*takes care of different memory split requirements (will automatically change the boot files and reboot if the operating system you selected needs a different memsplit)
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 63&t=12776
http://www.berryterminal.com/doku.php/berryboot
Jehonan

Post Postao/la Jehonan »

Evo mali dodatak. Naime, rade i SP kartice. Zbog nekog razloga, kada sam napravio low level format kartice, stvar radi! Očito da koriste neke super nekvalitetne memorije i kontrolere u samoj kartici. Vrlo vjerojatno je ostalo nešto na određenim mem. pozicijama što obični format nije mogao izbrisati. Eto. Dodatno iskustvo, Bar meni, jel, da nebi bilo pretenciozno s moje strane. Pozdrav!
Fisco

Post Postao/la Fisco »

Može li se Raspberry naručiti preko Amazona ili ebuy-a? I što je još potrebno, čitao sam da je potrebno nabaviti adapter za napajanje i SD karticu, treba li još to? Ja bih ga koristio za skidanje torrenta i kao server kad tako malo troši.

Kako bi to bilo izvedivo? Može li se na njega spojiti externi HD ? Vidim da ima 2 USB slota. Kako onda da spojim miša, tipkovnicu i hard disk ako budem htio koristiti GUI?
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Fisco je napisao/la:Može li se Raspberry naručiti preko Amazona ili ebay-a?
Koliko znam, naručuje se preko RS Componentsa i još jedne trgovine. (ne mogu se sjetiti imena)
Fisco je napisao/la: Kako bi to bilo izvedivo? Može li se na njega spojiti externi HD ? Vidim da ima 2 USB slota. Kako onda da spojim miša, tipkovnicu i hard disk ako budem htio koristiti GUI?
USB hub?
Zadnja izmjena: iweb, dana/u 31 srp 2012, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
blacx

Post Postao/la blacx »

Tako je, službeno ga prodaju Farnell(element14) i RS
http://export.farnell.com/rp/order/
http://www.rs-components.com/raspberrypi

RPi nije računalo u pravom smislu i ako ćeš ga koristiti za torrent i server onda ga je bolje koristiti bez GUIa (256 MB RAM-a :roll: ). Svejedno, preporučuje se USB hub s napajanjem za uređaje koji trebaju više struje.
Odgovori