Grof je napisao/la:Kada Chakra konačno izađe kao release (jednom bude sigurno...) možda i naš admin Iv@n postavi podforum za Arch i Chakru. I dalje tvrdim da su te distre zaslužile svoje mjesto
da smo sad na fejsu pritisnul bi like.
definitivno.arch svakako zaslužuje svoje mijesto.
jedino mi krivo da je u zadnje vrijeme sve manje korisnika koji koriste slackware ili su voljni napraviti okršaj sa močnim gentoo-om.ljudi nepravedno bježe od tih distra.no do nedavno je lično bilo i sa archom
OK, ajde Slackware je neopravdano zapostavljen, ali Gentoo je fakat zamoran s tim silnim kompajliranjima. Mislim, ako uspoređujemo nekakve perfomanse i ugodnost rada sa paketima, instaliranjima, updejtom sustava...onda je ipak sve na strani Arch-a koji nudi izvrstan kompromis distre koja se jednostavno održava i odličnih perfomansi. Tu Arch gadno pere Gentoo i tu je Arch po meni pogodil pravi balans!
da, da, arch je jedina distra koje se nije maknula s mog kompa. radi odlično. sve je tu šta treba. jadino nekad zapnem kod instalacije nekih većih porograma, npr vmware. to je to, nemjenjaju puno, kompajliraju za i686 sam, mada ja to dosta staro, od pentiuma Pro. al ostale su kompajlirane za i386, il neke za i586.
mada vecina distri podrzava takav način instalacije. mislim samo ono sto ti treba.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
linux_n00b je napisao/la:Koliko memorije zauzima arch bez grafickog sucelja (gnome,kde...) jer bih ga stavio na jedan embed. uredaj?
Ovisi od toga što se osim kernela gore još učita. Ali, kad smo kod embeded uređaja, vjerojatno ćeš morati prilagođavati kernel za tu svrhu, o kakvom se uređaju konkretno radi?
Alix 1d od pcengines firme. Treba mi kako bi sluzio da prima podatke od jednog uredaja (meteo stanice) i da okida sliku sa webkamere i da pomocu ftp-a salje podatke i sliku na jedan server. To radi i na sadasnjem pc-u sa ubuntuom 10.04 ali nikako da uspostavim vezu sa huawei k3765z usb modem stickom. Valjda ce raditi na archu, tj. mozda ostavim sadasnji pc (256 na ram , 1.8 amd procesor).
Kako si upogonio usb_modeswitch? ' sudo usb_modeswitch -c /etc/usb_modeswitch.conf -H ' ? Meni sve javi ok, samo mi javi nesto kao da nema informacije sto dalje ciniti :s