sun java, flash, skype, adobe reader...zole052 je napisao/la:Zasto to dodajes? Ja sam u dvije godine koristenja ubuntua dodao prvi put taj repozitorij... sto ti je bilo potrebno iz njega? Sto se uopce nalazi u njemu osim flasha novog i skypea?sawyer je napisao/la:imas pravo da.. to dodajem automatski nakon instalacije
Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
csx
Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Zna li tko kako da namjestim na Lucidu da me traži lozinku kod montiranja diskova?
Dosad me to nije smetalo, ali sad druge osobe imaju pristup mom računalu, pa bih htio to namjestiti.
Na Karmicu sam to imao tako podešeno po defaultu, pa neznam zašto je sad ovako na Lynxu.
Dosad me to nije smetalo, ali sad druge osobe imaju pristup mom računalu, pa bih htio to namjestiti.
Na Karmicu sam to imao tako podešeno po defaultu, pa neznam zašto je sad ovako na Lynxu.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Podesi fstab tablicu i nikada te nista nece pitati... http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ab_tablice plus drugi plusevi...Hugo je napisao/la:Zna li tko kako da namjestim na Lucidu da me traži lozinku kod montiranja diskova?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Jednom sam pokušavao podesiti fstab pa nisam mogao montirati diskove, javljao mi je da nisam root, a nije me tražio lozinku.zole052 je napisao/la: Podesi fstab tablicu i nikada te nista nece pitati... http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ab_tablice plus drugi plusevi...
No, pokušat ću ponovno pa ću vidjeti.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Nema te on sta poslje traziti ikakvu lozinku. Samo ce ti trebati root ovlasti za editiradi /etc/fstab datoteku i da napravis foldere u /media folderu di ce da ti mounta diskove... ti si veteran, nema odustajanja, ako neide pitajHugo je napisao/la:Jednom sam pokušavao podesiti fstab pa nisam mogao montirati diskove, javljao mi je da nisam root, a nije me tražio lozinku.zole052 je napisao/la: Podesi fstab tablicu i nikada te nista nece pitati... http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ab_tablice plus drugi plusevi...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Nisam baš veteran.. Još se smatram početnikom..zole052 je napisao/la: Nema te on sta poslje traziti ikakvu lozinku. Samo ce ti trebati root ovlasti za editiradi /etc/fstab datoteku i da napravis foldere u /media folderu di ce da ti mounta diskove... ti si veteran, nema odustajanja, ako neide pitaj
Ma valjda će ići.. Javim rezultate.
Samo da napomenem, ako si možda krivo shvatio - ja želim da me Ubuntu pita za lozinku kod montiranja, trenutno me ne pita.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
A što će dobiti ako napravi fstab za te diskove?
Oni će se mountati u neki folder. Npr /media/nešto
Opet će im bilo tko moći pristupiti?
JEdino ako promijeni vlasnika i prava ostalih za taj /media/nešto?
JEl ja nešto krivo kontam?
Ajmo debijanovci i archovci i gurui!
Oni će se mountati u neki folder. Npr /media/nešto
Opet će im bilo tko moći pristupiti?
JEdino ako promijeni vlasnika i prava ostalih za taj /media/nešto?
JEl ja nešto krivo kontam?
Ajmo debijanovci i archovci i gurui!
Ma je krivo sam shvatio ali svejedno prvo podesi da ti se automatski mountaju pa onda ces srediti prava da ostali nemogu citati... vjerojatnpo se moze nisam nikada radio.Hugo je napisao/la:zole052 je napisao/la: Samo da napomenem, ako si možda krivo shvatio - ja želim da me Ubuntu pita za lozinku kod montiranja, trenutno me ne pita.
Ako ti se automatski ne mountaju onda ih ubuntu mounta svaki put u drugi folder pa nemozes srediti nikakva prava... a sto to skrivas od ukucana
Mounta ih svaki put u /media mapu. Ne skrivam od ukućana, jer nisam kod kuće nego na ljetovanju.zole052 je napisao/la:Ma je krivo sam shvatio ali svejedno prvo podesi da ti se automatski mountaju pa onda ces srediti prava da ostali nemogu citati... vjerojatnpo se moze nisam nikada radio.Hugo je napisao/la:zole052 je napisao/la: Samo da napomenem, ako si možda krivo shvatio - ja želim da me Ubuntu pita za lozinku kod montiranja, trenutno me ne pita.
Ako ti se automatski ne mountaju onda ih ubuntu mounta svaki put u drugi folder pa nemozes srediti nikakva prava... a sto to skrivas od ukucanaSamo im namjestis da oni nemogu pisati i brisati...
Pa da ali svaki put u drugi folder unutar /media mape (barem meni ubuntu tako radi) a ako ogranicis pristup /media folderu onda si ogranicio cdu i usbu.Hugo je napisao/la: Mounta ih svaki put u /media mapu. Ne skrivam od ukućana, jer nisam kod kuće nego na ljetovanju.