Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

csx

Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la csx »

zole052 je napisao/la:
sawyer je napisao/la:imas pravo da.. to dodajem automatski nakon instalacije :mrgreen:
Zasto to dodajes? Ja sam u dvije godine koristenja ubuntua dodao prvi put taj repozitorij... sto ti je bilo potrebno iz njega? Sto se uopce nalazi u njemu osim flasha novog i skypea?
sun java, flash, skype, adobe reader... :oops:
Hugo
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Zna li tko kako da namjestim na Lucidu da me traži lozinku kod montiranja diskova?

Dosad me to nije smetalo, ali sad druge osobe imaju pristup mom računalu, pa bih htio to namjestiti.

Na Karmicu sam to imao tako podešeno po defaultu, pa neznam zašto je sad ovako na Lynxu.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Hugo je napisao/la:Zna li tko kako da namjestim na Lucidu da me traži lozinku kod montiranja diskova?

Dosad me to nije smetalo, ali sad druge osobe imaju pristup mom računalu, pa bih htio to namjestiti.

Na Karmicu sam to imao tako podešeno po defaultu, pa neznam zašto je sad ovako na Lynxu.
Podesi fstab tablicu i nikada te nista nece pitati... http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ab_tablice plus drugi plusevi...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la: Podesi fstab tablicu i nikada te nista nece pitati... http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ab_tablice plus drugi plusevi...
Jednom sam pokušavao podesiti fstab pa nisam mogao montirati diskove, javljao mi je da nisam root, a nije me tražio lozinku.

No, pokušat ću ponovno pa ću vidjeti.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Hugo je napisao/la:
zole052 je napisao/la: Podesi fstab tablicu i nikada te nista nece pitati... http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ab_tablice plus drugi plusevi...
Jednom sam pokušavao podesiti fstab pa nisam mogao montirati diskove, javljao mi je da nisam root, a nije me tražio lozinku.
Nema te on sta poslje traziti ikakvu lozinku. Samo ce ti trebati root ovlasti za editiradi /etc/fstab datoteku i da napravis foldere u /media folderu di ce da ti mounta diskove... ti si veteran, nema odustajanja, ako neide pitaj :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la: Nema te on sta poslje traziti ikakvu lozinku. Samo ce ti trebati root ovlasti za editiradi /etc/fstab datoteku i da napravis foldere u /media folderu di ce da ti mounta diskove... ti si veteran, nema odustajanja, ako neide pitaj :)
Nisam baš veteran.. Još se smatram početnikom.. :mrgreen:

Ma valjda će ići.. Javim rezultate.

Samo da napomenem, ako si možda krivo shvatio - ja želim da me Ubuntu pita za lozinku kod montiranja, trenutno me ne pita.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

A što će dobiti ako napravi fstab za te diskove?
Oni će se mountati u neki folder. Npr /media/nešto
Opet će im bilo tko moći pristupiti?
JEdino ako promijeni vlasnika i prava ostalih za taj /media/nešto?
JEl ja nešto krivo kontam?
Ajmo debijanovci i archovci i gurui!
zole052

Post Postao/la zole052 »

Hugo je napisao/la:
zole052 je napisao/la: Samo da napomenem, ako si možda krivo shvatio - ja želim da me Ubuntu pita za lozinku kod montiranja, trenutno me ne pita.
Ma je krivo sam shvatio ali svejedno prvo podesi da ti se automatski mountaju pa onda ces srediti prava da ostali nemogu citati... vjerojatnpo se moze nisam nikada radio.

Ako ti se automatski ne mountaju onda ih ubuntu mounta svaki put u drugi folder pa nemozes srediti nikakva prava... a sto to skrivas od ukucana :D Samo im namjestis da oni nemogu pisati i brisati...
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la:
Hugo je napisao/la:
zole052 je napisao/la: Samo da napomenem, ako si možda krivo shvatio - ja želim da me Ubuntu pita za lozinku kod montiranja, trenutno me ne pita.
Ma je krivo sam shvatio ali svejedno prvo podesi da ti se automatski mountaju pa onda ces srediti prava da ostali nemogu citati... vjerojatnpo se moze nisam nikada radio.

Ako ti se automatski ne mountaju onda ih ubuntu mounta svaki put u drugi folder pa nemozes srediti nikakva prava... a sto to skrivas od ukucana :D Samo im namjestis da oni nemogu pisati i brisati...
Mounta ih svaki put u /media mapu. Ne skrivam od ukućana, jer nisam kod kuće nego na ljetovanju.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Hugo je napisao/la: Mounta ih svaki put u /media mapu. Ne skrivam od ukućana, jer nisam kod kuće nego na ljetovanju.
Pa da ali svaki put u drugi folder unutar /media mape (barem meni ubuntu tako radi) a ako ogranicis pristup /media folderu onda si ogranicio cdu i usbu.
Odgovori