Grof je napisao/la:jah... mislio sam da postoji neki meni nepoznati repo koji ima codece, a pouzdaniji je od Packmana...
Njet. Eto, probaj diagnosticirati koji paketi ti zbilja trebaju, i vidi dal ti i oni trebaju uopće. Takođe, imo, nema potrebe da se napravi vendor switch svih paketa na packman (naročito za npr. strigi, koji se praktički danas ne koristi unutar SC-a, barem ne da bi trebal biti ffmpeg osposobljen).
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Nakon par dana druženja utisci su pozitivni. Ko hoće dobar KDE distro, oko kojeg će možda morati malo da radi u početku, ovo je dobar izbor. Ali s obzirom da je po brzini isti kao i Arch+KDE, nije bilo šta da me zadrži na SUSE-u, vratio sam se prvoj ljubavi. Sada se čeka 13.2 verzija...
E, to sam čekao. Nvidia. Sad mogu polako prema instalaciji glavne distre...
Jel to samo jučer ili je neki bad vezano s nvidia repozitorijem? Ubio se od pokušaja dodavanja istoga. Uvijek error. Pokušao na sve načine, ali 0 bodova.Ostali repoi se dodaju i oduzimaju bez problema kao i instaliranje programa iz istih. Sto puta provjerio naziv i url repoa. Nisam uspio izguglati neki problem.
Fugu je napisao/la:
Jel to samo jučer ili je neki bad vezano s nvidia repozitorijem? Ubio se od pokušaja dodavanja istoga. Uvijek error. Pokušao na sve načine, ali 0 bodova.Ostali repoi se dodaju i oduzimaju bez problema kao i instaliranje programa iz istih. Sto puta provjerio naziv i url repoa. Nisam uspio izguglati neki problem.
Kako izvrsiti najlakse update kernela na zadnju stabilnu verziju (3.12 je mislim), a da je bezbjedno .
Je li dovoljno:
zypper ar http://download.opensuse.org/repositori ... /standard/ Kernel-Stable
zypper in --from Kernel-Stable kernel-desktop
Negdje pročitah da treba dodati Kernel-Head, ali to je koliko vidim samo najnovija verzija ne i stabilna, ali i još neka podešavanja, da ih ne navodim...
Krenuo sam sa ovim zbog nvidie optimus, kao prema nekim korisnicima radi daleko bolje na kernel 3.12.