TOP TEMA: CrunchBang fan club!

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: CrunchBang fan club!

Post Postao/la Lutherus »

wm, de, svejedno.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Lutherus je napisao/la:@ Kul Lič

Sabayon je Gentoo sa orgomnim make.conf u kojem je hrpa use flagova ( bar nekih 60% njih ti ni ne treba ), naravno sa Gentoo kernelom kojem je uz Genpatches lupljen i ck-patch set ( de facto ck-cources ) tako da nema CFQ već ima brain fuck scheduler pa je i malo brži. Jedina zamjerka koju imam je Layman ( njegov paketni manager ). Sve u svemu, sasvim solidna distribucija za sve koji žele imati sustav sa stabilnim a opet friškim paketima. Nije loš, svakako ga preporučam. Najbolji Gentoo fork u opticaju.
Koristio sam ga mjesec - dva, ali prije nekoliko godina. Ispočetka mi se svidio, ali nakon nekog vremena se počeo raspadati na sve strane. Package manager je bio očajno spor. Ako se Sabayon u međuvremenu nije drastično poboljšao, moram reći da ga nikako ne preporučujem. Sabayon/Gentoo mi liči na odnos Chakra/Arch, ali to je samo moj dojam i nagađanje jer od ove četiri distre Gentoo nisam nikad instalirao. Kod Sabayona mi se sviđalo što mi je uvijek sav hw bio odmah prepoznat i driveri prisutni (slično kao PCLOS), ali nakon nekog vremena jednostavno bi počeo pucati po šavovima iz čista mira.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Pucanje su sad dosta sredili. Hm, odnos Sabayon/ Gentoo je više odnos Ubuntu/Debian do pred 3 godine.
retsam
Spol: M

Post Postao/la retsam »

Slažem se s droneom, meni se isto raspadao, jučer opet testiral kde verziju, nije ništa puno bolje osim same integracije WM-a.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
mkoprivnj

Re: ChrunchBang fan club!

Post Postao/la mkoprivnj »

domi je napisao/la:slika
Tilda terminal-mocp-Krenč,neprocjenjivo :)
mogu li imati takav desktop ukoliko koristim ubuntu? trenutno sam na unity pa bi probao nešto drugo. Može neke početniku razumljive upute kako doći do takvog desktopa??
Hvala
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Jedino ako će domi napisati članak na naslovnicu kako to napraviti. :zvizdi
(Ajmo domi!)
domi

Post Postao/la domi »

Suko je napisao/la:Jedino ako će domi napisati članak na naslovnicu kako to napraviti. :zvizdi
(Ajmo domi!)
Samo ti fućkaj znaš to dobro da domi nezna pisati pogotovo ne članke :) :hmm
@mkoprivnj što se tiče desktopa najprije treba instaliratiCrunchbanga ostalo ćemo ti objasniti poslije instalacije ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

A morao sam pokušati ... :zamisljen
max360se

Post Postao/la max360se »

Ma napisi ti domi. Ima tko ce to napraviti citljivim za naslovnicu ;)
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
domi

Post Postao/la domi »

Pa nemam šta pisati treba install.krenča i za ostalo sam tu:)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Odgovori