čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la bertone »

@mist.. ako ću te utješiti, ja sam imao kolegu koji je računalo gasio na gumbu monitora kad je završio s poslom i išao doma i naredno jutro ga tako palio.. up time je bio nekih tri i po godine, a onda se računalo jednog dana pokvarilo (iskočili su strujni osigurači za našu kancelariju).. zvao je informatičare koji su komp popravili za 0,2 sec.. stisnuli su gumb "power on"..

.. no nije tu kraj njegove muke po računalima.. lik nemre na net.. opet zove informatičare, ovi dođu, probaju iz njegovog korisničkog računa, neta nema.. probaju iz svojeg, sve dela.. gledaju ljudi postavke, okreću OS naopako i poprijeko, provjeravaju kablove, ma čuda i nikako da dokuče problem.. nakon 2-3 dana netko se sjeti pogledati njegov formular kojeg je popunjavao za pristup firminoj mreži.. kad tamo u kućici "pristup internetu" nema ni iksa ni kvačice. pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

zaštićena radna snaga!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
dupin

Post Postao/la dupin »

Dobro sad . imam i ja priču. Treba mi teta u uredu isprintati nešto, ali printer ne radi. savjetuje se s kolegicom i usprkos svim njihovim pokušajima printer ne radi. Konačno teta shvati da nije kabelom spojen na računalo. "Nemojte ovo nikome reći" - kaže ona meni. :oops Ja odgovorim:" Ma nema veze,glavno je da sada radi." I sada ja imam pitanje. Je li tim službenicima omogućen trening tipa računalo za glupiće. Ako je, onda je njihovo ponašanje sramotno. Ako nije onda je to sramota države u kojoj živimo.
Nema veće religije od istine!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Gle, ima tečajeva.. i sam sam išao na jedan i pao na ispitu iz praktičnog rada jer sam 90% stvari radio drugačije nego je predavač rekao.

Za primjer, krivo napisano slovo ili riječ se ne brišu nikako drugačije nego desnim tabom pa tuci do iznemoglosti ili tekst se kopira tako da se zacrni i onda desni klik>copy pa kursor na mjesto gdje želiš i onda desni klik>paste.. nedo ti bog koristiti CTRL+C ili V.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

to je klasika hrvatskog edukacijskog sustava u kojem je ispravno samo, jedino i isključivo kako je profesor rekao i napisao na ploči i nikako drugačije.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

shrike je napisao/la:to je klasika hrvatskog edukacijskog sustava u kojem je ispravno samo, jedino i isključivo kako je profesor rekao i napisao na ploči i nikako drugačije.
Da. Nažalost :(

Ili #onokad ti je profesorica iz informatike takva, plus nema pojma gotovo ni o čemu, pa na testu riješiš zadatak iz programiranja 3x efikasnije, a dobiješ 2 jer "program nije napisan onako kako smo radili na satu". Jer se, naime, očekuje da program naučiš napamet i napišeš doslovno onako kako ste radili na satu. pface
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Čekaj, ali oni ne bi trebali gledati source kod ocjenjivanja, već samo kako program radi.

Poslano s moga džepnog televizora koristeći Tapatalk
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

ne nego je bas obrnuto. Gleda soruce i cudi se kako program ne radi (moj slucaj retardirane profe iz informatike iz srednje).
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

audiosl4ve je napisao/la:ne nego je bas obrnuto. Gleda soruce i cudi se kako program ne radi (moj slucaj retardirane profe iz informatike iz srednje).
Tako je. Barem su u mojoj školi uvijek gledali source, i to je (očito) utjecalo na ocjenu.

Tužno je bilo i kad bi neki učenici uspjeli "namjestiti" program tako da radi samo s npr. jednom kombinacijom brojeva (kad je zadatak bio nešto matematičko), a profesorica to ne bi skužila gledajući u source pface
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

4 god programiranja u C++-u a radili po C-ovom normalnom kodu. Ja ne kontam te prof, kaj su retardirani il kaj. Znam da sam u te 4 god naucio bio for petlje, while i do, par char gluposti i neke idiotarije koje smo bezveze ponavljali. I sad bi ja trebao znati C...
Odgovori