openSUSE 12.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.1
samo da znate, očekujemo recenziju 4.8-ice 
Updejt na KDE 4.8
Dodavanje 4.8 repoa
Disejblanje 4.7 repoa
Updejt
I za iskusnije eventualno:
Dodavanje 4.8 repoa
Kod: Označi sve
zypper ar --refresh \
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Release:/48/openSUSE_12.1/ \
KR48-Core
zypper ar --refresh \
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/KDE_Release_48_openSUSE_12.1/ \
KR48-ExtraKod: Označi sve
zypper mr -d KR47-Core
zypper mr -d KR47-ExtraKod: Označi sve
zypper upKod: Označi sve
zypper dupLike some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Vidim da je netko vijest stavio na naslovnicu... ali ima jedno ALI koje nisam napisao...
Ovo radite na vlastitu odgovornost
Meni je sve prošlo ok jer imam kompatibilne repozitorije i jedini paket koj isam izgubio je KDevelop. Nadam se da će stići za koji dan
I onemogućavanje starih repoa (KDE 4.7) je potrebno samo ako te repoe uopće imate..
Ovo radite na vlastitu odgovornost
Meni je sve prošlo ok jer imam kompatibilne repozitorije i jedini paket koj isam izgubio je KDevelop. Nadam se da će stići za koji dan
I onemogućavanje starih repoa (KDE 4.7) je potrebno samo ako te repoe uopće imate..
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ah, da...
Za pogledati koje repo uopće imate instalirane...
Ovo je izgled nakon dodavanja repoa za 4.8 i disejblanja onih za 4.7
Za pogledati koje repo uopće imate instalirane...
Kod: Označi sve
zypper lrKod: Označi sve
# | Alias | Name | Enabled | Refresh
---+------------------------------------+------------------------------------+---------+--------
1 | KDE:Extra | KDE:Extra | Yes | Yes
2 | KR47-Core | KR47-Core | No | Yes
3 | KR47-Extra | KR47-Extra | No | Yes
4 | KR48-Core | KR48-Core | Yes | Yes
5 | KR48-Extra | KR48-Extra | Yes | Yes
6 | Qt_Desktop | Qt Desktop | Yes | Yes
7 | Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4 | Updates for openSUSE 12.1 12.1-1.4 | Yes | Yes
8 | google-chrome | google-chrome | Yes | Yes
9 | openSUSE-12.1-12.1-1.4 | openSUSE-12.1-12.1-1.4 | Yes | No
10 | openSUSE:Factory:Contrib | openSUSE:Factory:Contrib | Yes | Yes
11 | packman.inode.at-suse | Packman Repository | Yes | Yes
12 | repo-debug | openSUSE-12.1-Debug | No | Yes
13 | repo-debug-update | openSUSE-12.1-Update-Debug | No | Yes
14 | repo-non-oss | openSUSE-12.1-Non-Oss | Yes | Yes
15 | repo-oss | openSUSE-12.1-Oss | Yes | Yes
16 | repo-source | openSUSE-12.1-Source | No | Yes
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
tvoji dojmovi?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Zasad ni najmanji problem!sumski je napisao/la:tvoji dojmovi?
Doduše koristio sam samo Dolphin, Kate, GwenView i Kile... Sve navedeno radi odlično!
Ne znam da li sam si umislio... ali sve mi se čini mrvicu brže i agilnije... Ne znam, možda je to subjektivni dojam.
Aha, Icon tasks Plasma widget nije još spreman za 4.8, no to nije neki problem.
za icontasks treba pričekat re-build, nije bil dodan dependancy
mislim da nije subjektivno jer i meni djeluje brže
mislim da nije subjektivno jer i meni djeluje brže
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Da li je bolje za pocetnike da sacekamo jos koju sedmicu pa da predjemo na 4.8 ili nema nikakvih problema sad da predjemo
(npr prosli put znam da nisu bili svi repo kod mnogih mi se javljala greska .Ne znam da li je isto i sada?)
(npr prosli put znam da nisu bili svi repo kod mnogih mi se javljala greska .Ne znam da li je isto i sada?)
sacekati dok repo ne bude "sluzben". a to je dan-dva.
KDE4 je postao ultra stabilan. Update major verzija nije vise neki problem. A vidim da su i susebranding paketi updejtani. Tj. dobije se tweakani kde, na kakvog smo navikli u suseu
KDE4 je postao ultra stabilan. Update major verzija nije vise neki problem. A vidim da su i susebranding paketi updejtani. Tj. dobije se tweakani kde, na kakvog smo navikli u suseu
Radi Icon Tasks! Valjda su stavili updejt...