Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

linux_n00b
Spol: M
Kontakt:

Re: Arch Linux

Post Postao/la linux_n00b »

Kod: Označi sve

checking for which soundcards to compile driver for... configure: error: Unsupported soundcard emu10k1
:S
Da probam prijašnju verziju drivera?

EDIT: rješio stvar pomoću http://wiki.archlinux.org/index.php/Adv ... el_drivers
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la: laptop bootam toliko rijetko da mi je prakticki svejedno je li se prikazuje ista ili nista pri bootu (sleep + hibernate rulaju)
@Dodo
Isto je i kod mene, ali kad smo kod toga, upravo me kernel 2.6.35 jako zezao sa sleepom (zamrzavanje pri sleepu). Da li su i tebe mučili takvi problemi s tim kernelom?
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la: @Dodo
Isto je i kod mene, ali kad smo kod toga, upravo me kernel 2.6.35 jako zezao sa sleepom (zamrzavanje pri sleepu). Da li su i tebe mučili takvi problemi s tim kernelom?
Ne samo sleep, nego je i graficka akceleracija bila (i jos uvijek jest) sugava/nepostojeca. Bug se manifestira na ATi i Intel grafikama s open source driverima - Nvidia doma radi super (sa sleep-om).
Zbog toga koristim jos uvijek 2.6.34 koji mi radi savrseno, a pacmanu sam zabranio update kernela do daljnjeg (navodno je rijec o upstream bug-u koji ce mozda biti rijesen tek u 2.6.36).

To je jos jedna stvar koja mi se svidja na archu - mogu zabraniti update npr. kernela, a svejedno updateati Xorg i druge programe. Ak se dobro sjecam ubuntu mi nije dozvolio update Xorg-a bez update-a kernela (sto mi je jednom davno cak i trebalo). :mrgreen:
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Slažem se. Ovo je fantastično. Ja sam isto zabranil updejt kernela, a ovaj 2.6.34 radi odlično.

Nego, upravo sam riješio i problem sa Flashom. Naime full screen youtube flash vide mi je očajno zapinjal sa ovim 32-bitnim flashom, Pa sam stavio native 64-bitni preview2 u /usr/lib/mozilla/plugins i radi savršeno.

Ima ga za skinuti ovdje
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la: Pa sam stavio native 64-bitni preview2 u /usr/lib/mozilla/plugins i radi savršeno.

Ima ga za skinuti ovdje
Hm, ja sam odmah po instalaciji instaliral 64-bitni flash iz AUR-a (flashplugin-native64; no kolko sad vidim preimenovali su ga u flashplugin-prerelease).

AUR rulez.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ha! nisam ga se ni sjetil tamo tražiti. U tom AUR-u ima stvari za koje ne bi ni pomislio da bi bile.

Ima dosta toga za KDE što si od tamo volim instalirati (Kpackagekit, Synaptiks, Smooth-tasks plasmoid, yawp plasmoid).

Nego, daješ mi bubu u uho, za wiki... fakat bi možda sve te tekstove tam trebal pisati. Nije da nisam o tome razmišljao, no nekako sam to više mislio kao blog...
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la:... Smooth-tasks plasmoid, yawp plasmoid).
Kaj toga nema u standardnom KDE extra repozitoriju? U chakrinom repozitoriju ima (no buduci da chakra mice support za arch (jednim dijelom su vec i maknuli), morat cu prije ili poslije instalirati KDE iz extra repozitorija)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la:
Grof je napisao/la:... Smooth-tasks plasmoid, yawp plasmoid).
Kaj toga nema u standardnom KDE extra repozitoriju? U chakrinom repozitoriju ima (no buduci da chakra mice support za arch (jednim dijelom su vec i maknuli), morat cu prije ili poslije instalirati KDE iz extra repozitorija)
Nema! Sve navedeno našao sam jedino u AUR-u i uredno se instalira i radi :)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Uopće ne znam što učiniti.

Ove tekstove sa mojArcha htio bih dati na lakši uvid svima, a nekako mi HOW ipak nije mjesto za to.
Zašto?
Zato jer je ovo moje viđenje podešavanja Archa, a ne bih želio da postane pravilo. Na HOW se u principu postavljaju pravila, a ne nečije vizije što i kako sa svoji OS-om.

Po meni je ipak najispravnije postaviti jednom na HOW link na mojArch, pa neka ljudi po mom blogu kopaju i traže zanimljive stvari (ako su na istoj valnoj duljini sa mnom i mojim viđenjem Arch-a)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Grof je napisao/la:
Po meni je ipak najispravnije postaviti jednom na HOW link na mojArch, pa neka ljudi po mom blogu kopaju i traže zanimljive stvari (ako su na istoj valnoj duljini sa mnom i mojim viđenjem Arch-a)
Pa to ti je skroz dobra ideja. :)
Odgovori