KDE Frameworks 5 & Plasma 5
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: KDE Frameworks 5 & Plasma 5
Testiram ponovno KDE ovaj put 5.8.3 i za sada radi bez nekih problema.
Prerano sam ga pohvalio jer sam upravo imao djelomično smrzavanje desktopa 
- vision
- Spol: ♂
O kakvim problemima je riječ, jesi podešavao postavke za rendering backend?JH-IM je napisao/la:radi bez nekih problema
vision je napisao/la: O kakvim problemima je riječ, jesi podešavao postavke za rendering backend?

Ne, na defaultnima je kao i prije to jest koristi OpenGL 2.0, već par dana radi dobro osim ovog danas kada mi se prilikom micanja prozora sa Pamacom djelomično smrznuo desktop odnosno kursor je prestao raditi iako sam sa mogao tipkovnicom prebacivati sa prozora na prozor, maloprije sam i zamijenio LightDM sa SDDMom jer se Breeze tema na SDDMu bolje uklapa za moj ukus. Za razliku od prethodnih testova sa KDEom 5.7 sada nisam imao nekih crasheva aplikacija i nestabilnosti, za sada osim ovog slučaja sve radi ok.
Još jedan napola freeze desktopa gdje mi kasni otvaranje aplikacija i start meni uopće ne otvara, koji je k... KDEu da ne radi kako treba sa Nvidia driverima
Svi drugi desktopi rade bez ikakvih problema.
- blast beat
- Spol: M
Da li je neko od vas pokušavao da napravi Wi Fi hotspot na KDE-u? Ima opcija za to u network manageru, ali kada napravim konekciju vidim je samo u podešavanjima, dugme Connect je sivo i ne može da se klikne, a ovamo u network plazmoidu uopšte ne vidi napravljenu mrežu. Na Cinnamonu na istom sistemu je sa dva klika kreiram i povežem se, telefon je vidi i sve pet.
- vision
- Spol: ♂
Radi bez greške.
- blast beat
- blast beat
Hvala za trud oko slika, znači nešto je do mene, moram istražiti šta je.