Ubuntu 12.10

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

bikerbj
Spol: M

Re: Ubuntu 12.10

Post Postao/la bikerbj »

jurica_m je napisao/la:Nisam znao gdje postaviti ovo pitanje pa ga postavljam ovdje. Naime, koji Linux koriste ovi najnapredniji Linuxasi. Znam da je Ubuntu nekako najpopularniji, ali koju distru koriste dugogodisnji korisnici Linuxa?

Sent from my Galaxy Nexus

meni lično je najbolje legao open suse ali sam zbog printera neki dan pprešao na mint 14 kde gdje mi je printer proradio od prve....inače u samom radu nema neke velike razlike....čak i update radim preko konzole samo su naredbe nešto drugačije....
stefo1

Post Postao/la stefo1 »

@meema: samo mi je takva tlaka kad onda sve moram ostalo ponovno instaliravati :/[/quote]

Prošlo je već dosta vremena od tvog zadnjeg posta, ali reći ću ovo i zbog drugih.Ne treba ništa nanovo instalirati. Samo koristi CLONEZILLA Izrada slike particije na kojoj je distra traje nekih 5-10 min. Lijepo negdje napraviš Backup Home-a(ako ga koristiš).Poslije samo presnimiš sliku preko postojeće distre i opet imaš stari sustav.Ma, prejednostavno!!! Ja to stalno radim. :D :D
Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti.....
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

@stefo1
Ako nisam to već 50 puta napisao na forumu, ali ne prima se :)
Razmišljao sam opisati malo Parted Magic i usput Clonezillu. Ne znam ima li smisla da napišem nekakav post ili članak o tome. Ne znam bi li pomoglo jer kad gledam broj posjeta na ovaj članak, čini mi se da baš i nema interesa. Ljudi ili su jako lijeni ili misle da neće znati koristiti Clonezillu i slične alatke. Možda nemaju mjesta na hardu, stiku i sl. za image :zbunjen
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Napravi svakako. Dio ljudi ne zna za te alate a dio ih misli da su preteski.
Jedan clanak bi nekima od njih pokazao da to i nije takav bauk.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

bilo bi dobro malo nekih konkretnih uputa....ja sam probao clonezilu pa sam shebao stvar tako da sam odustao
ali volio bih napravit backup .....
stefo1

Post Postao/la stefo1 »

drone je napisao/la:@stefo1
Ako nisam to već 50 puta napisao na forumu, ali ne prima se :)
Razmišljao sam opisati malo Parted Magic i usput Clonezillu. Ne znam ima li smisla da napišem nekakav post ili članak o tome. Ne znam bi li pomoglo jer kad gledam broj posjeta na ovaj članak, čini mi se da baš i nema interesa. Ljudi ili su jako lijeni ili misle da neće znati koristiti Clonezillu i slične alatke. Možda nemaju mjesta na hardu, stiku i sl. za image :zbunjen
Mislim da si u pravu za ovo da se ljudi boje da neće znati koristiti ove alate.I ja sam bio takav dok se nisam potrudio, i uvidio da je to nešto prelagano.Ako imaš volje, napiši kratki tutorial.Vjerovatno neće štetiti... :thumbs
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Suko je napisao/la:Napravi svakako. Dio ljudi ne zna za te alate a dio ih misli da su preteski.
Jedan clanak bi nekima od njih pokazao da to i nije takav bauk.
:thumbs
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Dobro, onda ću se baciti na posao. Bit će tokom tjedna... :)
Pokušat ću iskombinirati recenziju Parted Magica i uputa za Clonezillu kao primjer korisnog alata koji dolazi na Parted Magicu.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

stefo1 je napisao/la:@meema: samo mi je takva tlaka kad onda sve moram ostalo ponovno instaliravati :/
Prošlo je već dosta vremena od tvog zadnjeg posta, ali reći ću ovo i zbog drugih.Ne treba ništa nanovo instalirati. Samo koristi CLONEZILLA Izrada slike particije na kojoj je distra traje nekih 5-10 min. Lijepo negdje napraviš Backup Home-a(ako ga koristiš).Poslije samo presnimiš sliku preko postojeće distre i opet imaš stari sustav.Ma, prejednostavno!!! Ja to stalno radim. :D :D[/quote]
Probala sam preko nekoliko puta i ni jednom nisam uspjela :/ neko mi je već to spomenuo i dao link na uputstva koja pratim i opet ne uspije :(
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
stefo1

Post Postao/la stefo1 »

meema je napisao/la:
stefo1 je napisao/la:@meema: samo mi je takva tlaka kad onda sve moram ostalo ponovno instaliravati :/
@meema
Probala sam preko nekoliko puta i ni jednom nisam uspjela :/ neko mi je već to spomenuo i dao link na uputstva koja pratim i opet ne uspije :(
Evo još jednog odličnog tutoriala za Clonezillu: http://www.dedoimedo.com/computers/clonezilla.html
Ja osobno smatram da je najbolje raditi sliku particije na kojoj je OS.Većina vas ste mladi i obrazovani ljudi s dobrim znanjem engleskog jezika, stoga vam ovaj odlični tutorial ne bi trebao predstavljati problem.Još, da napomenem.Ako u postupku niste u nešto sigurni najbolje je da ostavite na default-noj vrijednosti koju ponudi Clonezilla :D
Odgovori