Browseri
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Browseri
Hvala, dečki, samo moram razmisliti vrijedi li mi chrome tolike dodatne jebade...
Dodat par linija u jedan file? To mi se ne cini tolki problem
.
Inace Chromium to radi na pravilan - cross-desktop nacin... Kolko se sjecam, sa firefoxom, ako nemas neki DE moras ic editat neki file specifican firefoxu da bis postavio s cim otvara fileove... To je po meni losije jer:
a) syntaxa tog filea je "malo" kompliciranija od syntaxe XDGovog filea
b) to sto postavis firefoxu vrijedi samo za njega i ne za ostatak sistema
No kako ti oces
.
Inace Chromium to radi na pravilan - cross-desktop nacin... Kolko se sjecam, sa firefoxom, ako nemas neki DE moras ic editat neki file specifican firefoxu da bis postavio s cim otvara fileove... To je po meni losije jer:
a) syntaxa tog filea je "malo" kompliciranija od syntaxe XDGovog filea
b) to sto postavis firefoxu vrijedi samo za njega i ne za ostatak sistema
No kako ti oces
Alo ekipa. Koja je kratica u luakitu da se ide stranicu prije u historyu? Znači ne mijenanje tabova već da mi u tabu samo otvori nešo što sam otvorio prije. Nemrem naći nigdje na netu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Medojedni jazavac
- Spol: M
- Kontakt:
probaj "u", tak je u pnetadactylu... mislim, it's a long shot al probajshrike je napisao/la:Alo ekipa. Koja je kratica u luakitu da se ide stranicu prije u historyu? Znači ne mijenanje tabova već da mi u tabu samo otvori nešo što sam otvorio prije. Nemrem naći nigdje na netu.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
stisnes za otvaranje stranice "o" ili "t" sto vec trebas, pocnes pisat, dovoljno je i prvo slovo i stisnes tab i onda ponudi.shrike je napisao/la:Alo ekipa. Koja je kratica u luakitu da se ide stranicu prije u historyu? Znači ne mijenanje tabova već da mi u tabu samo otvori nešo što sam otvorio prije. Nemrem naći nigdje na netu.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
max360se je napisao/la:stisnes za otvaranje stranice "o" ili "t" sto vec trebas, pocnes pisat, dovoljno je i prvo slovo i stisnes tab i onda ponudi.shrike je napisao/la:Alo ekipa. Koja je kratica u luakitu da se ide stranicu prije u historyu? Znači ne mijenanje tabova već da mi u tabu samo otvori nešo što sam otvorio prije. Nemrem naći nigdje na netu.
Puno hvala! Imamo još dva pitanja:
1. Kako se traži na stranici (na ff ili opera je Ctrl+F)
2. Kako pastati link kada kliknem o ili t za noviu tab ili stranicu?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
2. Crl+v
A možeš i mišem (desni klik, Paste)
A možeš i ovako mu zalijepiti
A možeš i mišem (desni klik, Paste)
A možeš i ovako mu zalijepiti

Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
instalirao danas chromium malo da promjenim browser nakon dugo vremena i vidi veselja... 4 taba od kojih jedan flash video i nekoliko extenzija... 1,2Gb rama 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
voli popit'...
-
os7een
Midori