Zar je ovo moguće?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Zar je ovo moguće?
Mislim da je nastao đumbus...politika i opča obrazovanost naroda su dvije različite stvari...pa da pojasnim i zaključim...naši političari nisu glupi, dapaće vrlo su pametni i inteligentni, lukavi...ali su balkanci (!!!) jer kod njih još uvijek vrijedi ono "brini za sebe, a druge tko j***" i onda naravno, država nam je takva kakva je...narod nam je vrlo obrazovan i to, istina, puno znamo o opčoj kulturi dok se osječa manjak potrebnog znanja o struci ili dolazi do toga da u školi učimo jedno, a u praksi se susrečemo sa sasvim desetim...no, svejedno imamo kvalitetne radnike, proizvode i usluge, što bi trebalo značiti da struka i nije neki veliki problem i da se naučiti kroz rad. Dapače i bolje se nauči kroz rad, no opet nemožemo reći da naši inženjeri, znanstvenici i ostali intelektualci ne steknu dovoljno znanja na fakultetima za svoj profesionalan posao...što želim reći, mi ne stvaramo fahidiote već obrazovane ljude. To je razlika između nas i zapadnih zemalja...dakle da zaključim...mi smo obrazovan narod pod vodstvom neodgovorne i pokvarene politike...
1.3845983784950983 + 0,6154016215049017 = 2 ... kava
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Kad se već priča o obrazovanju Amerikanaca i njihovom znaju, treba reći da kod njih ljudi kad završe školovanje znaju raditi svoj posao.
Što se ne može reći za nas, a donekle i za Europljane.
Možda mi imamo šire znanje od Amerikanaca, ali bilo koji Amerikanac u mom poslu može sa mnom pomesti pod.
Njihovo znanje kad ga usporedim sa svojim znanjem nakon završetka školovanja (bar što se tiče struke ) je daleko, daleko bolje nego moje. I na žalost, tek nakon nekoliko godina rada moći ću se s njim usporediti.
I njihov sustav školovanja je daleko efikasniji od našeg upravo zbog toga jer kad oni završe školu; oni znaju svoj posao.
Zato bi se rado mijenjao sa njima.
Kad bi mogao, išao bi u njihove škole i završio edukaciju za svoju struku u Americi.
I kada bi zapošljavao čovjeka, zaposlio bi čovjeka koji je tamo educiran, bez obzira što bi njegova opća kultura bila možda donekle manjkava.
Što se ne može reći za nas, a donekle i za Europljane.
Možda mi imamo šire znanje od Amerikanaca, ali bilo koji Amerikanac u mom poslu može sa mnom pomesti pod.
Njihovo znanje kad ga usporedim sa svojim znanjem nakon završetka školovanja (bar što se tiče struke ) je daleko, daleko bolje nego moje. I na žalost, tek nakon nekoliko godina rada moći ću se s njim usporediti.
I njihov sustav školovanja je daleko efikasniji od našeg upravo zbog toga jer kad oni završe školu; oni znaju svoj posao.
Zato bi se rado mijenjao sa njima.
Kad bi mogao, išao bi u njihove škole i završio edukaciju za svoju struku u Americi.
I kada bi zapošljavao čovjeka, zaposlio bi čovjeka koji je tamo educiran, bez obzira što bi njegova opća kultura bila možda donekle manjkava.
ma to ti onda dode tako da amer zna samo to sto zna i kad treba promjenit zarulju mora zvat elektricara jer nezna kako ju promjeniti,,,,,,,
da mi ucimo sve i svasta brdo toga nevezano za posao kojim cemo se baviti ali hell pa taj dio ce se kroz praksu i u prve 2-3 godine rada pohvatat,,,,,,, pa nepocinjes odmah kao Direktor nakon skolovanja
europski sistem skolovanja je daleko bolji od americkog,,,,, kad izades iz skole izades kao covjek a ne programiran za jednu svrhu kao amer,,,,, da mozda ce on znat vise od tebe u tom specificnom podrucju ali j**** ga ako nezna prepoznat kontinete ili cak najgluplju stvar s kojim mu jebenim slovom pocinje ime njegove sugave amerike,,,,, to je stvarno sramota
da mi ucimo sve i svasta brdo toga nevezano za posao kojim cemo se baviti ali hell pa taj dio ce se kroz praksu i u prve 2-3 godine rada pohvatat,,,,,,, pa nepocinjes odmah kao Direktor nakon skolovanja
europski sistem skolovanja je daleko bolji od americkog,,,,, kad izades iz skole izades kao covjek a ne programiran za jednu svrhu kao amer,,,,, da mozda ce on znat vise od tebe u tom specificnom podrucju ali j**** ga ako nezna prepoznat kontinete ili cak najgluplju stvar s kojim mu jebenim slovom pocinje ime njegove sugave amerike,,,,, to je stvarno sramota
Iskreno sumnjam da je taj video realističan. Iz uvoda je jasno da je to zezancija. Bilo je slično i sa europom, al ipravo istraživanje, gdje su bugari bili najzaostaliji a skandinavci najpametniji.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Ok, sve mogučnosti su otvorene, možda je film i namješten...ali na način da je malo pretjeran, no inaće mislim da nije nešto predaleko od istine...takvim načinom obrazovanja ograničava se čovjekovo pravo na znanje, stvaraju se fahidioti i roboti...ma kada se pogleda kuda sve to vodi nije teško zaključiti da će se na kraju naša civilizacija pretvoriti u Borga...
1.3845983784950983 + 0,6154016215049017 = 2 ... kava
Menis se najviše sviša skandinavsk ipristup. Pogotovo u osnovnoj školi. Ocjena nema do 7 razreda.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!