Ne razumijem baš...henri_007 je napisao/la:Ma da znam ja sve to....Ali ne mogu si pomoć
Veliki problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Veliki problem
pa ti tako gasis komp kao da imas zarku zelju da ga ubijes to je kao da covjeku iscupas srce
,malo smo oitisli sa teme znaci odabro si mint i oces ga install na taj drugi disk od 10 giga uspio si ga zavrtit sa cd-a jel tako 
ok malo sam, pogresno shvatio on na drugom disku ima 10 giga slobodno neznam zasto bi mu pri instalaciji reklo da nema dovoljno prostora mint sa svim programima i updateom nebi trebo uzet vise od 1 gige a oni ostalih 9 giga bi mu bilo za podatke 
@NELE
ajde pliz probaj malo koristiti interpunkcije. Ono, točka, zarez...ovako te niko niš ne razumije
ajde pliz probaj malo koristiti interpunkcije. Ono, točka, zarez...ovako te niko niš ne razumije
Sad mi opet kaže da ne može instalirati zbog toga što nije određen korijensi jezik...Ili tako nešto...
Nisam se sa tim problemom susreto stoga neznam kako ti dalje pomognem,vidi sa grofom
.
- Markec
- Spol: M
Hmm pretpostavljam da se to dešava kada odaberes ručno particioniranje.henri_007 je napisao/la:Sad mi opet kaže da ne može instalirati zbog toga što nije određen korijensi jezik...Ili tako nešto...
Mislim da piše korijenski sustav a ne jezik. Ovako, dakle to znaći da nisi odabrao particiju na koju ćes instalirati sustav.
Moraš ići na particiju, pa uređivanje particije, odaberi formatiraj i u istom prozoru mora biti opcija na koju ćes odabrati vrstu particije.
kao ovo "/", "/home folder", i slično, dakle korijenski ti je kada odabereš ovo "/",
Ako želiš možes kreirati i home folder particiju, to znači da će sve stvari koje imas u dokumentima, u my pictures, my music, bookmarks u firefoxu, i sve važne postavke biti sačuvane, također i postavke mreže. želim reć pri idućoj instalaciji OS možeš koristiti iste postavke ako sačuvas home particiju
Nadam se da sam pomogao
Jesi hvala ti.....Znači mora se formatirati particija?
- Markec
- Spol: M
nema na čemuhenri_007 je napisao/la:Jesi hvala ti.....Znači mora se formatirati particija?
inaće neda ti da nabaciš "/" bez formatiranja, tako da treba formatirati.