Dostupnost i kvaliteta hardvera

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Ubuntu miš

Post Postao/la Lutherus »

Jesam. Čak dosta novijih toshiba upogonil sa opensusetom
pingu

Post Postao/la pingu »

odin je napisao/la:Pa ako se već zove No Matter What Guarantee :bleh

Dobre su toshibe, da mogu odma mjenjam svoj hp za jednu.
Meni Toshibe djeluju kao da su od svih proizvođača laptopa najviše orijentirane na Windows.

Dell koristi Ubuntu kod pojedinih laptopa, čime mogu računati da će mi i druge Linux distribucije raditi ili oni laptopi koji umjesto FreeDOS-a imaju neku verziju CLI Linuxa.

HP ima SLES na nekim laptopima.
Lutherus

a i fujitsu je tu negdje. za smasung i lg neznam, nisam ih nikad vidjel.
Hugo
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

max360se je napisao/la:Jesi li ti ikada radio na ijednom Toshiba laptopu?
Jesi ti? Moja sestra ima Toshiba laptop već 5 godina, i kao nov je još sad. Ima čvrsto kučište, izvrsnu tipkovnicu, izvrstan zaslon.. A baterija i nakon 5 godina može izdržati još nekih sat vremena bez priključenja na struju. :)

Definitivno je jedan od kvalitetnijih laptopa koji sam imao prilike isprobati. Jedina mana mu je predinstalirana Vista.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
max360se

Post Postao/la max360se »

Pitao sam pingu-a, ali si ti odgovorio prije nego sam ja postao. :)

@Pingu
Ovisno koje Toshibe, ali ja sam vise stekao dojam da linux na njima ima bolju podrsku. Ne od njihove strane, nego od strane linux-a, a dok nadjes drivere (za windows) za ove modele za istocno trziste poludis.

@Hugo
Na podesavao sam dosta njih i uglavnom kad otvaram ekran imam osjecaj da ce otpast. Stariji modeli su bolji.

Ja ljudi govorim o tome kako je ekran (monitor) spojen na kuciste, ne o samom kucistu, to varira od modela do modela.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

max360se je napisao/la:Ja ljudi govorim o tome kako je ekran (monitor) spojen na kuciste, ne o samom kucistu, to varira od modela do modela.
Svejedno, gdje god sam čitao, Toshiba je uvijek na samom vrhu po kvaliteti. To što se tebi čini da će ekran otpasti, možda je samo subjektivan dojam.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
max360se

Post Postao/la max360se »

Jos sam od par ljudi to cuo.

Meni se cini da ovdje svatko brani svoje boje tj. marku koju on ima.
Evo ja smatram da Dell ima cvrsta i kvalitetna kucista i lijepo slozene masine.

P.S.
mislim da je cijela ova tema zrela za offtopic.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shicy

Post Postao/la shicy »

ja imam Fujitsu - Siemens i ne branim ga. Ako se tko želi mijenjat, ponude na pm rofl
Lutherus

max360se je napisao/la:
Meni se cini da ovdje svatko brani svoje boje tj. marku koju on ima.
.
definitivno ne. imam hp i uopće nisam zadovoljan sa njime.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

max360se je napisao/la:Meni se cini da ovdje svatko brani svoje boje tj. marku koju on ima.
Ja imam Acer eMachines.. Nemoj napadati na temelju par laptopa na kojima ti se učinilo da je ekran slabo pričvršćen za ostatak laptopa. Zašto bi pobogu netko pravio laptope sa slabo pričvršćenim ekranom? :D
Odgovori