Linus ljut na gnome (opet)

Teme vezane za GNOME grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Soul_Sample
Spol: M

Re: Linus ljut na gnome (opet)

Post Postao/la Soul_Sample »

mislim da se nitko od "velikih" ne bi trebao suzdržavati od iskazivanja svojih stavova samo zato što hrpa "malenih" nije u stanju formirati svoje mišljenje. ti bez mišljenja djelomično i jesu zaslužni za ova nova DE rješenja jer i žele ukočeni desktop koji im diktira gdje će i kakvo će što biti. ali kakav god na kraju bio defaultni gnome3 ili unity, ljudi koji imaju linux iskustva i vole "prčkati" će ga htjeti mijenjati i prilagođavati sebi, a na tom području (za sada) i gnome3 i unity i te kako podbacuju.

možda je danas moderno ne imati ikonice na desktopu, ali zašto uskratiti out of the box mogućnost ako ih netko stvarno želi? to nisu stvari koje treba polirati, to su njihove dizajnerske odluke koje uskraćuju ono što mi je oduvijek nedostajalo na windowsu i što me prvo oduševilo kad sam vidio linux - hoćeš terminal kao wallpaper? može. hoćeš ikonice? evo. nećeš? super. premještanje panela, dodavanje appleta, moglo se kako se htjelo.

a sada dodavanje ekstra tipke na panel u gnomeu 3 ugrožava stabilnost cijelog environmenta (čitah ne jednu žalopojku o tome kako se gnome shell ne želi pokrenuti nakon dodatka ekstenzije), zahtijeva kirurške zahvate i ganjanje dodatnih paketa i na kraju ostavlja gorak okus u ustima jer se sjećamo da smo ne-tako-davno to sve radili out of the box i uzimali zdravo za gotovo.

GUI ekstenzija koja vraća opciju za gašenje računala u izbornik. wow. dobro došli u 2011. godinu. (da, znam da je ima i po defaultu i da se skriva pod pritiskom na Alt, ali zaboga....)
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Soul_Sample je napisao/la:mislim da se nitko od "velikih" ne bi trebao suzdržavati od iskazivanja svojih stavova samo zato što hrpa "malenih" nije u stanju formirati svoje mišljenje. ti bez mišljenja djelomično i jesu zaslužni za ova nova DE rješenja jer i žele ukočeni desktop koji im diktira gdje će i kakvo će što biti. ali kakav god na kraju bio defaultni gnome3 ili unity, ljudi koji imaju linux iskustva i vole "prčkati" će ga htjeti mijenjati i prilagođavati sebi, a na tom području (za sada) i gnome3 i unity i te kako podbacuju.

možda je danas moderno ne imati ikonice na desktopu, ali zašto uskratiti out of the box mogućnost ako ih netko stvarno želi? to nisu stvari koje treba polirati, to su njihove dizajnerske odluke koje uskraćuju ono što mi je oduvijek nedostajalo na windowsu i što me prvo oduševilo kad sam vidio linux - hoćeš terminal kao wallpaper? može. hoćeš ikonice? evo. nećeš? super. premještanje panela, dodavanje appleta, moglo se kako se htjelo.

a sada dodavanje ekstra tipke na panel u gnomeu 3 ugrožava stabilnost cijelog environmenta (čitah ne jednu žalopojku o tome kako se gnome shell ne želi pokrenuti nakon dodatka ekstenzije), zahtijeva kirurške zahvate i ganjanje dodatnih paketa i na kraju ostavlja gorak okus u ustima jer se sjećamo da smo ne-tako-davno to sve radili out of the box i uzimali zdravo za gotovo.

GUI ekstenzija koja vraća opciju za gašenje računala u izbornik. wow. dobro došli u 2011. godinu. (da, znam da je ima i po defaultu i da se skriva pod pritiskom na Alt, ali zaboga....)
Potpisujem
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
fakin

Post Postao/la fakin »

meni je LXDE jedno od boljih okruženja, stabilno, pouzdano, brzo i troši cca. ispod 150 mb rama.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Puno manje od 150 mb rama za lxde... Osobno mi je E17 najbolji, ali je još uvijek toliko bugovit da je beskoristan. Osobno mislim da su današnji DE definicija lošeg dizajna. Ispada da ti treba mrcina od računala samo da pokreneš osnovni DE. Primjerice, na Pentium 2 400 mhz WIn98 explorer (kao UI) se vrti brže nego gnome, kde ili čak xfce na pentium 4 1600 mhz i to osjetno. Na win 98 klikom na ikonu foldera se otvara pije nego se tipka miša vrati u počenti položaj, dok o tome samo mogu sanjati na linuxu. Ideja da mi treba 64-128 mb rama za vrćenje compiza i to na dobroj grafičkoj je suluda. Po meni bi bilo kakav DE, čak i KDE trebao biti toliko lagan da se glatko vrti i na pentium 1 računalu. Pa nisam kupio komp da vrtim DE, nego da ga koristim za nešto.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

shrike je napisao/la:Po meni bi bilo kakav DE, čak i KDE trebao biti toliko lagan da se glatko vrti i na pentium 1 računalu. Pa nisam kupio komp da vrtim DE, nego da ga koristim za nešto.
Fluxbox + iDesk i još neke sitnice sasvim dobro rade na P1 mmx 166MHz. Istina u pitanju nije DE, nego WM (i LFS kao OS), ali složen tako da ima skoro sve kao i DE. Ništa sporije od win98 na istoj kanti, naprotiv. S ostalim primjedbama bih se potpuno složio, baš sam neki dan pomislio kako je zanimljivo da su i win98 i fluxbox na P 166 u mnogo stvari brži nego KDE na C2D. Ali tako je oduvijek bilo. Novi sustavi, novi efekti i svašta nešto.
(Kako se tek DOS brzo vrti...) :)

Kad već spominješ da se na win98 folder otvara prije nego što si otpustio tipku. Ista stvar je i kod Damn Small Linuxa :) Šteta što je zamro.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori