Koju distribuciju odabrati?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Re: Koju distribuciju odabrati?
Trenutno koristim Ubuntu. Mislio sam još instalirati i Fedoru 8. Zanima me koja je razlika između Fedore i Ubuntua i ima li smisla uz Ubuntu instalirati i Fedoru.
- Markec
- Spol: M
testirao sam fedoru,mandak je napisao/la:Trenutno koristim Ubuntu. Mislio sam još instalirati i Fedoru 8. Zanima me koja je razlika između Fedore i Ubuntua i ima li smisla uz Ubuntu instalirati i Fedoru.
ima bolji firewal od ubuntu, pri instalaciji sam mogao odabrati koji hocu, sto da zastitim.
nesvida mi se kod fedore sto ne koristi nautilus, kada klikam otvaraju mi se neki obicni prozori.
kada zelim doci do jedne putanje, svaki put mi se otvori novi prozor.
Fedora mi nije prepoznala ili nije znala raditi s mojom mreznom intelovom karticom.
Svaki put pri paljenu je pisalo da nemoze naci ip za wlan tak nesto, pokusao sam rucno pokrenuti u control center wireles opet ista stvar.
Na fedori se ne pokreće vesa driver, nego neki orginalniji atijev driver, grafika je super, rezolucija je super.
mislim da nije driver full instaliran da bi compiz radio.
Testirao sam i mandrivu 2008, mogu rec, da compiz radi super, 3d radi, ali problem je u tome, da mi je slika vise ono, nije lijepa, kontrost je nekako ruzan, fali broj boja. Na fedori su slike bile puno ljepsije nego na mandrivi.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Edit>Preferences>Behavior>Always open in browser windowsMarkec je napisao/la:nesvida mi se kod fedore sto ne koristi nautilus, kada klikam otvaraju mi se neki obicni prozori.
kada zelim doci do jedne putanje, svaki put mi se otvori novi prozor.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Zahvaljujem na odgovoru.
Je li netko probao Vixtu. O kakvoj se tu distribuciji radi. Gledao sam nešto po Internetu, ali bih volio da ako je to netko instalirao da ovdje opiše svoja iskustva.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Probao sam ja. Užaš. Nešto kao teška alpha... Prvo ti je sve na portugalskom, pa se namučiš da promjeniš na engleski, pa onda ipak nisu sve stvari prevedene, pa nema pola aplikacija bitnih, pa sporo, pa bugovito.... Temeljeno na fedori, btw.mandak je napisao/la:Je li netko probao Vixtu. O kakvoj se tu distribuciji radi. Gledao sam nešto po Internetu, ali bih volio da ako je to netko instalirao da ovdje opiše svoja iskustva.
I uopće ne izgleda lijepo kao na screenshotovima.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Hvala na odgovoru. Imam Ubuntu, ali bih htio probati i neke druge Linuxe. Mislim da bih sada malo isprobao Fedoru.
Sta nitko nevoli Slackware
?
- kaiwan
Evo ja koristim Vector linux na VirtualBoxu, on je Slackware based...i odlican je....KOMA je napisao/la:Sta nitko nevoli Slackware?
Samo me malo muci gslapt --upgrade ... recimo ima 15 paketa za update, on skine recimo 4 pa me
izbaci..kaze no response from server bla bla, pa onda moram ponovo i skine recimo 3 pa me opet izbaci i tako dok ne skinem svih 15.
Probao sam mijenjati repozitorije....ista stvar ... a i downlod je spor dosta
Osim toga...super
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
meni gslapt neradi nikako
,ali opet slack je zakon