Ubuntu 11.04 – distribucija za preskočiti

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: Ubuntu 11.04 – distribucija za preskočiti

Post Postao/la drone »

Slažem se s većim dijelom članka.
sučelje optimizirano za netbook računala, tabletiće osjetljive na dodir i sličnu gadgeteriju
imaju male ekrančiće, koriste ih obično neki mlađi ljudi, za neke lake oblike zabave
cilj mu je upravo pružiti najbolju uslugu ljudima koji bi samo malo surfali, pa malo facebookali, tweetnuli tu i tamo, socijalno se umr(e)žavali, rijetko napisali neki duži tekst, vrlo rijetko radili neke ozbiljnije stvari na tim računalima
Vjerojatno je stvar ukusa, a ovakvi kao Dejanović (i ja), Unity neće koristiti. Ništa strašno, postoje alternative.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Imam jedno pitanje, kaj onda KDE GNOME i UNITY itd jesu ak nisu aplikacije? Tj u koju bi ih vi kategoriju svrstali?
shicy
Spol: M

Post Postao/la shicy »

po meni, to su desktop okruženja...a ako ćemo baš tako generalizirat, onda je sve aplikacija...cili linux je aplikacija...a priznaj da malo glupo zvuči "divna aplikacija Linux" :shock:
mislim da je "normalnije" to zvat grafičkim okruženjima nego generalno aplikacijama...
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Suko je napisao/la:Nemojte kritizirati čovjeka jer čovjek stalno promovira Linux i FLOSS.
I zato što promovira Linux ne smijem(o) ga kritizirati? Čak ni ako u svojim tekstovima piše neke stvari koje naprosto nisu točne? Ovo mora da je neka polu-šala. A reći da zna više od "svih prisutnih kritičara zajedno na kvadrat" je jako lijepo zamaskirana uvreda, i naravno, potpuno je pogrešna u svom sadržaju i pretjerivanju, a vi kako hoćete.

Desktop okruženje je skup više aplikacija.
"In [the context of Linux], a desktop environment typically consists of a window manager (such as Metacity or KWin), a file manager (such as Nautilus or Dolphin), a set of themes, and programs and libraries for managing the desktop.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

zasto bi bila pogresna? mozda se covjek krivo izrazio.
a covjek je IT-evac sa vlastitom tvrtkom (za koju nisam siguran kad je osnovana, ali sam siguran da je prije barem 6 godina) koja se bavi integracijom mreznih servisa u okruzenjima sa razlicitim operativnim sustavima, nagradjen izborom svojih klijenata, dakle ljudi kojima je prodao uslugu smatraju da je on the best.

obzirom da kriticari svi zajedno ne bi digli mail server do nove godine da krenu odmah sada odmah, to nije nikakva uvreda, nego cinjenica i ne trebas se vrijedjati zbog toga, nije ni misljeno kao uvreda nego kao poticaj da razmislis/te o osudjivanju.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
jjj

Post Postao/la jjj »

Ovo mu nije prvi tekst s hrpom pogrešaka. I osim ako mu ego nije veći od tvrtke, vjerujem da njegova reakcija na ispravke netočnih navoda ne bi bila "kak me možete kritizirat ja sem velki stručnjak i znam više od sviju vas na kvadret e čoeče".
glaskoncILLa

ja sam istog uvjerenja, osim ako mu netko ne bi rekao da je panj.
jjj

Post Postao/la jjj »

glaskoncILLa je napisao/la:ja sam istog uvjerenja, osim ako mu netko ne bi rekao da je panj.
Pošteno.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

glaskoncILLa je napisao/la:zasto bi bila pogresna? mozda se covjek krivo izrazio.
To je bila tvoja izjava. Iz ovog posta je jasno da se nisi krivo izrazio, već da uistinu smatraš da smo mi svi idioti i da nemamo pravo kritizirati tog tipa, ili bilo koga uopće, tko je, eto, u nečemu 'pametniji' ili 'iskusniji' od nas. Ili barem to ne smijemo raditi dok ne naučimo 'podizati' servere. Možda si ti taj koji bi trebao razmisliti o osuđivanju; kritiziranje njega pogodilo te gotovo kao da je netko kritizirao tebe. I zašto bi mene trebalo zanimati što neki ljudi misle da je on 'the best'? Zar zato i ja moram tako isto misliti? Ma dajte. :roll: I ja mu nisam rekla da je 'panj'. Zapravo, nisam mu ništa rekla, nikada, i vjerojatno neću. Napisala sam što mislim na nekom forumu, a moje je mišljenje, vjerujem, zadnja stvar zbog koje bi se taj čovjek mogao ili trebao uzrujavati, pa mi nije jasno zašto se vi ovdje toliko uzrujavate. kava
glaskoncILLa

zelio sam reci da mi je smijesno da netko cije je IT znanje u usporedbi sa Radoslavovim minorno/zanemarivo kritizira tog istog Radoslava sa rijecima poput panj u IT temi.
jer realno, sto se tice IT-a, vi ste panjevi naspram Radoslava.
a dodala si +1 na Shicyev post, ne znam kako bi se to drugacije moglo interpretirati, meni ta poruka izgleda vrlo jasna i nedvosmislena.

i isto tako kako ti komentiras njega, tako ja komentiram vas, ne uzrujavam se, smijesno mi je. :)
Odgovori