Debian desktop howto - zelje

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

domi
Spol: M

Re: Debian desktop howto - zelje

Post Postao/la domi »

madone je napisao/la:Mogao se i prije koristiti grafički installer ja pričam o Live CD-u sa kojega se može koristiti taj instaler ;)
Nema live-cd ja ih imam 5 al ni jednog ne mogu instalirati ne kužim zašto su ih ni radili..
A št se tiče instalera puno je lakši za početnike da sam ga barem ja imao ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Branimir je napisao/la:
PsyTrance je napisao/la:Ja sam na Squeezeu zapeo kod instaliranja drivera za grafičku i nisam znao kako da sredim flash da radi kako spada.
Koja grafička? ATI il eNdivija ;)
@Branimir:
Grafa je nVidia. Vidit ću kasnije da se zezam s tim, neda mi se ovih dana ništa :zvizdi
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ideja je priblizavanje instalacije i konfiguracije nekome tko o debianu ili linuxu opcenitno ne zna nista ili je pocetnik.
jel, za geekove postoji debian wiki, man stranice i lzs naljepnice by suko. :)
takodjer nece biti moguce pokriti sve situacije jer se to ne moze, tko zna kakav netko ima hardware...

ideja je na jednostavan i citljiv nacin objasniti nekome kako debian fukcionira (pogotovo u odnosu na ubuntu jer to moze biti zbunjujuce), gdje krenuti i kako uopce pristupiti rjesavanju nekog problema, plus napraviti par gotovih copy/paste rjesenja za problematku sa kojom se ljudi najcesce susrecu, to je vise manje ono sto je suko popisao.

pa bi se krenulo od instalacije za koju nisam ni siguran sa cim bi se krenulo jer sam zadnju put instalirao prilicno davno, dakle ako postoji installabilni live cd, onda sa tim.
iako mi se cini da sam negdje citao da gnome vise nece biti na prvom cd-u zbog nedostatka mjesta, o cemu isto treba razmisliti jer postoji mogucnost da se netko zboota bez mreze..

pa tko bi sudjelovao u pisanju neka digne dva prsta ne bi li podijelili teme i osmislili nekakvu kolaboraciju? :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
madone

Post Postao/la madone »

slika
Cd-a za sad nema ovo je DVD 1.1Gb 6.0 rc2: 2011-02-02
U grubo možemo podijeliti to na samu instalaciju(dodavanje repoa...) i after install(instalacija multimedije, compiz....).

Samo me zanima dali će biti razmak između izlaska klasičnoga install cd-a i Live CD/DVD...
glaskoncILLa

ne vjerujem..
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

madone je napisao/la:Cd-a za sad nema ovo je DVD 1.1Gb 6.0 rc2: 2011-02-02
???

http://www.debian.org/devel/debian-installer/

ma đe nema cd-a?
http://cdimage.debian.org/cdimage/squee ... 86/iso-cd/

ima i xfce-lxde instalacija isto, a odvajkada na prvom cdu dođe gnome, zar ne sbatine
domi

Post Postao/la domi »

Meni više ništa nije jasno ima-nema,skinuo sam dvd koji je @Madone stavio i njega uredno možeš instalirati uz to je i live.cd :o
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
madone

Post Postao/la madone »

domi je napisao/la:Meni više ništa nije jasno ima-nema,skinuo sam dvd koji je @Madone stavio i njega uredno možeš instalirati uz to je i live.cd :o
To je i poanta.
Debian Live je verzija koja se može bootati kao live cd što nije moguće sa klasičnim Debian instalacijskim cd-ima. Na taj način se može isprobati distribucija prije same instalacije što je inače praksa među linux distribucijama.... Po novome Debian Live sadrži i Debian-instaler pomoću kojega je moguće live cd instalirati na hard disk. To je Debianov službeni projekt ali izdvojen jer se do nedavno nije mogla ni izvršiti instalacija sa Live CD-a. Zato se slike tog Live CD/DVD ne mogu pronaći u službenom repozitoriju Debianovih instalacijskih slika.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Sta se desava sa ovim howto? Moze update?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
glaskoncILLa

trenutno sam skinuo gnome live, ali nisam jos nista zapoceo jer mi je guzva na poslu, pa si onda malo i navecer propingam, zabave radi. :)

bude..
Odgovori