Izbor distribucije

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: Savjet

Post Postao/la sumski »

sumski je napisao/la:
cegevara je napisao/la:x86 verzija mi vidi svega 3,2gb rama a imam 4gb. Trebam x64 verziju ?
je , ili možeš instalirat "bigmem" kernel na ovoj instalaciji koju imaš

pardon :D , ubuntu/mint imaju "linux-image-generic-pae" , bigmem je na debianu

možda ovo pomogne:

https://help.ubuntu.com/community/EnablingPAE
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

cegevara je napisao/la:Znaci razvojem od verzije 8.04 ,KDE graficko okruzenje nije postalo bolja opcija ? Da li 10.10 verziju ili LTS 10.04 ,sta se pokazalo boljim ?
KDE bolja opcija od gnome-a? samo ćeš započet flame :)
Sačekaj malo više od mjesec dana i imati ćeš openSUSE 11.4 + KDE 4.6. Ako razmišljaš o KDE-u to će vjerojatno biti vrh vrhova..
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

stefan je napisao/la:
cegevara je napisao/la:Znaci razvojem od verzije 8.04 ,KDE graficko okruzenje nije postalo bolja opcija ? Da li 10.10 verziju ili LTS 10.04 ,sta se pokazalo boljim ?
KDE bolja opcija od gnome-a? samo ćeš započet flame :)
Sačekaj malo više od mjesec dana i imati ćeš openSUSE 11.4 + KDE 4.6. Ako razmišljaš o KDE-u to će vjerojatno biti vrh vrhova..
Mali OT na temu, ali(!) ljubitelji KDE-a, počnite si gledati Chakru!
Nastavka KDEmod distre kao Arch derivata u polu-rolling izvedbi bez GTK integriranog okruženja (GTK aplikacije izvode se preko bundelova u virtualnim FS-ovima, kao izdvojeni moduli).
cegevara
Kontakt:

Post Postao/la cegevara »

sumski je napisao/la:
sumski je napisao/la:
cegevara je napisao/la:x86 verzija mi vidi svega 3,2gb rama a imam 4gb. Trebam x64 verziju ?
je , ili možeš instalirat "bigmem" kernel na ovoj instalaciji koju imaš

pardon :D , ubuntu/mint imaju "linux-image-generic-pae" , bigmem je na debianu

možda ovo pomogne:

https://help.ubuntu.com/community/EnablingPAE
Pa da ne skidam x64 ,vec da instaliram ovu moju x86 i "linux-image-generic-pae" kroz synaptic ? Jel to ok, ne smeta nicemu ?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

cegevara je napisao/la: Pa da ne skidam x64 ,vec da instaliram ovu moju x86 i "linux-image-generic-pae" kroz synaptic ? Jel to ok, ne smeta nicemu ?
ne smeta, sam onda u grubu odabereš taj kernel , a ne ovaj koji ti je sad instaliran

PS
Ako imaš proprietary drivere treba ti i "linux-headers-generic-pae"
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori