potpisujemShicy je napisao/la:ja bi to ovako:
Grafička okruženja - KDE
- GNOME
- XFCE
- LXDE
- -BOX
- -WM
i onda bi se u svakom tom "topicu" pisale što novosti u vezi istih, što osobne konfiguracije, osobni "trikovi" i takve stvari...mislim da bi to bilo relativno pregledno, a i lakše bi se našla neka informacija o nekom krkwm-uako kome nedajbože zatreba
[IZVRŠENO] KDE i Gnome kao zasebni forumi
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: KDE i Gnome kao zasebni forumi
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Abzeenth
- Site Admin
OK, retsum, hvala. Jasno mi je sad.
Pretvorit ću topic u announcement da bude uočljiviji, pa ćemo vidjeti što ekipa ima za reći.
- Abzeenth
- Site Admin
E da, još jedna stvar: ako ćemo zbilja imati to kao zasebne forume, želite li da sve već postojeće teme o Gnome/KDE/etc premjestim(o) u te nove forume, odnosno podforume? Mislim da bi to olakšalo pretraživanje i poboljšalo preglednost...a trebalo bi mi jedan, najviše dva dana za to obaviti. Plus, hoće li onda vijesti o KDE/Gnome/etc. ubuduće ići u te podforume ili će ih se i dalje postati u Linux vijesti podforum?
Vijesti su vijesti i to ne bi trebalo mijenjati barem u nekoj mjeri.
Evo primjer:
Imamo Ubuntu 11.10 temu i sada sve što se tamo komentira i objavi vezano je za novu verziju koja treba izlazi u 10 mj.
Kada Ubuntu 11.10 izađe onda se može prabaciti tema u Ubuntu podforum jer se poslije izlaska radi o aktualnoj verziji, a potom će već biti druga tema Ubuntu 12.04.
Svrha je da u podforumu Vijesti imamo aktualne stvari i bolju preglednost samih tema.
Evo primjer:
Imamo Ubuntu 11.10 temu i sada sve što se tamo komentira i objavi vezano je za novu verziju koja treba izlazi u 10 mj.
Kada Ubuntu 11.10 izađe onda se može prabaciti tema u Ubuntu podforum jer se poslije izlaska radi o aktualnoj verziji, a potom će već biti druga tema Ubuntu 12.04.
Svrha je da u podforumu Vijesti imamo aktualne stvari i bolju preglednost samih tema.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
- retsam
- Spol: M
+1Abzeenth je napisao/la:E da, još jedna stvar: ako ćemo zbilja imati to kao zasebne forume, želite li da sve već postojeće teme o Gnome/KDE/etc premjestim(o) u te nove forume, odnosno podforume? Mislim da bi to olakšalo pretraživanje i poboljšalo preglednost...a trebalo bi mi jedan, najviše dva dana za to obaviti. Plus, hoće li onda vijesti o KDE/Gnome/etc. ubuduće ići u te podforume ili će ih se i dalje postati u Linux vijesti podforum?
Mislim da bi bilo dobro da veće vijesti npr. izašao Gnome 3 ostanu u vijestima, a da manje nadopune i izmjene kao promjenila se sintaksa definiranja boja u konfiguraciji subtle-a, update-ovi,point izdanja budu zadržani u kategorij grafička sučelja.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- Suko
- Site Admin
Tako i ide.
Velike promjene budu u vijestima, a male se stave u njihovu temu.
Velike promjene budu u vijestima, a male se stave u njihovu temu.
eventualno nakon nekog vremena, kad cijest "zastari", prebacit je u pripadajući podforum 
Ma.. iskreno.. skoro svaki post je nekava vijest....
ja mislim da se vijesti skoro mogu ukinuti.
ako izadje novi suse - stavim u suse ne u vijesti
ako izadje kde - staviti cu u kde
ako microsoft predje na linux - staviti cu u linux opcenito
podforum vijesti sam po sebi nema smisla.
To je moje misljenje, mozda se predomislim ako me uvjerite
Ovo ne znaci da predlazem micanje rubrike vijesti

ja mislim da se vijesti skoro mogu ukinuti.
ako izadje novi suse - stavim u suse ne u vijesti
ako izadje kde - staviti cu u kde
ako microsoft predje na linux - staviti cu u linux opcenito
podforum vijesti sam po sebi nema smisla.
To je moje misljenje, mozda se predomislim ako me uvjerite
Ovo ne znaci da predlazem micanje rubrike vijesti
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
vidiš, možda si i u pravu...u Linux vijesti bi stavljali nešto općenito o Linuxu, dok bi u podforumima bile konkretnije objave...
nisam još ni sam uvjeren da je to pravo rješenje, ali mi se zasad jako sviđa
nisam još ni sam uvjeren da je to pravo rješenje, ali mi se zasad jako sviđa
- DoDo
+1retsum je napisao/la:+1Abzeenth je napisao/la:E da, još jedna stvar: ako ćemo zbilja imati to kao zasebne forume, želite li da sve već postojeće teme o Gnome/KDE/etc premjestim(o) u te nove forume, odnosno podforume? Mislim da bi to olakšalo pretraživanje i poboljšalo preglednost...a trebalo bi mi jedan, najviše dva dana za to obaviti. Plus, hoće li onda vijesti o KDE/Gnome/etc. ubuduće ići u te podforume ili će ih se i dalje postati u Linux vijesti podforum?
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr