Kod: Označi sve
sudo sfdisk -lKod: Označi sve
mkdir /media/disk1Kod: Označi sve
mount -t ext3 /dev/sda1 /media/disk1Moderator/ica: Moderatori/ce
sudo sfdisk -lKod: Označi sve
mkdir /media/disk1Kod: Označi sve
mount -t ext3 /dev/sda1 /media/disk1Kod: Označi sve
marko@linux-8d2k:~> df -hT
Filesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda9 ext3 9,2G 3,7G 5,1G 42% /
udev tmpfs 1,7G 132K 1,7G 1% /dev
/dev/sda10 ext3 14G 182M 13G 2% /home
/dev/sda1 fuseblk 50G 41G 9,2G 82% /windows/C
/dev/sda5 vfat 19G 16G 3,2G 83% /windows/D
/dev/sda7 vfat 20G 18G 1,6G 93% /windows/E
gvfs-fuse-daemon
fuse.gvfs-fuse-daemon 9,2G 3,7G 5,1G 42% /home/marko/.gvfs
marko@linux-8d2k:~>
marko@linux-8d2k:~> sudo mount /dev/sda1 /media/windisk -t ntfs
Lozinka:
mount: /dev/sda1 already mounted or /media/windisk busy
mount: according to mtab, /dev/sda1 is mounted on /windows/C
marko@linux-8d2k:~> sudo mount /dev/sda5 /media/windisk -t ntfs
mount: /dev/sda5 already mounted or /media/windisk busy
mount: according to mtab, /dev/sda5 is mounted on /windows/D
hvala, ja sam inace trazio te mape, samo sto sam ih ocekivao u mapi Media, tako je inace na ubuntu. hvala opet.adminivan je napisao/la:Već su ti mountane particije od Windowsa. Potraži ih u filesystem.
(/Windows/C i /Windows/D)
Ne iz razloga sto je to Plasma Desktop. Cak nemozes imati ni foldere na Desktopu. http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_(KDE)Markec je napisao/la: Pitanjce, dali je moguce selektirati ikone na desktopu, ja nemogu.
Zanimlivo, nemogu stvoriti mapu na desktopu ali mogu je prebaciti na desktop iz druge lokacije. Ljudi di ste, kaj mislite o novom suseu, hocete li ga zadržati, dali vam se svida KDE4 cini mi se da je postao stabilan nego sto se prije pričalo.Tux Slave je napisao/la:Ne iz razloga sto je to Plasma Desktop. Cak nemozes imati ni foldere na Desktopu. http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_(KDE)Markec je napisao/la: Pitanjce, dali je moguce selektirati ikone na desktopu, ja nemogu.
Nevidim smisao kompajljiranja, zar nebi bilo draze da to rade proizvođaći igara ili programa. Na jesen bi trebao doci KDE 4,1 ako se ne varam nadam se da ce vam olaksati to komapajliranje. Nekako mi se cini ovaj novi KDE ugodniji, cool izgled a sto se tice stabilnosti, nebi preporucio na starim kompjuterima, ali nova racunala postaju sve jača, brža i jeftinija pa ako je nest zahtjevniji od gnome-a nebi smetalo.Tux Slave je napisao/la:To je nova generacija Desktop enviormenta. Tako uvijek bude u KDEu. Sad vise nepostoje icone na desktopu. Mogu se opisati kao neki widgeti ili linkovi na pravu mapu/program. Ali ja se jos uvijek drzim KDE 3.5.9 jer kompajliranje KDEa 4.x je strava i uzas. Pogotovo sad kad sam skoro gotov s instalacijom Gentoo-a - kompajliram vec 3 dana - jedini razlog zasto mi nekad ide na zivce.